B3DNAR Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 A ja polecam Sene s20 Evo zakupiłem u chłopaków w Motorwings 0 Cytuj Bednar Moto: https://www.youtube.com/channel/UCQm5eRSQ6IGDfC-RD3k62Ow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sztajero88 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 hmm... No ja wiem że te co polecacie są ok... ale chodziło mi o coś w bardziej przyjaznym budżecie +/-500 z funkcją rozmowy grupowej... Da się coś takiego konkretnego znaleźć? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekN Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Ja mam shada bc03. Żeby korzystać z intercomu trzeba mieć centralkę bc3 i odbiornik bc2, lub bc1. Jako zestaw głośnomówiący sprawdza się lepiej niż moja jabra w aucie. Nie korzystałem jeszcze z funkcji intercomu. Minus to rozmiar słuchawek. Sporo trzeba podciąć. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marttino Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Dnia 12.06.2017 o 15:19, jaquzie napisał: moja paczka jest właśnie na poczcie, dziś winiennem ją mieć, więc można niebawem testować ok. paczka dotarła. Kilka fot poniżej. Tymczasem testowałem "na sucho", parując oba intercom'y - działa bezproblemowo. Parowałem również z telefonem - tu również znakomicie (mp3, rozmowy etc.). Działa również z BMW Navigator V - bezproblemowo. Radyjko działa ładnie. Fajna funkcjonalność - raptem 2 przyciski i pokrętło + LCD gdzie widać stan baterii, czy status połączenia. Jakość wykonania mnie zaskoczyła - wygląda solidnie, ładnie. Podobnie z jakością rozmowy przez mikrofony, odsłuchu na słuchawkach. Wodoszczelny. W komplecie, co widać na fotach, dostałem 2 pary słuchawka/mikrofon - przydatne + mnóstwo rzepów + kable. Na opakowaniu widnieje, że co najmniej 3 intercom'y winny się połączyć. Zostaje przyczepić do kasków i potestować w praktyce + potestować z innymi intercom'ami. Tymczasem, jak za 85$ jestem zadowolony (w sumie ma to być dla mnie + plecak). ps. zamówienie złożyłem 23.05, wczoraj dostałem - czas oczekiwania więc około 3 tygodni. Wszystko się zgadza co napisałeś . Będzie pan zadowolony Użytkuje go już 2 sezon i wszystko jest ok! Przeważnie korzystam z opcji mp3,navi,plecak radio rzadko Za to plecaczek cały czas z radia. Za tą cenę 10/10pkt. Minus jest taki że tylko można połączyć 3 interkomy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eramus Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Az sam się zastanawiam teraz czy nie kupić za taką cenę 0 Cytuj " Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 mi się coś 3 nie podpięły, ale może temu, że nie miałem cierpliwości i czasu kombinować choć faktycznie na obrazku jest, że można 3. 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leniuchmichał Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 15 minut temu, jaquzie napisał: mi się coś 3 nie podpięły, ale może temu, że nie miałem cierpliwości i czasu kombinować choć faktycznie na obrazku jest, że można 3. Bo te 3 razem to taki chłyt marketingowy Jak są 3 razem to można się przełączać między sobą ale i tak tylko rozmowa jest 1-2 lub 1-3 lub 2-3 - przełącza się przez ilość kliknięć Wiec d*pa rozmawia tylko 2 użytkowników na raz. Jest to idealny zestaw na jazdę z plecakiem lub na 2 moto i w tej cenie jak już napisał @Marttino 10/10 1 Cytuj SSN Szybko Spranie Niebezpiecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOTOTOM Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Muszę kiedy ekipę zebrać i potestować łączność różnych interkomów. Jak one ze sobą współpracują. 🤔 0 Cytuj Zawsze bezpiecznie. Zawsze z głową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marttino Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 3 godziny temu, leniuchmichał napisał: Bo te 3 razem to taki chłyt marketingowy Jak są 3 razem to można się przełączać między sobą ale i tak tylko rozmowa jest 1-2 lub 1-3 lub 2-3 - przełącza się przez ilość kliknięć Wiec d*pa rozmawia tylko 2 użytkowników na raz. Jest to idealny zestaw na jazdę z plecakiem lub na 2 moto i w tej cenie jak już napisał @Marttino 10/10 Dokładnie tak jak napisałeś tu niema możliwości 3 razem czyli konferencja. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek1 Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Jak ktoś mało jeździ to może się bawić w takie chińskie sprzęty albo jako połączenie do komunikacji z plecaczkiem, ale jeżeli ktoś poważnie śmiga, robi dużo kilometrów i ceni sobie komfort użytkowania to nie ma sensu wyrzucać pieniędzy w błoto. Tym bardziej jeżeli w grę wchodzi jazda w grupie to te chińskie sprzęty są do niczego. Co to za sens gdy trzeba się przełączać między kaskami? Przerabiałem ten temat i uważam że nie ma to sensu tym bardziej że taki interkom kupujemy na lata i może przechodzić z kasku na kask. Od poprzedniego sezonu używamy interkomu interphone tour i to jest inna liga, komfort ok, zasięg jest mniejszy niż ten deklarowany ale w końcu się nie wkur... podczas jazdy tylko skupiam się na jezdzie i jak mam potrzebe to się komunikuje. Teraz przejdę do największych minusów porządny interkom koszule tyle co 2-3 zestawy chińczyka. My kupowaliśmy na allegro od zaufanego sprzedawcy, robie u niego dużo zakupów więc sprzedawca zrobił nam super cenę za komplet (ale braliśmy od razu dwa komplety więc i to pewnie miało wpływ na cenę). Z ciekawości sprawdziłem aktualne ceny i ten sam sprzedaca na allegro ma je za 1899 zł co moim zdaniem jest za drogo za to znalazłem w necie ofertę 1499zł. Wklejam link https://alemotocykl.pl/pl/p/INTERKOM-INTERPHONE-TOUR-F5-Jezyk-Polski/306 Można spróbować się pewnie jeszcze targować, myślałem jeszcze nad scala rider ale wychodziło drożej więc wybraliśmy tańszą ofertę. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartaCrystal Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Czytam, paczę, przymierzam sie do zakupow. Co myslicie o: http://allegro.pl/interkom-motocyklowy-etc-s-3-full-duplex-5-uzytkow-i6886070049.html Ma ktos? Odradza? Poleca? Dziekuje 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek1 Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Dnia 18.02.2018 o 13:25, MartaCrystal napisał: Czytam, paczę, przymierzam sie do zakupow. Co myslicie o: http://allegro.pl/interkom-motocyklowy-etc-s-3-full-duplex-5-uzytkow-i6886070049.html Ma ktos? Odradza? Poleca? Dziekuje Wizualnie nie wygląda zbyt porządnie, ale jakość materiałów najlepiej ocenić osobiście nie ze zdjęcia czy renderów jeżeli ma faktycznie full duplex do 5 użytkowników to wygląda naprawdę ciekawie ale cena dotyczy jednego urządzenia? Jeżeli tak to bym odpuścił sobie temat i kupił sprawdzoną F5 od interphona, dwu pakt z kumplem na pół wychodzi bardzo podobnie cenowo a masz pewną jakość i gwarancję https://alemotocykl.pl/pl/p/INTERKOM-INTERPHONE-F5-MC-TWIN-PODWOJNY-motocykl/305 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartaCrystal Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Tak to cena jednej sztuki. Sek w tym ze nie bardzo mam z kim zakup popelnic. Wiec jesli dla siebie tylko to cena do 500-600 zl. Dzieki za rade 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek1 Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Dnia 21.02.2018 o 21:10, MartaCrystal napisał: Tak to cena jednej sztuki. Sek w tym ze nie bardzo mam z kim zakup popelnic. Wiec jesli dla siebie tylko to cena do 500-600 zl. Dzieki za rade Zobacz jeszcze OLX może uda się trafić coś na gwarancji, albo jeszcze zapytaj na forum może z kimś na pół zakupisz. Wersja z dwoma sztukami zawsze wychodzą taniej więc szkoda było by brać w solo i przepłacać. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolf Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Przymierzam się do zakupu kasku Shark Skwal 2, wiem że jest przystosowany do Sharktooth ale niestety jest bardzo mało opinii na temat tego zestawu. Może ktoś używa i podzieli się kilkoma uwagami? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOTOTOM Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Ten zestaw miałem brać do swojego Sharka Skwala. Ale po sprawdzeniu parametrów technicznych padło na niewiele droższy Interphone Tour. I jestem mega zadowolony z tego zestawu. 0 Cytuj Zawsze bezpiecznie. Zawsze z głową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojciechG Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Jak Interkom to tylko od FreedConn, jestem bardzo zadowolony z zestawu od tego producenta. Ja posiadam ten model https://gmoto.pl/interkom-freedconn-bluetooth-t-com-os-1-500m-2-kaski,118785.html, ale znajdziecie również od nich tańsze modele. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 12 minut temu, WojciechG napisał: Jak Interkom to tylko od FreedConn, jestem bardzo zadowolony z zestawu od tego producenta. Ja posiadam ten model https://gmoto.pl/interkom-freedconn-bluetooth-t-com-os-1-500m-2-kaski,118785.html, ale znajdziecie również od nich tańsze modele. pytanie tylko na jaką cholerę przepłacać 200zł jak to i tak z chin idzie ???? https://www.aliexpress.com/item/2016-New-Updated-Version-3-pcs-x-BT-Interphone-Bluetooth-Motorbike-Motorcycle-Helmet-Intercom-Headset-with/32586574251.html?spm=2114.search0104.3.142.4f091dceTF4Pqo&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5_10152_10151_10065_10344_10068_10342_10343_10340_10341_10696_10084_10083_10618_10304_10307_10301_5711215_10313_10059_10534_100031_10103_10624_10623_10622_10621_10620,searchweb201603_25,ppcSwitch_5&algo_expid=44e791ec-cc7c-4535-8a16-328df1d0e4ed-22&algo_pvid=44e791ec-cc7c-4535-8a16-328df1d0e4ed&priceBeautifyAB=0 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOTOTOM Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Testowaliśmy teraz chinczyka. Okazuje się, że przez niego można rozmawiać , tylko z jedną osobą. I tak pomiędzy kolejnymi trzeba się przełączać. Chinczyki nie mają opcji konferencji z kilkoma użytkownikami na raz. 😯 Po za tym są spoko. 0 Cytuj Zawsze bezpiecznie. Zawsze z głową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 dokładnie tak jest, aczkolwiek są droższe zestawy już nie za 150zł gdzie jest konferencja.........(przynajmniej na papierze ) 1 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojciechG Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Jakoś sceptycznie jestem nastawiony do kupowania produktów od wschodnich kolegów, może się kiedyś do nich przekonam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eramus Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 4 godziny temu, WojciechG napisał: Jakoś sceptycznie jestem nastawiony do kupowania produktów od wschodnich kolegów, może się kiedyś do nich przekonam 70% na allegro jest od wschodnich sąsiadów tylko, że drożej 0 Cytuj " Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jcb Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Dołożę cegiełkę w kwestii FreedConn T-com SC - w temacie rozmów zaskakująco dobrze wypada. Natomiast jeżeli ktoś chciałby posłuchać muzyki - to jest dramat. Pasmo przenoszenia w słuchawkach jest zawężone na tyle ,że można przywoicie rozmawiać nic więcej. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3DNAR Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Znajomy miał. Połączyliśmy się bez problemu. Jedyne co to mikcro mogłoby być lepsze bo jednak trochę trzeszczy. 0 Cytuj Bednar Moto: https://www.youtube.com/channel/UCQm5eRSQ6IGDfC-RD3k62Ow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YNC Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Panowie to i ja dodam - może ktoś wie jak zrobić aby FreedConn t-com działał z Cardo Smarth sensownie. Na ten moment w Cardo od FreedConn mam mega trzaski i szumy. Na 2 x FreedConn wszytko działa poprawnie - nic nie trzeszczy jest cacy ale w konfiguracji jak powyżej słyszę od pasażera dzwięk WYDECHU !!! masakra jakaś. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi