motoTomasz Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 (edytowane) Może już wiecie a może nie wiecie ale... 27.04.14 r. na terenie Kartodromu w Bydgoszczy odbędzie się szkolenie z doskonalenia techniki jazdy motocyklem prowadzone przez Tomka Kulika (kto był z nami na szkoleniu Motopozytywni widział co się tam dzieje) z motocyklowej szkoły jazdy "Kulikowisko" z Warszawy. PrawkoOnline wraz ze "Szkołą Motocyklową Turbo" organizuje wyjazd na to szkolenie. Mamy przyczepę na 3 motocykle, będziemy jeszcze załatwiać busa z taką samą przyczepką, żeby zminimalizować koszt przejazdu do Bydgoszczy. Samo szkolenie kosztuje 250 zł. Ze swojej strony polecam bo każdy wyniesie z tego sporą ilość wiedzy i umiejętności oraz pozbędzie się paru litrów potu. Osoby zainteresowane muszą posiadać uprawnienia do prowadzenia swojego pojazdu, pojazd ważne OC oraz badanie techniczne (przegląd). info: http://www.kulikowisko.pl/doszkalanie,tor,w,bydgoszczy-8.xhtml Będzie ktoś zainteresowany? Edytowane 4 Czerwca 2014 przez motoTomasz (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroNeX Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Hmmm...fajna sprawa. Ja bym się pisał, ale nie wiem jak będzie z pieniędzmi. 0 Cytuj https://www.facebook.com/pages/Gronex/640418769324094?fref=ts <-- polub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoTomasz Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Bartku, myślę, że na taki cel to rodzice, dziadkowie, chrzestni mogą się dorzucić Generalnie wszystkie świeżaki powinni się wybrać na takie szkolenie bo za te, powiedzmy, 350 zł można uratować swoją niedoświadczoną doopę. Poza tym kontrolny opierdziel od Kulika na początku sezonu potrafi ostudzić zapędy do gupkowania. A na marginesie, zabawa na torze jest przednia, mordka ucieszona od ucha do ucha. Tor nie jest szybki ale wymagający technicznie, więc 250 ccm wystarczy w zupełności. 0 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroNeX Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Ja mam 125ccm, ale to chyba nie robi różnicy Okej, do prawie maja jest jeszcze trochę czasu, więc nic na siłę. Dam znać. 0 Cytuj https://www.facebook.com/pages/Gronex/640418769324094?fref=ts <-- polub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Tak jak Tomek napisał - rodzice na pewno zasponsorują Ci "kurs doskonalenia umiejętności i bezpiecznej jazdy" co byś dłużej był "ciepły" 2 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diclac Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 No to wypadało by uwzględnić to w planie i budżecie domowym 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoTomasz Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 W zeszłym sezonie popylał z nami po torze policjant na yamaszce 125 z wąziutkimi oponkami, więc Twoje Kymco też da radę. Listę chętnych zamykamy 7 kwietnia bo wtedy muszę dać znać Kulikowi jak silna ekipa jedzie z Łodzi. 0 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raq Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 witam, jak bym się pisał na to szkolenie proszę jeszcze o więcej info w tym temacie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztoFu Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Ja mam 125ccm, ale to chyba nie robi różnicy Motocykl i jego pojemność nie ma najmniejszego znaczenia. Zasady techniki jazdy zawsze będą takie same. Tomek Kulik to uznana marka na rynku, która gwarantuje jakość szkoleń. Słuchać, zrozumieć i ćwiczyć a jazda będzie jeszcze bardziej przyjemna 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zino Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Ja się wybieram rozruszać gnaty :-) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szkoła Motocyklowa Turbo Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 SZKOLENIE MOTOCYKLOWE Z OSK TURBO PABIANICE.http://www.turbo.auto.pl/szkolenia-motocyklowe.php Szkolenie na Torze w Bydgoszczy. Zapraszamy na kolejną edycję szkolenia z techniki jazdy, organizowanego na torze PZM w Bydgoszczy przy ul. Fordońskiej 116.Spotykamy się w niedzielę 27 kwietnia o godzinie 13.30, zaś szkolenie rozpoczynamy o godzinie 14-ej. Pięciogodzinne szkolenie kończymy o godzinie 19.00. Program szkolenia:- ergonomia na motocyklu, ustawienia klamek, linek dźwigni, etc.- pozycja o dosiad na motocyklu,- technika kierowania: przeciwskręt - fakty i mity,- praca stóp na motocyklu,- postrzeganie drogi - wzrok, błędnik,- pokonywanie zakrętu: tor jazdy, technika i taktyka,- hamowanie: technika z ABS i bez tego systemu, odciążenie rąk, patrzenie,- manewrowanie z prędkością poniżej progu równowagi - "martwy ciąg",- omijanie przeszkody: z miejsca i jadąc. Zapewniamy opiekę instruktorską, wodę i ciepły poczęstunek z grilla po zajęciach. Obiekt posiada zaplecze sanitarne na miejscu. Osoby zainteresowane noclegiem mogą skorzystać z oferty hotelu znajdującego się po sąsiedzku. Zajęcia poprowadzą instruktorzy techniki jazdy na motocyklu: Mariusz Palichleb, Artur Jeżak, Tomek Kulik. Cena szkolenia: 250 zł. Adres toru: Bydgoszcz, ul. Fordońska 116. MOTOCYKLE Z WYCIEKAMI NIE WJEŻDŻAJĄ NA TOR... Rezerwacja miejsc: info@turbo.auto.pl 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Może i ja bym się podszkolił ??kto jedzie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroNeX Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Planowo:- GroNeX- zino- Raq 0 Cytuj https://www.facebook.com/pages/Gronex/640418769324094?fref=ts <-- polub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoTomasz Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 (edytowane) Planowo: - GroNeX - zino - Raq - MACIEKgsxr - motoTomasz - OSK Turbo Edytowane 14 Marca 2014 przez motoTomasz (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X76 Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 (edytowane) O ile nie wypadną w tym dniu chrzciny brata córki to ja też się pisze. Już wiem ze mogę jechać na 100% Edytowane 31 Marca 2014 przez marcin76 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMmaciek Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Oo załapałem sie na transport? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X76 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Masz na myśli holowanie? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIELGRZYM Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Tez sie pisze na ta imprezę 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebel Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Mnie też proszę dopisać. Spróbuję załatwić dodatkowy transport na dwa moto, albo bus albo przyczepkę, wpisz mnie Tomasz. Ale nie bierz chmielewskiego...będzie kwaśno... 0 Cytuj Live slow!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazy An (anetaisuzi) Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 (edytowane) Zino po co TY jedziesz, chyba że innych będziesz uczył Też bym pojechała , ale już zapisałam się do suzuki oj szkoda może next time Edytowane 1 Kwietnia 2014 przez Lazy An (anetaisuzi) (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Lazy An Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zino Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) Zino po co TY jedziesz, chyba że innych będziesz uczył Też bym pojechała , ale już zapisałam się do suzuki oj szkoda może next timeProszę nie robić sobie jajec ze starszego człowieka :-)Mój rocznik jest już na wyginięciu,mimo to chcę być jak najdłużej ciepły i dlatego jadę na Kulikowisko :-) Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez zino (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simin Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Może jeszcze zdąże się zapisać: Planowo:- GroNeX- zino- Raq- MACIEKgsxr- motoTomasz- OSK Turbo - Simin Ja będę w bydgoszczy od soboty, ale chętnie bym się załapał na wspólny powrót... Dajcie znać czy się załapałem czy zgłaszać się do Tomka samemu 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simin Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 W temacie cisza to zapiszę się bezpośrednio, bo termin się zbliża... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoTomasz Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Jutro będę rozmawiał z szefem bo jest jakiś problem z transportem. Czy w razie czego ktoś jest chętny na przejazd na kołach do/z Bydzi? 0 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X76 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Jestem za jazdą na 2oo. A w razie złej pogody mogę jechać swoim busem i ewentualnie kogoś zapakować. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi