Massi Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 (edytowane) tak na szybko tyle znalazłem http://www.fakt.pl/Policja-podpowiada-kiedy-mozesz-pojechac-na-czerwonym,artykuly,91172,1.html i muszę się zgodzić z JaRoD że to nie przepis ale gdzieś kiedyś słyszałem bardzo podobnego Edytowane 18 Listopada 2014 przez Massi (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 ZDiT wie, że motocykli nie widać i podobno na nowych skrzyżowaniach jest to poprawione. Odnośnie starych pytanie pozostało bez odpowiedzi na których nowych? z trasy górnej w lewo w rzgowską ostatnio musiałem na czerwonym bo się 3x nie zapaliło dla mnie zielone.. o, tak poprawione.. 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wino Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Trzeba grupką w kilkanaście motocykli stanąć tak na światłąch i czekać aż się zakorkuje, za blokowanie raczej mandatu sie nie dostanie bo czerwone świeci 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Niestety muszę się przyznać, że także zdarza mi się na czerwonym jeździć. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ErR Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Ostatnio z Kosmatym rozmawiałem o takim przepisie i znaleźliśmy coś takiego. Że stojąc na światłach, jeżeli 3 razu wszystko się zmieniło prócz naszych świateł można wjechać na skrzyżowanie zachowując szczególną ostrożność i musimy Wszystkich przepuścić 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaRoD Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Roland, to jest jakaś indywidualna interpretacja jednego policjanta. Niestety żaden takowy przepis (artykuł kodeksu ruchu drogowego lub tym podobny) nie istnieje. Więc zawsze należy liczyć sie z mandatem. Oczywiście można odmówić przyjęcia i walczyć w sądzie. 1 Cytuj -- http://tinyurl.com/FB-JaRoD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebol Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Ja przypłaciłem za taką jazdę we wszystkich Świętych ,stałem chyba ze 4 cykle i wybrałem cykl czerwony na którym akurat nadjechała policja ,i oni wiedzą że tak jest, ale tak nie wolno Jedno tankowanie mniej 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoTomasz Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Trzeba było nie przyjmować mandatu. Kodeks Karny: "Art. 26. § 1. Nie popełnia przestępstwa, kto działa w celu uchylenia bezpośredniego niebezpieczeństwa grożącego jakiemukolwiek dobru chronionemu prawem, jeżeli niebezpieczeństwa nie można inaczej uniknąć, a dobro poświęcone przedstawia wartość niższą od dobra ratowanego." Zgodnie ze znakami nie miałeś możliwości nie popełnić wykroczenia lub zbiegu wykroczeń. Jeżeli stałeś na pasie do skrętu w lewo to zmiana pada przez linie ciągła byłaby wykroczeniem. Ponadto nie wiadomo czy na pasie obok tez nie było pętli, więc mógłbyś stać tak samo jak wcześniej. Stać i czekać tyle zmian swiateł tez nie powinieneś bo powoduje to nadmierne gromadzenie się spalin dookoła Ciebie co może zagrażać Twojemu życiu lub zdrowiu. Długotrwałe stanie z włączonym silnikiem może spowodować jego uszkodzenie a wartość tego mienia jest większa od kwoty ewentualnego mandatu. Wszystko zależy od argumentacji ale sytuacja do wybronienia. A już tak zupełnie z boku, polecam nagrywać wypowiedzi policjantów i strażników miejskich bo często pada tam zdanie, że on wie, że inaczej się nie da, ale mandat wypisać musi. Guzik, nie musi i to jest tekst, który przemawia na niekorzysc oskarżyciela. 4 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Tylko za 100 zł trzeba się ciągać po sądach, czas, pieniądze... A Policjant zawsze może się zasłonić przepisami... Sytuacja patowa 0 Cytuj Części do samochodów osobowych i dostawczych | Allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaRoD Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Jestem dzisiaj po rozmowie z Z-ca Naczelnika Wydział Inżynierii Ruchu i Sterowania Ruchem w kwestii problemów z działaniem pętli indukcyjnych. Obiecał mi zająć się tematem aby to poprawić. W kwestii konkretów: najpierw będą poprawiane (np. poprzez montaż wideo-detektora) skrzyżowania które MY WSKAŻEMY jako priorytetowe. Przygotuje wkrótce ankietę z aktualna listą petli indukcyjnych w Łodzi, aby głosować, które w pierwszej kolejności należy wziąć na warsztat. 4 Cytuj -- http://tinyurl.com/FB-JaRoD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piyok Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Dzisiaj widziałem jak montowano pętle na skrzyżowaniu Aleja włókniarzy-Drewnowska na jezdni w kierunku północnym. Układali przewód w szczelinie wyciętej w asfalcie. Przewód ułożony jest mniej więcej jak obwód nie dużego auta osobowego. Edytowane 17 Stycznia 2015 przez piyok (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj nie ufaj, nie proś, nie bój się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Dobrze wiedzieć gdzie są nowe instalacje to przetestujemy czy zgodnie z obietnicami coś poprawili w działaniu tego typu systemów. JaRoD coś tam słychać nowego w temacie ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancet Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Wg dzisiejszego "Dziennika Łódzkiego" wygląda na to, że skończą się nasze problemy z pętlami indukcyjnymi - mam nadzieję, że i w tym temacie pomoże Tomek @spons78. Idzie ku lepszemu! 1 Cytuj "Be yourself, no matter what they say!" Sting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaRoD Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Tu sprawa przesądzona. Pętle już są poprawiane. 0 Cytuj -- http://tinyurl.com/FB-JaRoD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spons78 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Pętle są poprawiane, ale "na bieżąco" proszę o przesyłanie lokalizacji, gdzie nie działają. Rozmawiałem o tym ze ZDiT. Proszą mnie o listę jeśli coś nie działa. Podaje pierwszą: 1. Piotrkowska/pl. Niepodległości 0 Cytuj Mój kanał na YouTube https://youtube.com/tkacprzak Bezpieczne miejsca postojowe dla motocykli. FanPage - https://www.facebook.com/postojmotocyklelodz/ Buspasy dla motocyklistów! FanPage - https://www.facebook.com/pages/Buspasy-dla-motocyklistow-Lodz/379016688918647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 2, trasa górna/Rzgowska (skręt w lewo z górnej w rzgowska) 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark_Ka Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 3. Zachodnia/Ogrodowa - jadąc od strony zgierza skręcając w lewo w północną - ost 3 długości świateł stałem... 4. Obywatelska/Cieszkowskiego - jadąc od strony politechniki skręcając w cieszkowskiego - taki sam przypadek 0 Cytuj ekowkuchni.pl - Już niedługo zjesz zdrowo i smacznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabis Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 5 Obywatelska/ Włókniarzy - jadąc od strony politechniki skręcając we Włókniarzy - staliśmy z kumplem 3 albo 4 cykle świateł aż pojechaliśmy na czerwonym 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adekm89 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Siemka Też mogę pomóc, od razu mówię: Skrzyżowanie Liściasta - Zgierska. Do wyjazdu w lewo na Zgierską nie zapala się światło dla motocykli... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Dubois/pabianicka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancet Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Biegunowa/Krakowska 0 Cytuj "Be yourself, no matter what they say!" Sting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu94 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Na Inflanckiej przy leclerku. Jechałem niedawno, to stałem na lewoskręcie kilka cykli. W końcu dzida na czerwonym 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildeyed Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Zgierska/Julianowska - zjazd w lewo ( jadąc w stronę miasta) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteklodz Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 trasa Górna skręt w Demokratyczną (od Rzgowskiej) z 5 cykli stałem 0 Cytuj Bus, bagażówka stała trasa Łódź-Paryż(F)-Łódź 663-231-860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancet Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Nie wiem, czy Konstantynów Łódzki też wchodzi w grę, ale ostatnio stałem ze 3 cykle świateł na lewoskręcie z ul. Zgierskiej w Łódzką 2 Cytuj "Be yourself, no matter what they say!" Sting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi