Piuriel Opublikowano 22 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2024 (edytowane) Ej! Opcja z rzucaniem fotek ze spotu to moim zdanie bardzo dobry pomysł. Może można by zrobić z tego normę?! Jak ktoś był i coś miał to niech wrzuca w temat z # daty lub inny schludnym tagiem Ludzie naprawdę potrafią robić niesamowite zdjęcia telefonami! Ja tam bym chętnie wpadł i zobaczył potem swoje zdjęcie nie pozowane 😎 Edytowane 22 Czerwca 2024 przez Piuriel (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
Honda Park Opublikowano 17 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2024 Cześć, Dołączamy się do czwartkowych spotów połączonych ze wspólnym grillowaniem i zapraszamy w najbliższy spot przenieść się pod nasz salon Honda Park Łódź przy ul. Brzezińskiej 33/35 (tuż obok Centrum Handlowego M1). Dla nas to doskonała okazja, aby Was poznać, do zobaczenia. 📍 Lokalizacja: ul. Brzezińska 33/35 w Łodzi📅 Data: 19 września 2024🕒 Godziny spotkania: 17:30 - 19:00 Co Was czeka na miejscu?🔥 Kiełbaska z grilla📲 napoje bezalkoholowe🎉 Świetna motocyklowa atmosfera 3majcie kciuki za pogodę i do zobaczenia w czwartek o 17:30. Koniec wydarzenia zaplanowaliśmy na 19:00, aby każdy zdążył. 4 Cytuj
Bulba Opublikowano 4 Marca Zgłoś Opublikowano 4 Marca Co będzie teraz z czwartkowymi spotkaniami ? Każdy po 30 000 PLN kary za nielegalne zgromadzenie ? 2 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."
Munga Opublikowano 5 Marca Zgłoś Opublikowano 5 Marca 18 godzin temu, Bulba napisał(a): Co będzie teraz z czwartkowymi spotkaniami ? Każdy po 30 000 PLN kary za nielegalne zgromadzenie ? Jak masz paszport polsatu, to nie dostaniesz :3 1 Cytuj
Dinozaur Opublikowano 17 Września Zgłoś Opublikowano 17 Września Elo pomelo, Czy spoty są dalej organizowane na Pasażu? 2 Cytuj
ro6ert Opublikowano 26 Września Zgłoś Opublikowano 26 Września Kolejny czwartkowy spot był "obrandowany" taśmami uniemożliwiającymi podjazd do naszego stałego miejsca spotkań. Pytanie - czy w tym sezonie temat odpuszczamy i czekamy do wiosny, aż zarządcy przejdzie, czy może Stowarzyszenie będzie jakieś oficjalne kroki podejmować? @Suchy-wolk ktoś coś wie może? 0 Cytuj
Bulba Opublikowano 26 Września Zgłoś Opublikowano 26 Września To zapewne w trosce o nasze zdrowie i bezpieczeństwo 1 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."
Suchy-wolk Opublikowano Wtorek o 21:03 Autor Zgłoś Opublikowano Wtorek o 21:03 W dniu 26.09.2025 o 14:35, ro6ert napisał(a): @Suchy-wolk ktoś coś wie może? Pozostawiłem wątek bez odpowiedzi, ponieważ musiałem przez ostatnie tygodnie porównać wszelkie wersje wydarzeń i w dużym skrócie: a) Czwartkowy spot przyjęło się, że "należy" do FŁM, ale jak wiemy FŁM to tylko platforma zrzeszająca ludzi bez względu czy są tutaj stowarzyszenia, kluby i inne organizacje po prostu przyjęło się, że "widzimy się na czwartkowym spocie" przez co wiele motocyklistów, którzy z jakiegoś powodu nie chcą być związani z forum tylko mieć przynależność do jakiegoś tworu spotykają się w innych miejscach w inne dni. Można uznać, że jest gdzie się dalej spotykać motocyklowo, trzeba by tylko wymienić się tutaj informacjami w tym zakresie (przez okres zimowy bym temat przeczekał) b) Z wszelkich obiegowych opinii wynika, że samochodziarze narobili przysłowiowej wiochy, więc oberwało się rykoszetem i motocyklistom c) Do takiej sytuacji jaka jest teraz wszyscy wiedzieli, że dojdzie. Czy to ze względu na jakiś niebezpieczny incydent czy to, że wybudują na parkingu budynek, postawią kontenery czy otworzą komis samochodowy etc. Jest to teren prywatny, więc siedzieliśmy na tykającej bombie. Ale.... Tej sytuacji można było uniknąć i faktycznie wspomniane tutaj Stowarzyszenie Łódzkich Motocyklistów w kilka osób próbowało w ubiegłych latach znaleźć inne miejscówki, które sprzyjałyby spotkaniom również osobiście spędziłem wiele tygodni w 2024 roku i odbyłem zarówno rozmowy telefoniczne, jak i osobiste z Dyrekcjami takich obiektów jak chociażby M1 na Brzezińskiej (aby spotykać się na parkingu). Zawsze był ten sam problem, że trzeba zagwarantować kto jest organizatorem, kto podpisze umowę i naprawi zniszczenia w razie przysłowiowego palenia gumy, a jeśli chcesz postawić jakiś kontener morski to już się zaczynają schody bo to tereny komercyjne. Na parkingu Auchan był blisko kompleks ze sklepami, obok KFC i jakoś się kręciło, a stać jak wazon w miejscu, gdzie nie można kupić butelki wody mija się z celem szybciej to padnie niż się rozpocznie. Moje chęci zwyczajnie zostały zabite, dlatego w tym roku tego w ogóle nie dotykałem tematu, gdyż zmarnowałem mnóstwo czasu i energii na poszukiwanie nowego miejsca, więc pogadajmy tutaj o potencjalnych restauracjach, które znamy, o obiektach, do których mamy kontakt, do osób, które lubią motocykle i udostępnią plac, a może wyjdzie jakiś nowy plan. Wnioski moje osobiste: 1. Szkoda czasu na szukanie terenów publicznych, prędzej czy później wykurzą motocyklistów (mamy przykład spotkań pod Centralem czy pod Samolotem na Politechniki = piękne miejsca z duszą, ale chwila moment i kopa w d*pę dostajesz) 2. Szkoda czasu na szukanie terenów prywatnych, gdzie we właściciela interesie jest to, aby dobrze żyć z mieszkańcami wokół (brak hałasu, przyjazdów policji itd.) 3. Skoro samochodziarze mają problem z miejscami spotkań lub zaraz będą mieli, to może warto stworzyć po prostu takie miejsce we współpracy z firmą, która może mieć z tego tytułu potencjalne korzyści. Przykładowo restauracje, kebab, pizzeria - miejsca, w których im więcej ludzi, tym więcej sprzedaży, a one są otwarte zazwyczaj do późnych godzin wieczornych. Hipoteza: Finalnym rozwiązaniem jak dla mnie jest przygotowanie się na budżet obywatelski 2026 (tegoroczny właśnie trwa, więc za późno) i cały kolejny rok publikacja postów, video, zdjęć zarówno od grup motocyklowych, jak i samochodowych oznaczając wszelkiego rodzaju możliwe władze miasta Łodzi, tak aby sprawa nabrała rozgłosu mówiąc wprost "Chcemy się spotykać, mamy pasję, nie chcemy rozjeżdżać prywatnych parkingów i hałasować ludziom pod blokiem". W międzyczasie stworzenie projektu, znalezienie działki należącej do miasta i wycena racjonalna, na zasadzie - podstawowy sanitariat aby był na miejscu typu ToiToi z umywalką, jakiś dostęp do prądu 230V, aby podłączyć przysłowiowy ekspres do kawy, dać zadaszenie minimalistyczne np. wstawić kontener morski z wyciętym otworem i tyle. Relatywnie nie duży koszt z naszych wspólnych pieniędzy, a korzyści duże i przychylność władz byłaby mile widziana. To czy teren będzie utwardzony, czy będzie w strefie przemysłowej na Teofilowie czy na Olechowie to już sprawa drugorzędna. Potrzebny jest cel spotkania, miejsce spotkania i pewność, że na miejscu zawsze się kogoś spotka bo jest to "przyjazna miejscówka zmotoryzowanym". Ja się po prostu dziwię, że jeszcze żadna prywatna firma po prostu tego nie zrobiła, z branży automotive, która na samym wizerunku mogłaby korzystać bo wszelkie zdjęcia ze spotów aut, moto byłyby z ich logo w tle. Może muszą przeczytać na forum wpis? 3 Cytuj Masylant – Marketing dla Motoryzacji Tworzymy skuteczne kampanie dla branży motoryzacyjnej – od strategii po realizację.📍 Cała Polska | 📧 biuro@masylant.pl | 🌐 www.masylant.pl
Lancet Opublikowano Czwartek o 19:37 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 19:37 Właśnie się zastanawiałem, czy jakiś dealer motocykli nie mógłby udostępnić nam swojego parkingu/miejsca pod sklepem na nasze spoty? Np. LibertyMotors, Triumph, czy MotorWings - oczywiście po godzinach pracy 1 Cytuj "Be yourself, no matter what they say!" Sting
Rekomendowane odpowiedzi