Skocz do zawartości

Jakie Buty Wybrać

RUDY 600

Rekomendowane odpowiedzi

Odświeżam temat.

Szukam butów sportowych, do 700zł, fajnie by było z zawiasem, ale takim, który faktycznie może działać, a nie tylko nabijać punkty do lansu. Ktoś coś może polecić?

Najfajniej byłoby przymierzyć, niestety większość łódzkich salonów nie dorobiła się jeszcze strony internetowej, na której umieściliby dostępny asortyment (Profi, Moto-Moto, Motopublica) więc nie wiem gdzie jest w ogóle sens uderzać w odwiedziny.

Zastanawiam się też nad modelem, o którym pisał Rolek i chętnie najpierw zobaczyłbym oryginał. Ktoś w Łodzi handluje Sidi?

Odświeżam temat.

Szukam butów sportowych, do 700zł, fajnie by było z zawiasem, ale takim, który faktycznie może działać, a nie tylko nabijać punkty do lansu. Ktoś coś może polecić?

Najfajniej byłoby przymierzyć, niestety większość łódzkich salonów nie dorobiła się jeszcze strony internetowej, na której umieściliby dostępny asortyment (Profi, Moto-Moto, Motopublica) więc nie wiem gdzie jest w ogóle sens uderzać w odwiedziny.

Zastanawiam się też nad modelem, o którym pisał Rolek i chętnie najpierw zobaczyłbym oryginał. Ktoś w Łodzi handluje Sidi?

Z faktycznie działającym zawiasem w tej kasie to raczej marzenie ściętej głowy.

Nie wiem czy widziałeś u nas te buty: http://motorwings.pl/3630-tcx-s-sportour-sportowo-turystyczne-buty-motocyklokwe.html

Co prawda nie mają zawiasu, ale za tą kasę naprawdę mega dobrze zrobiony, bezpieczny but. Do tego jak na sporta moim zdaniem bardzo wygodny. Dla forumowiczów jest za 629 zł.

Co do wszelkiej maści "wynalazków" to podstawowe pytanie brzmi jak wygląda sytuacja z reklamacjami? Bo w butach motocyklowych usunięcie ewentualnych wad na własny koszt często jest drogie lub nawet zupełnie nieopłacalne. Praktycznie wszystkie "poważne" reklamacje butów są wymieniane na nowy produkt ( naprawia się w zasadzie tylko ewentualne rozklejenia i podeszwy).

Pozdrawiam

Mateusz

Polub nas na Facebook'u http://www.facebook.com/Motorwings

4 sezon będę męczył butki HELD THUNDER, i były one w podobnej cenie jaką masz do wydania.

Z zawiasami i przetestowane raz podczas wysokich lotów, kości całe, oprócz maleńkiego wgniecenia.

Także naprawdę polecam, notabene kupione  w Motorwings.

Ale teraz nie widzę ich u nich na WWW, ale może jest jakiś godny model-następca w podobnej cenie z zawiasami...

Części do samochodów osobowych i dostawczych | Allegro

Miałem te Heldy, zawias mają, ale na niby ;) nie działa. Zaliczyłem w nich ze 3 gleby, raz mi moto na stope upadł i w sumie nic poważnego się nie stało, ale czy to zasługa tych butòw, wątpię. Dołożyłbym troche i kupił Suomy extreme albo dołożył więcej i kupił Gaerne :smile:

Jeżdżę od ubieglego roku w takich butach http://www.motocyklowy.pl/buty-gore-tex-as-3,5506.htmltrochę $$ na nie wydałem ale czuję, że trochę mi posłużą. Widać, że są dobrze wykonane, stosunkowo lekkie jak na taką ochronę jaką zapewniają. Wychodzę z założenia, że lepiej wydać raz a dobrze, niż kilka razy na coć co się zaraz rozpadnie.

Ostatnimi czasy zakupiłem buty Alpinestars Fastback. budżet około 500 zł . Przeznaczenie - typowo miejskie.

Miałem okazje przejechać sie w nich niewiele ale mogę stwierdzić 2 rzeczy. Są wygodne i ciepłe, kwestie bezpieczeństwa oceńce sami z artykułu :smile:

Na pewno o wiele bardziej bezpieczne od Alpinestars Fastlane które okazały sie zwykłymi butami do użytku codziennego a nie na motocykl.

http://motocykle.onet.pl/testy/alpinestars-fastback-czy-te-buty-maja-sens/j99sb

• 1 miesiąc temu...

Witam,

Szukam dla siebie drugiego kompletu butów. Chciałem kupić buty sportowe, dobrze wentylowane. Cena nie jest wyznacznikiem wyboru. Co możecie polecić? Które z nich mogę obejrzeć Łodzi? Wczoraj przeglądałem ofery producentów i oprócz SIDI w oko wpadły mi RST TRACK TECH EVO. Mieliście styczność?

Cześć,

ja od czterech sezonów używam perforowanych Sidi Vertigo. Wieje mocno, ciekną jak cholera (jak to przy perforacjach), bardzo wygodne (ja mam dość wąska stopę więc większość butów mi lata) i wytrzymałe. Generalnie  polecam :smile:

Czesc.

Kupiłem Alpinestars SMX6 te wentylowane z dziurkami.

Coś tam niby wieje jak sie szybciej jedzie ale szału nie ma. 

Co do Sidi miałem i polecam koniecznie przymierzyć w sklepie i to na dłużej troche bo dość sztywne i wąskie.

Jak ktoś ma szerszą stope jak ja to po godzinie jazdy nie idzie wytrzymać.

nie polecam Ci butów RST bo strasznie sie rozbijają na boki i wyglądasz po roku jak byś płetwy założył, SIDI fajne ale nie nadające się do chodzenia, jedne ze sztywniejszych butów na rynku, dla mnie mega wygodne są S-MX6

Jeden z lepiej wentylowanych butów sportowych jakie widziałem:

http://www.xpdboots.com/product/xp5-s-wrs-vented

Jak chcesz to napisz mi na pw jaki rozmiar nosisz, to sprawdzę czy jestem w stanie go ogarnąć do przymiarki.

Polub nas na Facebook'u http://www.facebook.com/Motorwings

alpiny supertechy .... mam perforowane , w deszcz lipa , ale w cieple dni super , maja wewnetrzny but/ ochraniacz , wiec mozna zawsze wyjac i przeprac , ,chodzic tez mozna ..... , polecam nie mialem lepszych