Lancet Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Minął równo rok, więc odkopię temat. Coś się ruszyło w temacie? Bo na skrzyżowaniu Krakowskiej z Biegunową nadal się stoi na czerwonym jak wazon... 2 Cytuj "Be yourself, no matter what they say!" Sting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Niestety nadal 2oo są niewidzialne dla indukcji chociaż jeden ziomeczek zamontowal magnez neodymowy na miske i mu się zmieniło światło. Generalnie workaround w postaci magnezu jest śmieszny, ale to potwierdzone info. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 (edytowane) jeden ziomeczek zamontowal magnez neodymowy na miske No nie wiem czy to jest możliwe, bo indukcja maleje wraz ze wzrostem temperatury. Także żadne magnesy nie mogą działać oraz wszystkie te elementy metalowe co są ciepłe. Hehehe najlepiej podobało mi się rozwiązanie z szyną kolejową, no to jest to . Edytowane 7 Kwietnia 2017 przez Krzysiek rst1000 (wyświetl historię edycji) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Odświeżam kotleta. Czy m i się zdaje czy na Narutowicza skrzyżowanie z Sienkiewicza zamontowali pętle indukcyjna do jazdy na wprost O.o? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nejmun Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 A ja w temacie chciałbym podrzucić znalezione info Może u nas też by się udało podobny przepis wprowadzić? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebol Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 U nas może być ciężko, bo na niektórych skrzyżowaniach jeden cykl trwa 5 min 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek Wieteska Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Wątek z motocykle-lodz.pl/topic/15053-sygnalizacja-świetlna-na-skrzyżowaniach/ PRZYPOMNIENIE: Na skrzyżowaniu z sygnalizacją kierunkową podczas skrętu w lewo nie zapaliło się dla mnie zielone światło w dwóch przypadkach: podczas skrętu w lewo z Limanowskiego w Hipoteczną i z Inflanckiej w Zagajnikową. Czekałem dwie zmiany i sygnalizację uruchomiły dopiero samochody, które podjechały za mną. Napisałem w tej sprawie pismo do ZDiT w Łodzi, który w podpowiedzi pisze, że „pętle indukcyjne na skrzyżowaniach Hipoteczna/Limanowskiego i Inflancka/Zagajnikowa zostały wyregulowane, a ich czułość ustawiona w taki sposób, by skutecznie zameldować obecność motocykla na obiekcie”. Oczywiście sprawdzę, jak to teraz działa. Jeżeli spotkacie się z podobnym problemem na innych skrzyżowaniach zgłaszajcie to do ZDiT. Sprawy pętli indukcyjnych prowadzi Wydział Inżynierii Ruchu i Sterowania Ruchem (tel. 638 58 32). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_Lodz Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 a pętle są jakoś oznaczone ? są miejsca w których czekam i czekam i w kóncu jadę na czerwonym ale samochodu uruchamiają. Nie wiem czy mam pecha czy to pętla, a chyba nie ma na toi żadnego znaku informacyjnego ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shido Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 23 minuty temu, Darek_Lodz napisał: a pętle są jakoś oznaczone ? są miejsca w których czekam i czekam i w kóncu jadę na czerwonym ale samochodu uruchamiają. Nie wiem czy mam pecha czy to pętla, a chyba nie ma na toi żadnego znaku informacyjnego ? Zazwyczaj na asfalcie przed światłami wygląda jakby był jakiś oddzielnie wylany prostokąt z asfaltu, albo jakiś zygzak 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
froggy Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Cześć, Zacząłem też zgłębiać ten temat ponieważ ostatni zdarzyło mi się kilka razy czekać dość długo na światłach póki jaki samochód się nie pojawił. Znalazłem ciekawy artykuł na ten temat (po angielsku) https://www.bikewalknc.org/bicycle-detection-at-traffic-signals/. Wynika z niego że najlepiej jest stawać motocyklem bezpośrednio nad przewodami pętli indukcyjnej a nie w jej środku. Inną sprawą jest że ZDiT powinien odpowiednio wyregulować te czujniki żeby wykrywały motocykle lub samochody. Pomyślałem też że można by zgłosić projekt do przyszłego budżetu obywatelskiego polegający na wyregulowaniu tych czujników i oznaczeniu miejsc w których powinny stawać rowery i motocykle na takich skrzyżowaniach. Ktoś wie gdzie można znaleźć informację ile takich skrzyżowań mamy w naszym mieście? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. JaRoD Opublikowano 14 Listopada 2018 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Panowie - dzięki za wszystkie uwagi i komentarze.Sprawę poprawy działania pętli indukcyjnych będziemy reaktywować przy pomocy Rady Miasta. Przygotuję jeszcze raz zestawienie i tutaj wrzucę gdzie są pętle. Zbiorę z komentarzy - gdzie i kiedy było info że takowe nie działają. 6 Cytuj -- http://tinyurl.com/FB-JaRoD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spons78 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Poproszę @JaRoD o zaktualizowanie listy - przekażę ZDiT. Tak, aby wiosną było wszystko na tip-top 2 Cytuj Mój kanał na YouTube https://youtube.com/tkacprzak Bezpieczne miejsca postojowe dla motocykli. FanPage - https://www.facebook.com/postojmotocyklelodz/ Buspasy dla motocyklistów! FanPage - https://www.facebook.com/pages/Buspasy-dla-motocyklistow-Lodz/379016688918647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi