BykuOCW Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 Ja ten moto kupiłem od mojego nauczyciela ze szkoły, potem sprzedałem komuś, ten ktoś sprzedał komuś, i ten ktoś sprzedał komuś i od tego kogoś teraz kupujesz. Ostatni teraźniejszy właściciel ( Adam ;D ) to kolega z klasy mojego kolegi - który jest na forum - Łukasza. Z tego co wiemy motocykl ma jakiś problem z silniczkiem ( jakiś wyciek ) do tego ma jakieś zarysowania tu i tam. Jeżeli jesteś zainteresowana trzeba podjechać i tyle... 0 Cytuj
sara Opublikowano 2 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 to ma historie moto, rysy mi nie wadza ale usterka silnika troche ciezko, totalnie sie nie znam na takich sprawach jeszcze jedynie bym nie chciala zey z jednej wady zrobilo sie 10 innych malych przy okazji i nie chce zeby ktos mi wepchnal szrot, w sumie nic nie szkodzi obejrzec i sie dowiedziec a przynajmniej ( jesli powaznie chcialbys sie przejechac) to bys sobie powspominal 0 Cytuj
BykuOCW Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 No mogę się przejechać, a jeżeli to jest szrot, to nie damy Ci tego kupić przecież ;] 0 Cytuj
sara Opublikowano 2 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 mam nadzieje po sie was radze, a gdzie przebywa aktualnie? 0 Cytuj
BykuOCW Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 Aktualnie ten GSX-F stoi chyba w Kanzas.Będę tak miły i zadzwonię do własciciela i zapytam się jak on to widzi.Tylko jest pytanie - czy w razie czego bierzemy od razu mechanika, czy najpierw jedziemy tylko spojrzeć na niego. 0 Cytuj
sara Opublikowano 2 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 najpierw jedziemy obejrzec, pozniej mechanik, mily kolego byla bym wdzieczna w koncu facet z facetem bardziej konkretnie a ja nie za ardzo wiedzialabym o jakie szczeg pytac 0 Cytuj
BykuOCW Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 No ok, tylko zaznaczam, że ja nie jestem mechanikiem i nie biorę odpowiedzialności, za ewentualny zakup Powierzchowną ocenę damy radę.Tylko proponuję wziąść może jeszcze kogoś z forum, bo co 3 głowy to nie 2 0 Cytuj
sara Opublikowano 2 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 kogos proponujesz? spoko nie przejade Cie raczej ;p jakby co to znajomy ma jeszcze jakiegos zaufanego mechanika tez, gdyby ten nie podolalmojej glowy w to nie zaliczaj albo pol z perspektywy kobiety 0 Cytuj
BykuOCW Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 Ale ja się nie boję, że mnie przejedziesz:P Co jak co, ale ja się tak łatwo przejechać nie dam:PMój mechanik na pewno podoła Ufam mu, w każdej sytuacji Adrian może by z nami pocisnął. może Przemek ( Ryjek ). Przemek już widział moją eFFe to przydałby się, może coś skojarzy.Zobaczymy, komu się będzie chciało. 0 Cytuj
sara Opublikowano 2 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 haha poczekaj niech no sie podszkole no tak slyszalam ze wychodzisz z domu i jestes juz powiedzmy daaaleko ;p ale zawsze mozna stanac Ci na drodze latac chyba jeszcze nie umiesz? ;pok to zagadaj do kogostyle ze ja w tyg moge od 18 a sb od 15 albo cala niedzielenie wiem czy pasuje? 0 Cytuj
BykuOCW Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 No słuchaj to bardziej od sprzedającego zależy niż ode mnie ;)Dobrze by było oglądać moto jak będzie jasno, a nie po ciemku...Więc sobota, lub niedziela...Jutro porozmawiam z właścicielem i się dowiem... 0 Cytuj
sara Opublikowano 2 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 ok wielkie dziekiw takim razie do jutrapozdrawiam 0 Cytuj
BykuOCW Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 noo ok ;]take care ;] 0 Cytuj
Miki1996 Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Fazer ma mocniejszy dół od R6 ale i tak jest słaby ;]Góra Fazera i góra R6 to dwa różne światy ;]A tak wgl to jeździłeś Fazerem i R6, że tak porównujesz, czy czytałeś na necie????Czytałem w necie itp. To znaczy teraz, że nie mam racji? :decayed:Sory za OT. 0 Cytuj
GROCHU17 Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 tom F4 za 6500 sobie odpuść bo to padlina dojeżdzona temat sprawdzony . 0 Cytuj
BykuOCW Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Czytałem w necie itp. To znaczy teraz, że nie mam racji? :decayed:Sory za OT.Przez grzeczność nie wypowiem się, co sądzę o internetowych ekspertach :]Tak samo jak o ekspertach, co naoglądają się TVN TURBO i wiedzą wszystko o samochodach :] 0 Cytuj
Miki1996 Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Przez grzeczność nie wypowiem się, co sądzę o internetowych ekspertach :]Tak samo jak o ekspertach, co naoglądają się TVN TURBO i wiedzą wszystko o samochodach :]Żeby przelecieć się każdym motorem to trzeba mieć naprawdę dużo szczęścia itp. Więc nie każdy, kto da jeden oczywisty przykład to od razu internetowy ekspert, prawda?Bo chyba nie zaprzeczysz, że fazer ma lepszy dół niż r6, bo takie było założeniu konstruktorów. 0 Cytuj
BykuOCW Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Żeby przelecieć się każdym motorem to trzeba mieć naprawdę dużo szczęścia itp. Więc nie każdy, kto da jeden oczywisty przykład to od razu internetowy ekspert, prawda?Bo chyba nie zaprzeczysz, że fazer ma lepszy dół niż r6, bo takie było założeniu konstruktorów.Każdym motocyklem się nie przejedziesz, dlatego o każdym się nie wypowiadasz...A ten Twój przykład oczywisty jest na papierze ( w teorii ) w praktyce ta różnica nie jest taka duża ( według mnie ). 0 Cytuj
GROCHU17 Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Byku nie pitol że kawa jest awaryjnym motocyklem bo sie nie zgodzę w tej kwestji ja miałem 3 kawy juz i zadna mnie nie zawiodła jedyną racje ci przyznam o ramach ale to nie jest tak ze pekaja same gdzies jest artykuł na ścigacz.pl o ramach w kawach ze pekaja bo sa katowane sa słabsze od innych motocykli w kawach wszystkich pekaja ramy od nie umiejetnego opuszczania po zejsciu z kapcia na to kawa jest wrażliwa weidz sobie na kawasaki.pl spytaj sie chłopaków na temat ram w kawasaki jesli nie umiejetnie opuszczasz kawe po kapciu to rama z czasem peka ale karzdy ci powie ze kawa nie jest motorem awaryjnym jak dbasz tak masz odemnie karzdy motocykl ktory sprzedałem był jak salonówka spytaj sie chłopaków z kawasaki .pl oraz na gumiepun.pl karzdy poswiadczy ( stan motocykla świadczy o właścicielu albo motocyklista albo śmotopluch) takie moje zdanie podkreślam moje zdanie 0 Cytuj
BykuOCW Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Chodziło mnie o to, że Kawasaki jest najbardziej awaryjnym motocyklem porównując je do marek takich jak: Honda, Suzuki, Yamaha.Tego jestem akurat pewien.Ja sam miałem Kawasaki 636 04 i byłem z niej bardzo zadowolony, ale jak słusznie powiedziałeś jak dbasz tak masz. Co do gumowania - które moto się nie niszczy po nieumiejętnym opuszczaniu moto z gumy??Fakt faktem np Honda wytrzyma więcej, ale na dłuższą metę efekt będzie taki sam. 0 Cytuj
GROCHU17 Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Tak jak mówisz jak dbasz tak masz żadne moto nie jest wytrzymałe na katowanie jak o kawe zadbasz ona sie odwdzięczy a tak wogule dzban nosi wode do puki sie ucho nie urwie każde moto kiedyś pada a dla mnie nie jest ważny wyglad moto byle rama była cała prosta i silnik dobry a wizualnie to robie pod siebie 0 Cytuj
Muodyv6 Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 Tak jak mówisz jak dbasz tak masz żadne moto nie jest wytrzymałe na katowanie jak o kawe zadbasz ona sie odwdzięczy a tak wogule dzban nosi wode do puki sie ucho nie urwie każde moto kiedyś pada a dla mnie nie jest ważny wyglad moto byle rama była cała prosta i silnik dobry a wizualnie to robie pod siebiePrawda ;] też tak patrzę , a kobiety bardziej patrzą na wygląd niż na rame czy dźwięk dla wielu dziewczyn ryk silnika z motoru to jest fuiu bleee a dla mnie np to jest najpiękniejsza muzyka;] 0 Cytuj
sara Opublikowano 4 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 fuiu bleee??? no niezle, to chyba nie dla dziewczyn ktore lubia motory.. 0 Cytuj
Muodyv6 Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Jednym motor się podoba jak stoi tylko i wyłącznie a drugiej inaczej każdy ma swoje upodobania] 0 Cytuj
Aidekk Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2012 CBR to faktycznie dobry wybór ale tak się zastanawiam, jak widzę osoby zdające prawko i kupujące na pierwsze moto 100 KM to ciarki mnie przechodzą. Nie zrozum mnie źle, nie napisałem, że nie masz umiejętności (mimo prawka zdanego 17 października u.r. ) na takie moto i nie chcę nikogo oceniać. Sam jeździłem nie na jednym motorze i widziałem jak parę znajomych mi osób pomimo niemałych umiejętności zakończyło żywota na takich maszynach. Miałem MZ 250, CB500, GS600 jajko, oraz 150 konną (po lekkiej modyfikacji) CBR1000F którą śmigałem całe 2 lata. Mimo że nie boje się prędkości i lubię przyspieszenia obecnie jeżdżę na 250tce (ale to ponoć przychodzi z wiekiem) .Doskonale wiem co znaczy po długim oczekiwaniu, kursie prawka i później szukaniu i testowaniu moto w końcu na niego wsiąść. Mimo wszystko nie kupiłbym sam 100 koni na pierwsze moto i nikomu bym tego nie polecił. Mam nadzieję, że będziesz jeździć z rozwagą i przyciskać tylko tam gdzie faktycznie można (nie przeceniając swoich umiejętności). Pozdrawiam z Retkini 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
Rekomendowane odpowiedzi