jaquzie Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Haj, Jako, że przerabiałem lampki na bi-xenon, chciałbym Wam polecić osobę, która wykonała dla mnie usługę przeróbki. Nie znalazłem podobnego tematu na forum, mam nadzieję, że nie zostanie to potraktowane jako reklama, a polecenie Tematem zajmuje się Oskar, kontakt: omasnicki@tlen.pl ; 606-600-869 - Olsztyn. kolega Oskar zajmuję się generalnie szeroko pojętymi przeróbkami lamp samochodowych jak i oczywiście motocyklowych. Ceny przeróbek? Lampa z dwoma soczewkami ok 800zł za komplet, z jedną soczewką ok 550zł. Cena zawiera palniki, przetwornice, ringi, przetwornice do ringów itd. Wszystko gotowe do podłączenia pod oryginalną instalację motocykla. Nie trzeba nic dokupować. A co do cen lamp samochodowych to już ustalane indywidualnie. jak prezentują się przeróbki? kilka przykładów poniżej, łącznie z moją kawą. http://jaquzie.republika.pl/kawalight.jpg http://imageshack.com/a/img13/8678/tjzp.jpg http://imageshack.com/a/img809/3061/hy73.jpg http://imageshack.com/a/img856/4752/6kvx.jpg http://imageshack.com/a/img571/153/4bm2.jpg Kontakt z kolegą jest znakomity - tłumaczy, pyta, nie zostawia tematu bez odpowiedzi. Czasowo - na swoje lampy czekałem około tygodnia (licząc od wysyłki kurierem, do otrzymania paczki powrotnej). Kilka dodatkowych informacji od Oskara: - W lampy motocyklowe wstawiam specjalne soczewki, które się tam mieszczą, samochodowe niestety są za duże, natomiast te które wstawiam naprawdę bardzo ładnie i szeroko świecą. Granica światłocienia ostra, odcięcie krótkie pionowe. - Homologacja, hm.. Szczerze mówiąc to po każdej ingerencji w lampę traci się homologację, natomiast z doświadczenia wiem, że nie ma problemów z przeglądami czy policją (ale to wiadomo, zależy od funkcjonariusza). Soczewki mają tą zaletę że jak są dobrze ustawione nie mają prawa oślepiać (mówię tu o ustawieniu góra dół). Poza tym wszystko jest zrobione na tyle profesjonalnie, że wygląda jak fabryka więc nie ma się do czego przyczepić - Regulacja pozostaje fabryczna, ponieważ soczewki montowane są do odbłyśnika. - każdy komplet jest przygotowany pod fabryczną instalację motocykla, więc nic a nic nie trzeba przerabiać, nie ma mowy o lutowaniu kabelków czy coś z tych rzeczy. Jedynie co trzeba zrobić to przykręcić lampę, zamocować przetwornice i włożyć wtyczki - Istnieje też możliwość zrobienia takich soczewek, żeby wyglądało to maxymalnie fabrycznie, czyli bez żadnych ringów itp. a kolor palników 4300K (czyli standardowy kolor oświetlenia xenonowego). Ale i istnieje możliwość różnych kombinacji z np. Devil Eye's (podświetlenie wnętrza soczewek na czerwono lub na inny kolor), dodatkowe oświetlenia Led'owe podpięte pod oryginalne postojówki czy na osobnych włącznikach, ilość możliwości jest nieograniczona, przepraszam, to znaczy ogranicza mnie przy budowie takich lamp inwencja twórcza klienta no i moja Jak coś, pisać, dzwonić, kontaktować się, a z mojej strony, patrząc na efekt finalny, nie pozostaje mi nic innego, jak polecić kolegę z Olsztyna. Pzdr. Jaquz 1 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 WItamy w klubie soczewkowcow 0 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubelxxx Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Witam, korzystajac z wolnej chcwili chcialbym troszke sprostowowac informacje na temat profesjonalismu Pana oskara a wrecz o jego BRAK!! nikt nie odpowiedzial na ten temat wiec chyba tylko ja sie moge wypowiedziec. Skorzystalem z ulsugi przerobienia lampy w moim moto na xenon i zostala ona wykonana jak na moje pierwsze zdanie bardzo dobrze lecz po wzieciu lampy w rece moglem tylko z ciezkim oddechem policzyc do dziesieciu i prosic Boga o spokoj bo lampa ktora oddalem byla w stanie idealnym, Pan oskar usilujac dostac sie do srodka uszkodzil chromowana oslone lampy oraz cala polowe z jednej strony usilujac sie dostac do srodak. Sam bym potrafil to zrobic o wiele lepiej. Praca jaka zostala przez niego wykonana oceniam jako amatorke!!! owszem jest xenon o ktory prosilem i zaplacilem za niego jak za zboze bo czapke pieniaedzy ale estetyka wykonania oraz wyglad lampy po przerobieniu kwalififikuje ja tylko na wrzucenie do kosza. Wiec kto ceni sobie profesjonalizm i jakosc wykonania moze nie byc zadowolony z wykonania tak jak JA, radze szukac u PROFESJONASLIStow!!! Moja ocena NEGATYWNA jak na koszt wykonanaia, pozdrawiam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Chetnie zobacze fotke tego cuda 1 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 przywitać się kolega nie raczył, tylko od razu z krytyką wylatuje.. nieładnie tak. jednym słowem zapraszam do powitalni, albo.. nie traktujemy Ciebie poważnie 2 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubelxxx Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 przywitać się kolega nie raczył, tylko od razu z krytyką wylatuje.. nieładnie tak. jednym słowem zapraszam do powitalni, albo.. nie traktujemy Ciebie poważnie Przepraszam ze tak odrazu bez przywitania ale nadal do dziesieciu licze pozdrawiam wszsytkich;) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) ja tu widzę rejestrację tylko w celu napisania kilku słów przeciwko. czyżby konkurencja? kto bedzie chciał i tak zasugeruje się opiniami znajomych z foum a nie paroma słowami typka który założył konto i już wyjeżdża że źle że beznadzieja ;> tym bardziej, ze widzieliśmy jak wyglądał moto Jaquzie. pozdrawiam edit : żeby nie było, zwrócę honor po zobaczeniu "amatorszczyzny" w wykonaniu wspomnianego p. Oskara. czekam na foto. Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez krzychoslav (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubelxxx Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) Kontakt do Pana oskara znlazlem tutaj wiec pisze do zrodla z ktorego skorzystalem, jesli ktos mysli ze konkurecja..coz zadnych namiarow nie podaj, zamontowac xeonona tez bym nie umial ale otorzyc lampe bez jej uszkadzania to mysle ze wielu by potrafilo, korzystajc chociazby z oplarki;) mysle ze temat skonczony z mojej strony, ja zaufalem!! lampe wyslalem i kase ktora wydalem uwazam za zmarnowana przez uszkodzenie lampy z zewnatrz... kazdy zrobi jak uwaza, ja tylko wyrazilem swoja opine o USLUDZE, jakze tutaj zachalanego Pana oskara. Pozdrawiam Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez bubelxxx (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) dlatego jak już wyżej napisałem, chętnie obejrzę zdjęcia tego jak zrobił. podeprzyj czymś swoją wypowiedź, proste. Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez krzychoslav (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubelxxx Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 dlatego jak już wyżej napisałem, chętnie obejrzę zdjęcia tego jak zrobił. podeprzyj czymś swoją wypowiedź, proste. chcesz to korzystaj z uslug, ja wyrazilem swoje zdanie. jak nie dbasz o szczegoly w swoim moto to nie zrozumiesz dlatego jak wyzej napisalem dla mnie temat skonczony 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) oh, nie, to nie kwestia dbałości o motocykl. to raczej kwestia mojego "zdrowego podejścia". nie oceniam ludzi "bo ktoś tak powiedział". sory za OT ale wkurza mnie coś takiego. znajomy (i człowiek, który wiem ze o moto dba i byle komu nie oddaje) poleca, wpadasz Ty i z d**y mówisz że jest lipa. nie podpierając tego niczym. taki problem zrobić zdjęcie? niemalże każdy telefon ma teraz lepszy czy gorszy aparat... prosta sprawa... wyraziłeś Twoje zdanie, a ja potrzebuję jakiegoś dowodu, że nie ściemniasz. widziałem moto Jaquzie i było naprawdę ładnie, stąd moje wapliwości. ale widzę, że dalsze rozmowy nie mają sensu, bo niektóre rzeczy nie docierają.... P.S wciąż zapraszamy do POWITALNI, bo zaczynasz jakiśtam kolejny temat o upomnienie o braku uprzejmości jaką jest przywitanie się na forum masz za nic. Adminie, wybacz oraz dość ostre słowa, ale tym razem to ja "liczyłem do 10"... Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez krzychoslav (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 widziałem moto Jaquzie i było naprawdę ładnie, stąd moje wapliwości. ale widzę, że dalsze rozmowy nie mają sensu, bo niektóre rzeczy nie docierają.... zaczerwieniłem się a kolega bubelxxx nadal wali buble, i jest niekulturalny, co się nie skończy kulturalnie jak się kolega nie poprawi... 2 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szerszung Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Też tego nie rozumiem tym bardziej, że wstawienie zdjęcia zajmuje mniej czasu niż pisanie wywodów na temat usługi ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Chyba sie nie doczekamy fotki tej spapranej roboty. 1 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi