l.pietraszek Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Czy jakieś 125 pojawiają się na czwartkowych spotkaniach ? Chciałbym dzisiaj podjechać ale nie chcę być jedyny 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Czy jakieś 125 pojawiają się na czwartkowych spotkaniach ? Chciałbym dzisiaj podjechać ale nie chcę być jedyny Zapewniam Cię, że jak podjedziesz nie będziesz jedyny. Ostatnio stało z 10 maszyn mniejszej pojemności ale bywa różnie 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio81 Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Pojawiają się ja dziś odpadam bo mam jazdy na placu 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejM Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 A ja tyrkam w pracy na 2-gą zmianę Miłego kręcenia kilometrów 0 Cytuj Nie spieszy mi się, ale lubię jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Konrad - Michał Opublikowano 29 Maja 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Witam, Mam gorącą prośbę, jeżeli ktoś nie potrafi dostosować się do jazdy w grupie to niech sobie odpuści wspólną jazdę, bo popisówki przed kobietą na plecaku nie są wskazane podczas jazdy w ekipie. Mam tu na myśli wczorajszą sytuację, gdy jechaliśmy "sznurkiem" przeciskając się między autami i w trakcie wyprzedzania wpieprzył mi się z lewej niejaki "EasyRider" z dziewczyną na plecaku... Na prawdę niewiele brakowało do grubej rozjebki. Wszem i wobec ogłaszam, że jeżeli taka sytuacja się powtórzy to bez wahania wystawię nogę i zepchnę klienta do rowu albo na auto jadące z przeciwka. Nie wiem po jaki ch*j tacy ludzie przyjeżdżają na wspólne wycieczki - żeby przeciskać się między innymi motocyklami i narażać tym samym inne osoby ??? Myślcie k**wa ludzie MYŚLCIE!!! 11 Cytuj "Zaciśniętą mam pięść dla tych, co w ciągłej walce, dla tych, którzy odeszli w górze dwa palce..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. krzychoslav Opublikowano 29 Maja 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Ja sie dolaczam, jechalem 2 moto za kondziem. Ni ch*ja Cie nie widac jak tak zapier..tralalalasz, a jakby kosmaty przede mna zaczal wyprzedzac? Bylaby rozjebka w ch*j. Jak sie jedzie w grupie, to KAZDEGO obowiazuja zasady jazdy w grupie, m.in. WYPRZEDZAMY PO KOLEI. Jeden za drugiem, a nie wpier..tralalamy sie przed innych. Czlowieku minales mnie na odleglosc lusterka, poczulem tylko powiew na lokciu.A jak Twoje zycie i zdrowie nie jest wazne, to pamietaj ze wieziesz z tylu potencjalny wyrok.Nikomu tutaj taka jazda nie imponuje. Jak nie masz cierpliwosci do jazdy w grupie - to nie jedz. Jedziemy sie przejechac, a nie za***rdalac jak debile. Dziekuje, tyle z mojej strony. *proszę bez brzydkich sformułowań. Jaquz. 7 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba601 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Witam,i dziękuję za miłą przejażdżkę.Na początku zostałem zostawiony na stacji w Aleksandrowie jak tankowałem,ale udało mi się odnaleźć i dogonić grupę . A co do "EasyRider" chłopie przemyśl sprawę, życie jest tylko jedno.Jak tobie nie zależy to pomyśl o innych,nikt Ci nie broni jechać jako pierwszy i zapi.....ać ,nikomu nie będziesz wadził.Weź pod uwagę to ,że w takiej grupie jeżdżą też ludzie którzy nie mają wielkiego doświadczenia w jeździe i mogą Cię nie zauważyć, a wtedy narobisz niezłego bałaganu. Pozdrawiam wszystkich,i do następnego.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek K71 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Ciekawy jestem czy to o jednej osobie? Ja jechałem w grupie która na światłach odłączyła się i nie byliśmy w stanie dogonić reszty. Jadąc taką grupą trzeba by się podzielić na sprinterów, sprawnie pomykających i grupę rekreacyjną w tym 125. Trzeba to ogarnąć bo to co działo się wczoraj, było drobnym szaleństwem i prędzej czy później skończy się kraksą !!! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomahouk Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 (edytowane) Proponuje pisać w tym wątku http://motocykle-lodz.pl/topic/9505-nie-lubi%C4%99-zardala%C4%87/?hl=lubie#entry201795 Edytowane 29 Maja 2015 przez tomahouk (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Tomek ale to nie jest kwestia zapier..tralalalalania, tylko BEZPIECZENSTWA. Nie rozchodzi sie o tempo jazdy, tylko o bezpieczenstwo w grupie. *proszę bez brzydkich sformułowań. Jaquz. 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro1975 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 To fakt, wczoraj niewiele brakowało do nieszczęścia. Warto wspomnieć o numerze jaki wywinął Nico, kiedy to na czerwonym świetle o mało nie "zgarnął" pieszej, prawidłowo przechodzącej przez przejście. Ogarnij się chłopie, bo życie masz jedno i czasem warto pomyśleć o bezpieczeństwie innych. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomahouk Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 (edytowane) Pisałem o tym tu http://motocykle-lodz.pl/topic/6076-czwartkowe-spotkania-hala-sportowa-nowe-miejsce-spotkań/?p=179374 ale najwyraźniej są osoby które nie umieją czytać lub maja to wszystko w d*pie . Edytowane 29 Maja 2015 przez tomahouk (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kangoo GSX-R Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 @pistolero85 pamiętaj o kwiatach dla prezesa przy pierwszej wizycie na zlocie. czyli ten z kwiatami to prezes??? hihi będę wiedział komu wręczyć 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thebestof78 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 bez kwiatów to ani rusz 1 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Ja jechałem w grupie która na światłach odłączyła się i nie byliśmy w stanie dogonić reszty. Jadąc taką grupą trzeba by się podzielić na sprinterów, sprawnie pomykających i grupę rekreacyjną w tym 125. Trzeba to ogarnąć bo to co działo się wczoraj, było drobnym szaleństwem i prędzej czy później skończy się kraksą !!! Na wstępie chciałbym powiedzieć, że organizacja w ten czwartek była taka, że nikt nie deklarował się na zamykającego. Prowadziłem grupę, nie było skrzydłowego (a jeśli był to o tym nie wiedziałem) i nic mi nie wiadomo o zamykającym. Ruch był dość duży i przyznaję, że sprawnie przemykałem między autkami prowadząc ale co jakiś czas zwalniałem do 70-80, nawet 50 km/h żeby grupa mogła dogonić. Ci, którzy jechali za mną mogą potwierdzić, że zwolniłem tak w Konstantynowie oraz przed Zgierzem, 50-60 km/h w niezabudowanym. Patrzę w lusterka i jak widzę, że tyły peletonu wzbogacają się o więcej motków to zwyczajnie zwiększam tempo. Proszę wziąć pod uwagę, że ogarniałem też GPS, patrzyłem na drogę, patrzyłem czy zostawiam miejsce ludziom wyprzedzającym za mną. Nawet wpatrując się w lusterko nie jestem w stanie ocenić czy jest za mną 13 czy 17 motocykli. Przy takiej grupie musiałbym nie robić nic tylko patrzeć w lusterko. Niestety, jak już pisałem, ruch był spory, nie było ludzi do pomocy oraz była wyjątkowo liczna grupa więc ktoś musiał zostać na czerwonym. Nie jechałem szybko a podział peleton i resztę grupy wyniknął z wielu przyczyn i nie chce tego wszystkiego tutaj opisywać. Chciałbym też napisać parę słów do kolegi, który został na stacji w Aleksandrowie. Cały czas piszemy, że przyjeżdżamy zatankowani. Trąbimy o byciu zatankowanym co czwartek, także proszę uprzejmie tak przyjeżdżać. Prosimy się dostosować. Przyznaję, że sam tankowałem przed Brzezinami ale tylko dlatego, że z nie mojej winy zmieniła się trasa wycieczki (znacznie się wydłużyła). Wyjeżdżając miałem paliwo na ok. 100 km co spokojnie starczyłoby na planowaną trasę. P.S.: Bardzo się też cieszę, że kolega zdołał dogonić i dalej jechać z grupą 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek K71 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Ja nie krytykuje Macku tego jak prowadziłeś. Stwierdzam że przy tak licznej grupie nie da się nie podzielić.Nie wspomnę o przepisach ruchu. (10 klamotów jedna grupa) Jednak faktem jest że obecny porządek się nie sprawdza. Sam fakt, że prowadzący nie jest w stanie ogarnąć takiej grupy. To nie zarzut to fakt. Aby prowadzić taki peleton trzeba by kilka osób do "nadzoru" Daleki jestem od OBWINIANIA kogokolwiek. Ale ogarnąć chyba by można? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Ja nie krytykuje Macku tego jak prowadziłeś. Wiem, że nie krytykujesz. Post był do wszystkich, nie do Ciebie. Ciebie po prostu dodałem na końcu bo gdzieś mnie ten post ze stacją i tankowaniem kuł w oczy Sam fakt, że prowadzący nie jest w stanie ogarnąć takiej grupy. To nie zarzut to fakt Faktem jest że nikt nie ogarnie sam takiej grupy. Dlatego jeździmy na 2-3 osoby (prowadzący, zamykający, skrzydłowy). Niestety nie zawsze są do tego ludzie. 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boodgee Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Przepraszam, że się wetnę, ale ja to tu tylko zostawię jako komentarz i dodam: '...oraz innych' 1 Cytuj "Try not to become a man of success but rather to become a man of value."-- Albert Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kosmaty Opublikowano 29 Maja 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 (edytowane) następnym razem jak będzie jechała większa grupa trzeba sie podzielić na 2-3 mniejsze grupy każda z innym prowadzącym i po problemie. Co do panów EasyR i Nico to qr** ręce opadają, chłopaki lans lans i nic poza tym, próbujecie swoim dupkom zaimponować powodując realne zagrożenie dla innych. Ja osobiście z wami nie chce więcej jeździć, wole to robić z ludźmi którym ufam i wiem że mnie nie zdmuchną z drogi. Co do Nico to chłopie dziwie się, że starzy pozwalają ci jeździć. Do moto trzeba dorosnąć i poczuć trochę respektu, Ty tego nie masz, rozjebałeś 3 razy moto w przeciągu 2 miesięcy i nic cię to nie nauczyło. Poza tym podobno miałeś wstrząs mózgu a ty zaraz wsiadasz na moto i to z plecakiem, czy ty qr** chłopaku myślisz? Wiesz że możesz mieć niekontrolowane zawroty głowy, problem z koncentracją ? Może zamiast moto zacznij grać w ping ponga, będziesz bezpieczniejszy. Tyle ode mnie. Edytowane 29 Maja 2015 przez kosmaty (wyświetl historię edycji) 5 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nico Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Ping pong mi się nie spodobał sory :3 Co do wypadków najpierw się do wiec o przyczynach a potem o skutkach. Co do tego na świateł przesadziłem ale panowie jedziemy grupa to cały czas grupa czerwone? Ok zwolnić jeden niech zablokuje i dalej jazda bo potem się tworzą 3 mniejsze grupy. Nie próbuje nikomu zaimponować każdy wie jak jeżdżę i szczerze mówiąc kosmaty podziwiam Cię bo jesteś jedyna osoba która potrafi powiedzieć cos (c*uj juz tam ze w internecie i jak coś mówiłeś do mnie to wgl w niebo patrzyłes. Chociaż powiedziales) reszta to nie wiem wstydzicie się? Ja skończyłem jechałem jako zamykający ale panowie którzy zostali w tyle nie wiedzieli gdzie jechać wiec zaprowadziłem ich na stacje z czego kosmaty ty nawet się tym nie przejales. Może Adek w sumie ma trochę racij bo forum od kiedy nikt nie ingeruje i tylko Aidekk stara się i nikt nie chce mu pomóc schodzi z poziomu jakim było. Nie pasuje jak jeżdżę? Siedź z przodu ja zawsze zamykam i blokuje drogę. Skończyłem wywody tak samo jak Maciek mówił wczoraj:"Jeb to, zachowują się gorzej niż dzieci" 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro1975 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Nico, zwracaliśmy Ci uwagę na postoju - i ja i Kondziu, zlałeś to, obróciłeś w żart. Zastanowiłeś się choć przez chwilę nad tym, że mogłeś tej kobiecie odebrać życie swoją jazdą? Pal diabli Twoje życie, zdrowie - bierzesz za nie odpowiedzialność, ale uszanuj pozostałych użytkowników drogi, nie jesteś na niej sam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nico Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Mowie przesadziłem ale też były zasady ze mniejsze skrzyżowania będą blokowane. Nie traktuje tego jako żart Są zasady i są nowi rozumiem to ale miny niektórych osób tez były nie za ciekawe. Rozdzielenie na 3 grupy albo nawet 4 po czym nikt nie wiedział gdzie jechać(Aidekk nie krytykuje cie ale mógłby ci ktoś pomóc czasem). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Faktem jest, że nie miał kto blokować i dlatego grupa się podzieliła. W spór o Nico czy EasyR (Maćka) nie chcę się mieszać bo każdy ma swoje zdanie i nie chcę robić rozpier*olu. 1 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleba Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Słuchajcie,wszyscy kiedyś leżeli albo będą leżeć.Ok,Nico czasem jeździ nieodpowiedzialnie, ale proszę powiedzcie mi, że Wy zawsze, ale to zawsze jeździcie "spokojnie". Przestańcie w końcu.. A ile było ludzi, którzy mówili że nie powinnam jeździć? Hahahahaha!!! Sorry nie mogłam się powstrzymać....Kosmaty masz jakiś problem do Nico? Weź z nim pogadaj a nie na forum, wyczuwam negatywne emocje. Ja pierd*le..co się z tym forum porobiło... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boroś Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 widzę, że przydały by się bardziej szkolenia jazdy w grupie, a nie tylko zapie**alania. 2 Cytuj boroś LwG! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi