KaZ Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Witam Serdecznie . Od stycznia zapisuję się na prawo jazdy Kat.A2 . I chciałem zapytać jaki motocykl byście doradzili jako pierwszy mocniejszy . Ogólnie poruszałem się tylko 50cc ale przyszedł czas na coś mocniejszego . Szukam coś na jakieś dwa-trzy lata żeby szybko się nie znudziło . Nie koniecznie musi być to sportowy sprzęt , może też być szosowo-turystyczny . Ogólnie będzie używane motto do dojazdów do pracy , jazdy po mieście oraz długie wypady po 200-300km i więcej . Ogólnie nie bardzo mam jakieś wybrane modele , czekam na wszę propozycję i wasze doświadczenie bo na pewno macie większe niż ja . Wzrost : 192cm Waga: 76kg Szukam czegoś w cenie 7-9 tysięcy . Pozdrawiam i czekam na wasze propozycję z góry dzięki . 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominikf6 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Ja przy tej cenie oglądał bym Suzuki SV 650, Suzuki Bandit, Honda CBR F4. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZ Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) Hmm Suzuki SV nawet ładne ale nie w moim stylu :0 Suzuki Bandit nad tym można się zastanowić ale 400cc czy 600cc? Edytowane 30 Grudnia 2013 przez Suchy-wolk (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonia Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Hmm a jest 400cc ?? ja mam 600 jestem bardzo zadowolona choć nie długo się pożegnam jak znajdę swoją nową następczynie też Suzi polecam bardzo fajne wygodne moto dwa sezony polatałam wcześniej mój brat też dwa sezony więc aż żal sprzedać porządne moto pewnie na wiosnę wystawie z żalem i łezką w oku 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrubY Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Gonia jest 400 ale to pomyłka zupełnie inny motocykl niż twój Olejaczek dobra opcja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZ Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Dobra to już chyba wiem co kupię Suzuki Bandit 600cc trzeba zacząć poszukiwania dzięki za pomoc . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominikf6 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Odezwij się na PW 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addicted Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Rower , Migawka Mpk , przepij te pieniadze , zwariowales chyba zeby jedziec na motocyklu jak nie wiesz jaki motro chcesz miec pzdr *(_!_) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonia Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Gonia jest 400 ale to pomyłka zupełnie inny motocykl niż twój Olejaczek dobra opcja Dzięki za podpowiedź domyślam się że jest skoro go wymienia ktoś ale na żywo nigdy nie widziałam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZ Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Rower , Migawka Mpk Już mam przepij te pieniadze To nie w moim stylu zwariowales chyba zeby jedziec na motocyklu jak nie wiesz jaki motro chcesz miec pzdr *(_!_) Już wiem Suzuki Bandit ( bardzo ładnie się prezentuję i bardzo mi się podoba) . A wybór pierwszego lepszego motocykla to nie wybór butów w sklepie Pozdrawiam ... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thebestof78 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 że Bandit to sportowe??? 1 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek6921 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Na pierwszy sprzęt polecam Suzuki GS 500 i Hondę CB 500. 2 Cytuj Zloty Motocyklowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chylon Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 To Goni Bandit na wiosne będzie do sprzedania 0 Cytuj Auto Szkoła - Girls School - Łódź - Nauka jazdy dla kobiet biuro@girlsschool.pl tel.: 666-033-039 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominikf6 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 że Bandit to sportowe??? Kolega napisał że nie koniecznie musi być sportowy 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Myślę że R1 to minimum:D a tak na poważnie to pomyśl o Hornecie; F3; Fazerku. Jeśli masz do wydania 7-9 tyś to weź pod uwagę to, że około 2 tys musisz wydać na ciuszki chyba że masz do tego już inną pule pieniędzy bądź masz już jakieś porządne ubranie. Aczkolwiek nie wiem czy 600 w sporcie to trochę nie za szybko, owszem to nie będzie zły wybór, aczkolwiek sam z 50c nie wskoczyłem na 600. GS500 CB500 lub coś tej klasy będzie rozsądnym rozwiązaniem, z odsprzedażą nie będzie problemu. Jeżdżę już ponad 3 sezon cbr f2 94 i po jakieś dłuższej przerwie czy przy rozpoczęciu sezonu traktuję ją ze sporym szacunkiem bo jeszcze potrafi napędzić mi stracha, cały czas trzeba mięć respekt do sprzętu ale na gumie też trzeba polatać Bezsensowne jest kupowanie czegoś nad wyrost i strach przed jazdą, musisz czuć motocykl ogarniać go byś Ty był jego kierowcą a nie on Ciebie prowadził. Przemyśl sobie za i przeciw i wiedz też ze jazda komarkiem 50c a motocyklem 100 konnym to dwa światy. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZ Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 (edytowane) Myślę że R1 to minimum:D a tak na poważnie to pomyśl o Hornecie; F3; Fazerku. Jeśli masz do wydania 7-9 tyś to weź pod uwagę to, że około 2 tys musisz wydać na ciuszki chyba że masz do tego już inną pule pieniędzy bądź masz już jakieś porządne ubranie. Aczkolwiek nie wiem czy 600 w sporcie to trochę nie za szybko, owszem to nie będzie zły wybór, aczkolwiek sam z 50c nie wskoczyłem na 600. GS500 CB500 lub coś tej klasy będzie rozsądnym rozwiązaniem, z odsprzedażą nie będzie problemu. Jeżdżę już ponad 3 sezon cbr f2 94 i po jakieś dłuższej przerwie czy przy rozpoczęciu sezonu traktuję ją ze sporym szacunkiem bo jeszcze potrafi napędzić mi stracha, cały czas trzeba mięć respekt do sprzętu ale na gumie też trzeba polatać Bezsensowne jest kupowanie czegoś nad wyrost i strach przed jazdą, musisz czuć motocykl ogarniać go byś Ty był jego kierowcą a nie on Ciebie prowadził. Przemyśl sobie za i przeciw i wiedz też ze jazda komarkiem 50c a motocyklem 100 konnym to dwa światy. Dzięki , teraz to mi namieszałeś . To tak na ciuszki będę miał około 2,500-3tysi. więc nie ma lipy chyba . Ale też trochę się obawiam że 600cc jako pierwsze mocniejsze moto może być za mocne . Pomyślę jeszcze nad tym wielkie dzięki za pomoc . Ale jak na razie mam na uwadze Suzuki Bandit 600cc jeszcze myślę .Ale Suzuki GS500 też ładnie się prezentuję i na 100% łapie się na Kat. A2 a Bandit nie wiem właśnie Edytowane 31 Grudnia 2013 przez KaZ (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzer Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 (edytowane) Proszę was nie wciskajcie chłopakowi który ma 192 cm GS/Cebuli... Ja przy swoim karlim wzroście czuję na tym moto jakbym ujeżdżał psa a co dopiero taki drągal..Seriously.. Bandi Xjka coś w ten deseń wydają się dobrym rozwiązaniem a na pewno na dłużej..Inna sprawa to wymagania na A2..na pewno robią obecnie Hyosung`a GT650 fajne moto ale cenowo na pewno więcej wyjdzie.. Edytowane 31 Grudnia 2013 przez Scyzer (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZ Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Proszę was nie wciskajcie chłopakowi który ma 192 cm GS/Cebuli... Dlatego jak na razie się rozglądam za sprzętem ale zanim coś kupię to muszę dokładnie obejrzeć sprzęt , żeby dobrze się na nim czuł . Dzięki za info o Hyosung`a GT650 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dann Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Skoro szukasz coś na A2 to polecam moją Honde http://tablica.pl/oferta/honda-cbr-900-sc-33-prawo-jazdy-a2-CID5-ID4agEJ.html 0 Cytuj Nie mam siły, by wstać, nie mam siły, by iść.Nie mam siły, by grać,nie mam siły, by żyć.Eksploduje mój mózg,atakuje mnie chłód.Zasypuje rój gruz,to rujnuje mnie znów,ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_lc4 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 (edytowane) Odnoszę wrażenie że większość zna tylko kilka moto na krzyż i niezależnie czego ktoś szuka to zawsze pojawia się CB500, GS500 i Bandit 600. Gościu ma 192 cm wzrostu i chcecie go posadzic na CB500 gdzie ja przy 183cm musze się na niej kurczyć i jest po prostu mała, nie chce żeby mu się znudziło po 2-3 latach a sadzacie go na GS500 nie wspomne o Banditach 600 których jest jak.... Fazerów gdzie nie spojżysz to Bandit albo Fazer A może Transalp, Yamaha Tenere, Yamaha TDM BMW F650 i wiele wiele innych. To sa motocykle na dojazdy do pracy, niemęczącą jazdę 200-300 km za miastem po naszych dziurawych drogach (powodzenia na CBR 600 z odpadającymi nadgarstkami), nie koniecznie sportowe, szosowo-turystyczne zmieszczące gościa o tym wzroście Edytowane 31 Grudnia 2013 przez michal_lc4 (wyświetl historię edycji) 4 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZ Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 (edytowane) Dzięki Michał za kilka opcji aż taki duży nie jestem nie przesadzajmy . No ale jeśli ty się kurczysz na CB500 to co dopiero ja Edytowane 31 Grudnia 2013 przez KaZ (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logan Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Rozważyłbym BMW z serii F650 (GS), Hondę NTV (także deauville) i Varadero1000, Yamahę XJ900 Diversion i TDM 850. Przy Twoim wzroście każdy z nich powinien być wygodny i nie sprawiać wrażenia "jazdy na kucyku" 0 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZ Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Rozważyłbym BMW z serii F650 (GS), Hondę NTV (także deauville) i Varadero1000, Yamahę XJ900 Diversion i TDM 850. Przy Twoim wzroście każdy z nich powinien być wygodny i nie sprawiać wrażenia "jazdy na kucyku" Problem jest jeden czy łapią się na Kat. A2 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chylon Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 musisz szukać motocykla do mocy 35 KW i stosunku mocy do masy własnej nieprzekraczającej 0.2KW/kg Żaden z powyższych motocykli się nie nadaje na kategorie A2 chyba że jest ograniczony 0 Cytuj Auto Szkoła - Girls School - Łódź - Nauka jazdy dla kobiet biuro@girlsschool.pl tel.: 666-033-039 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dann Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 musisz szukać motocykla do mocy 35 KW i stosunku mocy do masy własnej nieprzekraczającej 0.2KW/kg Żaden z powyższych motocykli się nie nadaje na kategorie A2 chyba że jest ograniczony Skoro Chylon mówisz to tak honda sc 919 25 kw 0,1220 kw/kg -info prosto z dowodu 0 Cytuj Nie mam siły, by wstać, nie mam siły, by iść.Nie mam siły, by grać,nie mam siły, by żyć.Eksploduje mój mózg,atakuje mnie chłód.Zasypuje rój gruz,to rujnuje mnie znów,ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi