Skocz do zawartości

MaciejM

MaciejM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Maciej, pochodzę ze Słowika ( blisko Ozorkowa, jadąc żwawo 150 zaczynasz zwalniać w połowie pachołków 330stych na krajowej 91 do Gdańska ;) )

Motocykle, choć od zawsze uwielbiałem - poważną przygodę z nimi rozpocząłem tak naprawdę dopiero zeszłego sezonu, mimo tego że prawko zrobione wcześniej czekało na tę chwilę kilka lat.

Pierwsze kroki stawiałem na Yamaha 600 XJ Naked kupioną zeszłego roku na sezon, która po skończonej i zdanej lekcji właśnie zasłużyła sobie na kolejnego początkującego motocyklistę.
Na dniach przesiadam się na nowszy model Yamahy, prawdopodobnie Fazer FZ6.

Uczę się sam, pracuję sam, jeżdżę - póki co - najczęściej sam (mój jedyny motocyklowy przyjaciel pasjonuje się maszynami Cross/Enduro a na ustawki znajomych mi fanów ciągle naprawianych plastikowych owiewek, gnających po krajowych drogach na złamanie karku - szkoda mi czasu :P

Nie ukrywam - kocham szybkość, wolność, adrenalinę -  tak długo jak na drodze przede mną jest dla mnie miejsce a przy nakręcaniu wysokiego licznika, stan drogi znam na tyle, że nie muszę obawiać się o spotkanie 20-centymetrowej dziury, po której zgrabnym telemarkiem wyląduję na drzewie sto(ch) metrów dalej.

Mimo iż mieszkam 20km od centrum Łodzi - często tam bywam, chociaż regularnie preferuje pozamiejskie wypady, najlepiej wskazując ślepo na mapie punkt lub nieodwiedzone wcześniej miejsce/miasto.
Motorem poruszam się wszędzie  - dopóki nie pada deszcz lub śnieg a temperatura tylko wskoczy na plus.

Na forum trafiłem dzięki koleżance z byłego miejsca pracy - Joannie - którą to serdecznie pozdrawiam :smile:
Przepraszając jednocześnie, że zajrzałem tu dopiero teraz.

cześć :smile:

i miłego jeżdżenia w stajni Yamahy 

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

Powitać

Do zobaczenia na drodze a jak chcesz pojeździć to przeglądaj forum. O czwartkowym lataniu pewnie już wiesz (co do prędkości przelotowych - skoro ja nadążam jeżdżąc 250cc to Ty też nadążysz nie gnając na złamanie karku :smile: ).

Poczytaj więcej to być może znajdziesz sobotnią/niedzielną wycieczkę :smile:

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Siemanko Ozorków fajne miacho :smile: dziś upolowałem niezłe motongi  :biggrin:

Nie mam siły, by wstać,

nie mam siły, by iść.
Nie mam siły, by grać,
nie mam siły, by żyć.
Eksploduje mój mózg,
atakuje mnie chłód.
Zasypuje rój gruz,
to rujnuje mnie znów,
ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr,

Witamy w naszych skromnych progach :smile:

Stayin' Alive

Instruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.pl
Ratownik MotoPozytywni.pl

Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.
Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.

Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.