Skocz do zawartości

Interkom

mar_92

Rekomendowane odpowiedzi

hmm...

No ja wiem że te co polecacie są ok... ale chodziło mi o coś w bardziej przyjaznym budżecie +/-500 z funkcją rozmowy grupowej...

Da się coś takiego konkretnego znaleźć?

Ja mam shada bc03. Żeby korzystać z intercomu trzeba mieć centralkę bc3 i odbiornik bc2, lub bc1. Jako zestaw głośnomówiący sprawdza się lepiej niż moja jabra w aucie. Nie korzystałem jeszcze z funkcji intercomu.

Minus to rozmiar słuchawek. Sporo trzeba podciąć. 

Dnia 12.06.2017 o 15:19, jaquzie napisał:

moja paczka jest właśnie na poczcie, dziś winiennem ją mieć, więc można niebawem testować ;)

ok. paczka dotarła.
Kilka fot poniżej.
Tymczasem testowałem "na sucho", parując oba intercom'y - działa bezproblemowo. Parowałem również z telefonem - tu również znakomicie (mp3, rozmowy etc.). Działa również z BMW Navigator V - bezproblemowo. Radyjko działa ładnie.
Fajna funkcjonalność - raptem 2 przyciski i pokrętło + LCD gdzie widać stan baterii, czy status połączenia.
Jakość wykonania mnie zaskoczyła - wygląda solidnie, ładnie. Podobnie z jakością rozmowy przez mikrofony, odsłuchu na słuchawkach. Wodoszczelny.
W komplecie, co widać na fotach, dostałem 2 pary słuchawka/mikrofon - przydatne + mnóstwo rzepów + kable.
Na opakowaniu widnieje, że co najmniej 3 intercom'y winny się połączyć.
Zostaje przyczepić do kasków i potestować w praktyce + potestować z innymi intercom'ami.
Tymczasem, jak za 85$ jestem zadowolony (w sumie ma to być dla mnie + plecak).
ps. zamówienie złożyłem 23.05, wczoraj dostałem - czas oczekiwania więc około 3 tygodni.

intercom1.jpg

intercom2.jpg

intercom3.jpg

intercom4.jpg

Wszystko się zgadza co napisałeś .

Będzie pan zadowolony 

Użytkuje go już 2 sezon i wszystko jest ok!

Przeważnie korzystam z opcji mp3,navi,plecak  radio rzadko

Za to plecaczek cały czas z radia.

Za tą cenę 10/10pkt.

Minus jest taki że tylko można połączyć 3 interkomy.

mi się coś 3 nie podpięły, ale może temu, że nie miałem cierpliwości i czasu kombinować ;)

choć faktycznie na obrazku jest, że można 3.

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

15 minut temu, jaquzie napisał:

mi się coś 3 nie podpięły, ale może temu, że nie miałem cierpliwości i czasu kombinować ;)

choć faktycznie na obrazku jest, że można 3.

Bo te 3 razem to taki chłyt marketingowy

Jak są 3 razem to można się przełączać między sobą ale i tak tylko rozmowa jest 1-2 lub 1-3 lub 2-3 - przełącza się przez ilość kliknięć

Wiec d*pa rozmawia tylko 2 użytkowników na raz.

Jest to idealny zestaw na jazdę z plecakiem lub na 2 moto i w tej cenie jak już napisał @Marttino 10/10 :smile:

SSN Szybko Spranie Niebezpiecznie

Muszę kiedy ekipę zebrać i potestować łączność różnych interkomów. Jak one ze sobą współpracują.  🤔

172824.png

Zawsze bezpiecznie. Zawsze z głową.

3 godziny temu, leniuchmichał napisał:

Bo te 3 razem to taki chłyt marketingowy

Jak są 3 razem to można się przełączać między sobą ale i tak tylko rozmowa jest 1-2 lub 1-3 lub 2-3 - przełącza się przez ilość kliknięć

Wiec d*pa rozmawia tylko 2 użytkowników na raz.

Jest to idealny zestaw na jazdę z plecakiem lub na 2 moto i w tej cenie jak już napisał @Marttino 10/10 :smile:

Dokładnie tak jak napisałeś tu niema możliwości 3 razem czyli konferencja.

• 1 miesiąc temu...

Jak ktoś mało jeździ to może się bawić w takie chińskie sprzęty albo jako połączenie do komunikacji z plecaczkiem, ale jeżeli ktoś poważnie śmiga, robi dużo kilometrów i ceni sobie komfort użytkowania to nie ma sensu wyrzucać pieniędzy w błoto. Tym bardziej jeżeli w grę wchodzi jazda w grupie to te chińskie sprzęty są do niczego. Co to za sens gdy trzeba się przełączać między kaskami? Przerabiałem ten temat i uważam że nie ma to sensu tym bardziej że taki interkom kupujemy na lata i może przechodzić z kasku na kask. Od poprzedniego sezonu używamy interkomu interphone tour i to jest inna liga, komfort ok, zasięg jest mniejszy niż ten deklarowany ale w końcu się nie wkur... podczas jazdy tylko skupiam się na jezdzie i jak mam potrzebe to się komunikuje. Teraz przejdę do największych minusów porządny interkom koszule tyle co 2-3 zestawy chińczyka. My kupowaliśmy na allegro od zaufanego sprzedawcy, robie u niego dużo zakupów więc sprzedawca zrobił nam super cenę za komplet (ale braliśmy od razu dwa komplety więc i to pewnie miało wpływ na cenę). Z ciekawości sprawdziłem aktualne ceny i ten sam sprzedaca na allegro ma je za 1899 zł co moim zdaniem jest za drogo za to znalazłem w necie ofertę 1499zł. Wklejam link https://alemotocykl.pl/pl/p/INTERKOM-INTERPHONE-TOUR-F5-Jezyk-Polski/306

Można spróbować się pewnie jeszcze targować, myślałem jeszcze nad scala rider ale wychodziło drożej więc wybraliśmy tańszą ofertę.

Dnia 18.02.2018 o 13:25, MartaCrystal napisał:

Czytam, paczę, przymierzam sie do zakupow. Co myslicie o:

http://allegro.pl/interkom-motocyklowy-etc-s-3-full-duplex-5-uzytkow-i6886070049.html

Ma ktos? Odradza? Poleca?

Dziekuje :smile:

Wizualnie nie wygląda zbyt porządnie, ale jakość materiałów najlepiej ocenić  osobiście nie ze zdjęcia czy renderów jeżeli ma faktycznie full duplex do 5 użytkowników to wygląda naprawdę ciekawie ale cena dotyczy jednego urządzenia? Jeżeli tak to bym odpuścił sobie temat i kupił sprawdzoną F5 od interphona, dwu pakt z kumplem na pół wychodzi bardzo podobnie cenowo a masz pewną jakość i gwarancję

https://alemotocykl.pl/pl/p/INTERKOM-INTERPHONE-F5-MC-TWIN-PODWOJNY-motocykl/305

Tak to cena jednej sztuki.

Sek w tym ze nie bardzo mam z kim zakup popelnic. Wiec jesli dla siebie tylko to cena do 500-600 zl. 

Dzieki za rade ;)

• 2 tygodnie później...
Dnia 21.02.2018 o 21:10, MartaCrystal napisał:

Tak to cena jednej sztuki.

Sek w tym ze nie bardzo mam z kim zakup popelnic. Wiec jesli dla siebie tylko to cena do 500-600 zl. 

Dzieki za rade ;)

Zobacz jeszcze OLX może uda się trafić coś na gwarancji, albo jeszcze zapytaj na forum może z kimś na pół zakupisz. Wersja z dwoma sztukami zawsze wychodzą taniej więc szkoda było by brać w solo i przepłacać.

• 2 tygodnie później...

Przymierzam się do zakupu kasku Shark Skwal 2, wiem że jest przystosowany do Sharktooth ale niestety jest bardzo mało opinii na temat tego zestawu.

Może ktoś używa i podzieli się kilkoma uwagami?

Ten zestaw miałem brać do swojego Sharka Skwala. Ale po sprawdzeniu parametrów technicznych padło na niewiele droższy Interphone Tour. I jestem mega zadowolony z tego zestawu.

172824.png

Testowaliśmy teraz chinczyka. 

Okazuje się, że przez niego można rozmawiać , tylko z jedną osobą. I tak pomiędzy kolejnymi trzeba się przełączać. Chinczyki nie mają opcji konferencji z kilkoma użytkownikami na raz. 😯

Po za tym są spoko.

172824.png

dokładnie tak jest, aczkolwiek są droższe zestawy już nie za 150zł gdzie jest konferencja.........(przynajmniej na papierze :biggrin: )

4 godziny temu, WojciechG napisał:

Jakoś sceptycznie jestem nastawiony do kupowania produktów od wschodnich kolegów, może się kiedyś do nich przekonam :biggrin:

70% na allegro jest od wschodnich sąsiadów tylko, że drożej :biggrin:

" Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " 

• 3 tygodnie później...

Dołożę cegiełkę w kwestii FreedConn  T-com SC  -  w temacie rozmów zaskakująco dobrze wypada.  Natomiast jeżeli ktoś chciałby posłuchać muzyki - to jest dramat.

Pasmo przenoszenia w słuchawkach jest zawężone na tyle ,że można przywoicie rozmawiać  nic więcej.

• 4 tygodnie później...

Panowie to i ja dodam - może ktoś wie jak zrobić aby FreedConn t-com działał z Cardo Smarth sensownie.

Na ten moment w Cardo od FreedConn mam mega trzaski i szumy.

Na 2 x FreedConn wszytko działa poprawnie  - nic nie trzeszczy jest cacy ale w konfiguracji jak powyżej słyszę od pasażera dzwięk WYDECHU !!! masakra jakaś.