Skocz do zawartości

Pieniadze Za Mandaty Z Fotoradarów Muszą Zostać Zwrocone

Kofi

Rekomendowane odpowiedzi

Jakby piękna ta informacja okazała się prawdą to mam niezły zwrot z odsetkami.

Jednak pewnie życie brutalne będzie i nic nie oddadzą. Olałem takie pismo i US zrealizował tytuł wykonawczy włażąc mi na konto :P

Jakby piękna ta informacja okazała się prawdą to mam niezły zwrot z odsetkami. Jednak pewnie życie brutalne będzie i nic nie oddadzą. Olałem takie pismo i US zrealizował tytuł wykonawczy włażąc mi na konto :P

Żeby oddali nawet bez odsetek :P

Jakie pismo ?? bez wyroku sądu ???

Tak to chyba tylko poczta polska z abonamentem robi, że US bierze sobie prowizje ze zwrotu popadku pomimo że nie mam telewizora a oni uważają że im się należy. Ot tak bez wyroku sądu.

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

Pewnie oddadzą tylko tym co pisać będą

Prawo jest prawem, orzeczenie zostało opublikowane w komunikacie publicznym TK, a więc ogłoszone. Uzasadnienia jeszcze nie sporządzono trzeba chwile poczekać.

Wkleiłam temat, a co kto z nim zrobi...

thumb_flm_1400674132__kofi.jpg

Kto mi odda moje 3650 zł ?  :biggrin:
Gdzie kierować pisma? :biggrin:

Przeczytałem bardzo dokładnie i wynika z tego, ze żadna ustawa tego nie jest w stanie zmienić. Musieliby zmienić konstytucję a jest okres półtorarocznego maratonu wyborczego i żadna partia w ten sposób nie strzeli sobie w stopę. Zmiana prawa nic nie da, a zmiana konstytucji to wymagana większość 66%+1 a takiej nie ma żadna partia w Polsce. Muszę się zainteresować tematem na poważnie... kasa jest kasa :smile:

Niestety jak odliczyłem od całej kwoty te mandaty, gdzie był wysyłane quizy to pozostaje tylko 50 + 400 zł i to ten większy z 2007 roku... Więc o 50 zł nie ma co walczyć :smile:

Pora zacząć jeździć w kominiarce :biggrin:

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Okazuje się, że pan Tomasz Parol poszedł z tym do TVN24 i telewizja ma inne zdanie na ten temat:
http://www.tvn24.pl/polska-i-swiat,33,m/mandaty-zgodne-z-konstytucja,407988.html

W skrócie: TVN powiada, ze nie odzyskamy pieniędzy za dawne mandaty ale w przypadku nowych możemy sobie takim pismem podetrzeć d*pę. I niestety policja/SM/SG/GITD pewnie zrobią nowe pisma i dalej będziemy płacić jak płaciliśmy. I biznes się kręci.

Co zabawne, pan Tomasz Parol uważa, że TVN24 się wystraszył skalą tego zjawiska i że interpretacja TK nie może być różna od tego co już opublikowali. Pisze o tym tutaj:

http://4lomza.pl/forum/read.php?f=1&i=273942&t=273883

Wg mnie znów wyjdzie z tego wielki ch*j. Trybunał konstytucyjny zrozumiał co zrobił, pewnie szybko usuną to co ogłosili i podmienią na inny tekst tak byśmy bulili dalej i cała sprawa zakończy się zmianą papierka.

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

• 1 miesiąc temu...

na zakończenie wklejam

umorzenie sprawy mandatowej przez Sąd we Wrocławiu,

do którego udało się doprowadzić dzięki radom z : http://www.3obieg.pl/mandaty

http://3obieg.pl/mandaty/blog/post/sad-we-wroclawiu-umarza-postepowania

czyli jednak jak się pisze to się da :smile:

thumb_flm_1400674132__kofi.jpg