Skocz do zawartości

Długo Wyczekiwana Weekendowa Jazda. :)

Dajczu

Rekomendowane odpowiedzi

niech zgadne? dozownik się zaciął?

Tak swoją drogą to nigdy bym takiemu wynalazkowi nie zaufał... Zbyt poważna sprawa, sam robiłbym mieszankę.

A jak widać i małym silnikiem można :biggrin:

Guys!! Prędkość maksymalna jest ściśle związana z przełożeniami w skrzyni biegów. Moc ma znaczenie w osiąganiu jej ale nawet 100 KM nie pomoże skoro skrzynia pozwala na jedyne 150. Chyba ze rev limiter się zdejmie i pomodli do jedynego żeby crankwalk nie nastąpił.

Łatwiej zmienić zebatkę ;)

Kiedy wsiadam na motocykl, budzę się ze snu i zaczynam prawdziwie żyć...

• 2 tygodnie później...

Ahh, całkowicie zapomniałem, że udostępniłem tutaj ten filmik. Już odpowiadam na wszystkie pytania.  :smile: 
Każdy mnie pocieszał, mówili że to nie objawy zatarcia czy przegrzania. Niestety, tłok się częściowo stopił przy okazji uszkadzając cylinder... Po 3 tygodniach oczekiwania, jutro odbieram aprilie od mechanika... Co tu dużo mówić, zje*ałem jadąc przez kilka minut na pełnej manetce, męcząc w nieaerodynamicznej pozycji 160-165 km/h... 

tylko 125ccm pojemność i już można z konkretną ekipą polatać :smile:

No dokładnie, jak na 125, aprilia idzie całkiem porządnie. Kolega na starej XJ 600 mi uciec nie mógł.  :P 

Myślałem że R6 tylko w papierach zblokowana jest ale widzę że się myliłem :smile:

Co do końcówki, to wiadomo co się z apką stało?

Yamaha R6 legalnie zblokowana. Kiedy dopchałem aprilie na parking, podjechała jakaś Insignia. Myślałem, że to jakiś ciekawy fanatyk motocykli, ale kiedy postawiłem motocykl na stopce spojrzałem na miny kolegów i już coś podejrzewałem. Później zajrzałem do samochodu, moim oczom ukazały się piękne monitorki i dwóch panów w mundurach... Nie będę już tu pisał kto miał prawko, kto nie. Na szczęście jeden policjant jeździ na SV 1000, pogadał trochę z kolegą od Sv 650 i po kilku minutach odjechali bez sprawdzania dokumencików.  :biggrin:  :decayed:

Jestem pod dużym wrażeniem sprzętu;)

Dzięki!  :P 

a ja jestem pod dużym wrażeniem odwagi żeby tak na początku sezonu latać 200 jak asfalt zimny i przeca po tej porze roku to piach itp to niemal że pewniacko można spotkać 

Do 200 kolega się rozpędził tylko raz, od kilku tygodniu prosił, żebym mu kamerkę zamontował bo chciał przyspieszenie i vmax nagrać na potrzeby innego forum.  :P

do autora tematu: ile poleci Ci ta 125?

Prędkość maksymalna mnie nie interesuje, raz sprawdziłem i to mi wystarczy. Prędkość maksymalna wynosi 175 km/h, przyspieszenie 0-100 około 6,3s, zębatki seryjne 17/40. :biggrin:

Możecie się śmiać, ale ja wiem że taka maszyna dużo potrafi :smile: Jednak najlepsze są miny puszkarzy w swoich wiejsko-tuningowanych golfach i różnego rodzaju podobnych samochodach gdy tylko takie 125 zostawia ich daleko w tyle :biggrin:

oj tak, to jest piękne uczucie, jeszcze lepsze jak na światłach obok stanie jakiś burak w czarnym, zagazowanym BMW  :decayed:

Szkoda że film nie działa u mnie :sad2:
attachicon.gifuploadfromtaptalk1394234261741.jpg

Na komputerze stacjonarnym zadziała  :smile:

Dodam jeszcze, że zakupiłem mikrofon, będę próbował coś się bawić w gadanie do siebie podczas jazdy. Jakie będą efekty? Moim zdaniem słabe, czarno to widzę, w takich sprawach jestem niestety nieśmiały. 

Zapraszam do subskrybowania kanału i lajkowania fanpage.  :riding: 
https://www.facebook.com/DajczuMV
https://www.youtube.com/user/PatrykDajcz1

Edytowane przez Dajczu (wyświetl historię edycji)

Na szczęście jeden policjant jeździ na SV 1000, pogadał trochę z kolegą od Sv 650 i po kilku minutach odjechali bez sprawdzania dokumencików.   :biggrin:  :decayed:

ooo no patrz jaki ten świat mały :P

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

• 5 tygodni później...