Skocz do zawartości

Moja Mała Kolekcja :)

Czupryn

Rekomendowane odpowiedzi

Motoryna - ale bym młodemu kupił jak by troch e był starszy :smile:

Panie władzo, ma pan rację, niestety, zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaję sobie sprawę z tego, że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale... Jechałem szybko, gdyż...lubię zapie..lać  :moto: 

Dzięki koledzy :smile: 

Wczoraj zabrałem się za naprawę silników w rometach. Usunąłem "usprawnienia" poprzednich właścicieli, czyli zaspawane śruby itp.. 
Teraz czekam na części i trzy silniki będą gotowe do jazdy :smile: 
Później piaskowanie, lakierowanie.. trochę czasu to zajmnie, ale najważniejsza jest przyjemność z majsterkowania przy takich sprzętach :smile:

Fajna kolekcja. Chciałbym mieć tyle sprzętu i tyle miejsca żeby go zmieścić. Ja mam problem z garażowaniem jednego nie za dużego LTD-454. :P

Pozdrowienia.

Dzisiaj stałem się posiadaczem kolejnych motocykli do mojej już większej kolekcji... 
Co prawda nie ma za bardzo co oglądać, dla nie jednego jest to kupa złomu.. 
Ja jednak widzę w tym coś innego i powoli w miarę możliwości będę próbował naprawiać je tak aby można było jeszcze nimi polatać...

660fcb54c4ec6672med.jpg

de89370c8d265aeamed.jpg

adfb5adc3d6b0710med.jpg

609d6088f0145b56med.jpg

Edytowane przez Czupryn (wyświetl historię edycji)

Zajefajna kolekcja. Daj znac jak odremontujesz

Blacharstwo Lakiernictwo Mechanika Serwis rowerów

Łódź ul. Helska 60

Tel. 530 679 839, 501 529 991

Dla posiadaczy kart członkowskich RABATY !!!!!

Czynne pn - pt 9-17
Sob 9- 13

YAMAHA FJ 1200     icon3.png

• 2 tygodnie później...

W wolnej chwili... 
ade471cf9badf3d2med.jpg

b8c59e86b4584ff8med.jpg

171977049eb29f3dmed.jpg

14d56fc2c6e66affmed.jpg

da2d34bf4fa144f5med.jpg

Kolektory Horneta przed:
ec19e842c6db8bc1med.jpg

W trakcie: 
09b1985fd29e150cmed.jpg

Po: 
8d81e1133a056d22med.jpg

e5df5547908f8d72med.jpg

I jeszcze dekielek w pierwszej wersji.. 
W drugiej napis HONDA został zeszlifowany do zera.

4038618a5eaf0976med.jpg

Super robota sam chce coś takigo zrobić w swoim zephyrku, powiedz czy do polerki kolektorów miałeś jakieś specjalne środki czy poprosu wytrwała praca?

Super robota sam chce coś takigo zrobić w swoim zephyrku, powiedz czy do polerki kolektorów miałeś jakieś specjalne środki czy poprosu wytrwała praca?

Żadnych specjalnych środków nie miałem (nie licząc wypitych przy tym browarów itp :smile:). Jedynie szczotka druciana na wiertarce do oczyszczenia wstępnego a dalej to już papier ścierny i polerowanie do upadłego. .

Salat , ostatnio na motobajzlu były całe zestawy do polerki :smile: Czupryn i ja trafiłem na zieloną etz 82 r ,,orginał'' , na razie zabunkrowana przed żonką co by jej ciśninie nie skoczyło :biggrin:

Gratuluję zakupu :smile: 
Żony na szczeście nie mam, więc moja stoi swobodnie nie zbunkrowana obok całej reszty motocykli . 
Gładki, jak masz foto MZ to pokaż, chętnie rzucę okiem :smile: 

Co do zestawów do polerki na bajzlu , to owszem były i sam też zakupiłem sporo różnych niezbędnych do tej pracochłonnej czynności materiałów.

No nie zdjęć nie mam ^_^ , ale jak się troszke ociepli to zrobię , jest praktycznie taka sama jak Twoja ,ten sam rok , zielen .napisy na zbiorniku i boczkach malowane , bez tarczy tylko zastanawia mnie czy w tym roczniku wychodził obrotomierz bo u mnie jest, w 83 na pewno były bo taką miałem ćwierć wieku temu i był.

Jestem bardzo zadowolony z zakupu bo takiej szukałem , mz-etek niby jest ale trafić na taką ,,dziewiczą'' z papierem ciężko i nie raz pół Polski trzeba przejechać .Banan z twarzy nie schodzi :decayed:

Na bajzlu byłem i oczywiście pastę polerską nabyłem, o kolektory pytałem bo na bajzlu właśnie gościu mi mówił że można je najpierw lekkim kwasem (akumulatorowym) przeczyścić a potem polerkę zrobić. Powiem szczerze że mam lekkie wątpliwości co do kwasu dlatego pytałem. pewno spróbuje lekko kwasiorem gdzieś na mało widocznym miejscu i zobaczymy jaki będzie efekt.

A co do ukrywania przed szanowną małżonką to znam ten ból bo u mnie w robocie stoi ukryty CBX 750 ;)

zastanawia mnie czy w tym roczniku wychodził obrotomierz bo u mnie jest

Moja jest na 100% w oryginale i nie ma obrotomierza, hamulca tarczowego także nie ma. Przy remoncie silnika okazało się że tłok jest nominalny od TS 250,

Może i wychodziły wersje z obrotomierzem, tego nie wiem.. :smile: 

można je najpierw lekkim kwasem (akumulatorowym) przeczyścić a potem polerkę zrobić

Raczej nie ryzykowałbym z kwasem siarkowym na kwasówce. Poza tym, jaki efekt chcesz tym uzyskać ? 

Są na rynku dostępne środki do czyszczenia kolektorów np: 

Autosol AntiBlau

http://www.youtube.com/watch?v=__gasyV1C6o

mi jednak działanie tego środka nie zadowoliło i wypolerowałem kolektory starą sprawdzoną metodą,