Skocz do zawartości

Jaki Kupić Motocykl Za 7-9 Tyś.

KaZ

Rekomendowane odpowiedzi

wracając jeszcze do wcześniejszej wypowiedzi ktoś zarzucił czemu każdy poleca gske cebule, fazera, ceebre ktoś zarzucił czmu te motocykle i podał bardziej wyszukane. Może dlatego, że do tych motocykli jest lepszy serwis, lepsza dostępność części, tańsza eksploatacja. 

Nie wiem czy czytałeś jakie "inne" alternatrywne motocykle wymieniłem i czy masz o nich pojęcie czy tylko o CB 500 i GS 500 ale chyba sobie żartujesz że serwis, dostępność części i eksploatacja Transalpa, TDM'a czy F650 jest bardziej uciążliwa od za małych dla 193cm użytkownika CB500, GS500 itp   

Rozumiem że GS500 będzie bardziej pasował od praktycznie bezobsługowego Trampka który jest dopiero dotarty przy przebiegu w którym GS500 już wymaga porządnej kapitalki.  ;)

Edytowane przez michal_lc4 (wyświetl historię edycji)

Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane...  :P   SUPERMOTO LDZ
       Inspekcja Rowów Przydrożnych   :riding:                                                                          https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel

Pisząc samo GS masz na myśli BMW F650GS, czy Suzuki GS500? Na Suzi nie znam się zupełnie, natomiast koszty utrzymania BMW są zaskakująco niskie ;)

Konfucjusz: Po­wiedz mi, a za­pomnę. Po­każ mi, a za­pamiętam. Pozwól mi zro­bić, a zro­zumiem.

2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek"

Pisząc samo GS masz na myśli BMW F650GS, czy Suzuki GS500?

Poprawione...

Logan ironizujesz czyyyy....   :biggrin: Miałem BMW F650 i jedyną rzeczą którą wymagało było paliwo i wymiany oleju, filtrów wg. serwisówki. Mój znajomy ma od 4 lat nic przy nim nie robi robi tylko jeździ, moto w świetnym stanie non stop. Spalanie na trasie (dwie osoby plus wielki bagaż) przy 140 z dynamicznym wyprzedzaniem 4,5/100km....... 

Inspekcja Rowów Przydrożnych   :riding:                                                                          https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel

Nie ironizuję, tylko sam jeździłem F650 i właśnie tak wyglądało użytkowanie ;) Silnik cud-malina, mimo że singiel, pokonuje ponad 100k km przed pierwszym remontem. Zresztą najlepszą rekomendacją jest to, że baza tego silnika jest niezmiennie używana od 1993 do chwili obecnej w G650GS. Na przestrzeni lat zmieniano tylko pierdółki, jak zastąpienie gaźnika wtryskiem itp ;) Nie znam lepszego moto na początek, ale to temat na dłuższą pogawędkę ;)

Miałem jedną awarię: Przy przebiegu 73000km musiałem wymienić uszczelkę pod głowicą.

Konfucjusz: Po­wiedz mi, a za­pomnę. Po­każ mi, a za­pamiętam. Pozwól mi zro­bić, a zro­zumiem.

2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek"

Nie znam lepszego moto na początek, ale to temat na dłuższą pogawędkę

;)

Spalanie na trasie (dwie osoby plus wielki bagaż) przy 140 z dynamicznym wyprzedzaniem 4,5/100km.......

Uwielbiam takie bajki. Po kropkach chyba zaczął latać ;). Mam nadzieję, że w to nie wierzycie.

Trolololo bo ? Nie każdy motor pali jak smok i nie każdy kierowca zmusza motor do jarania hektolitrów wachy

Popieram zależy jak się jeździ i jak się operuje manetką a tą kawe co wstawił Scyzer to faktycznie polecam myślę że możesz do Ani zadzwonić i się umówić na przymiarkę Ania zresztą jest instruktorką nauki jazdy więc sprzęt jest dobrze utrzymany naprawdę polecam

Czy Ty sugerujesz że jestem nie rozgarnięty czy może nadal nabijasz posty

Ja nic takiego nie sugerowałem, a jeśli tak to odebrałeś to przepraszam.

A postów no cóż bez chorej gry w skojarzenia czy tej drugiej to mam aż nad to.

Jak ktoś chce to oddam :P

Jednak nie da się ukryć, że jego podejście załatwienia sprawy zgodnie z obowiązującymi przepisami podoba mi się dużo bardziej

niż typowo polskie cwaniakowanie z pojemnościami, blokadami itd , które zaproponowałeś ty ale też inni.

Szczególnie że chłopak nie ma w zasadzie żadnego doświadczenia.

PS

Sorry za OT ;)

Edytowane przez ridrick (wyświetl historię edycji)

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

Wolę nie przeceniać swoich umiejętności i kupić coś na czym będę się dobrze czuł :smile: Tak aby każda chwila spędzana na motto dawała dużo frajdy i nowych doświadczeń . Z czasem przyjdzie czas na prawko A i coś mocniejszego jak na razie nie czuje jeszcze tego tak bardzo aby dosiadać jakiegoś potwora :smile: więc wolę legalnie przydusić motto i cieszyć się jazdą przez kilka sezonów .

Uwielbiam takie bajki. Po kropkach chyba zaczął latać ;). Mam nadzieję, że w to nie wierzycie.

Najpierw sprawdź, potem zaczynaj takie wywody. Rotax jest znany z niesamowitej oszczędności- Nawet na poligonie moja 650 nigdy nie spaliła powyżej 5l/100. Trasa pokonywana z prędkościami 90-100 dawała spalanie około 3,8, a miasto zamykałem zazwyczaj w 4,5l. Pokonałem nią 15kkm- niewiele, ale można wyrobić już jakiś pogląd.

Nie twierdze ze sie nie da tylko nie przy dwóch osobach, bagażu, 140km/h, dynamicznym wyprzedzaniu i ...

Za długo żyje żeby w bajki wierzyć i przed tym ostrzegam zainteresowanych.

Daleki jestem od trolowania, wystarczy spojrzeć na czas tu spędzony i ilość postów.

Nie twierdze ze sie nie da tylko nie przy dwóch osobach, bagażu, 140km/h, dynamicznym wyprzedzaniu i ... Za długo żyje żeby w bajki wierzyć i przed tym ostrzegam zainteresowanych. 

Może długo żyjesz ale niezbyt wiele widziałeś. To jest wynik mierzony od korka do korka między innymi na wyjeździe na Ukraine i jej zwiedzaniu, za każdym razem tankowane pod korek reset zegara i jazda. Następnie znów pod korek i reset zegara. Nie chcesz to nie wierz, możesz wierzyć w to co mówi szwagier albo zięć kolegi żony, to są może miarodajne dane dla Ciebie. Ja mówie z własnego doświadczenia, z obserwacji własnego motocykla i motocykla kolegi jadącego ze mną.

A jeszcze pytanie z innej bajki :smile: jakie ciuszki  byście polecili , chodzi mi dokładnie o takie artykuły i ceny :

-Kurtka do 1000zł

-Spodnie do 1000zł

-Kask do 1000zł

-Buty 500zł

-Rękawiczki 500zł

Bo mam zamiar kupić już ubranie na motto jakoś pod koniec miesiąca i chciałem po prostu zapytać co polecacie . Chodzi mi o skórę jedynie (chyba kupię coś w tych cenach ) .

jaką firmę i model byście polecili na Motto :smile: Pozdrawiam .

Kurtak i spodnie Macna. Zapytaj w Liberty ;) Polecam Concrate Night Eye.

Witam Serdecznie .

Od stycznia zapisuję się na prawo jazdy Kat.A2 . I chciałem zapytać jaki motocykl byście doradzili jako pierwszy mocniejszy . Ogólnie poruszałem się tylko 50cc ale przyszedł czas na coś mocniejszego :smile: . Szukam coś na jakieś dwa-trzy lata żeby szybko się nie znudziło . Nie koniecznie musi być to sportowy sprzęt , może też być szosowo-turystyczny . Ogólnie będzie używane motto do dojazdów do pracy , jazdy po mieście oraz długie wypady po 200-300km i więcej . Ogólnie nie bardzo mam jakieś wybrane modele , czekam na wszę propozycję i wasze doświadczenie bo na pewno macie większe niż ja .

Wzrost : 192cm

Waga: 76kg

Szukam czegoś w cenie 7-9 tysięcy . 

Pozdrawiam i czekam na wasze propozycję :smile: z góry dzięki .

Czarny :smile:

Panie władzo, ma pan rację, niestety, zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaję sobie sprawę z tego, że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale... Jechałem szybko, gdyż...lubię zapie..lać  :moto: