Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Proszę O Opinie Na Temat Wybranch Maszyn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tylko ze z kawa co roku jest sporo zchodu podobno, co sezon wymiana wszystkiego, jakies czyszczenia, regulacje itd moze byc za bardzo wymagajaca dla mnie jak na poczatekno ciezko mi okreslic nakeda ktory moze mi sie podobac ewentualnie, jedynie moge pokazac jak znajde- kryterium kobiece ;)

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• BykuOCW

34

• sara

30

• KrzysztoFu

7

• ridrick

6

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wszystko, fajnie, tylko kupując stare KAWASAKI to trzeba mieć ze sobą naprawdę dobrego mechanika, bo nie oszukujmy się - kawasaki robi ładne i szybkie motocykle ale bardzo awaryjne. W tych kawach główną wadą jest rama, która pęka. Do tego dość spory przebieg motocykla - jak na wyżyłowaną 600 dużo życia mu chyba nie zostało??...Musisz sie przejechać po takie moto z naprawdę dobrym mechanikiem.A tak w ogóle, to kupować na pierwsze moto taką ninje uważam za średni pomysł. Duża moc kusi... A do tego, przy głupiej wywrotce ( osoby poczatkujace czasem zrobią jakiś mały błąd, ktory owocuje przeróceniem moto ) masz plastiki połamane... i kosztowne lakierowanie...No ale jak tam chcesz, jak ciśniesz na HARDCOR'a to bierz Ninje ;DA co do regulacji i cosezonych wymian - takie same czynności wykonuje się przy każdym motocyklu.Im bardziej kupisz zadbany moto, tym mniej w niego włożysz.

Opublikowano

to akurat dotyczy każdego motoru.. chcesz sie cieszyć bezawaryjną, bezproblemową jazdą to trzeba dbać o maszynkę. Co sezon wypada poprostu pewne rzeczy skontrolować a nie koniecznie wszystko wymieniać. Zero stresu... kupisz moto raz porządnie sie go przejrzy aby wiedzieć co się ma i luzik..http://moto.allegro.pl/suzuki-gs-500-e-five-star-nie-cb-er5-xj-gpz-500e-i1891502236.html ładny????? :whistling:

Opublikowano

Byku nie mowie ze ninje, takie mi podsuwacie propozycje poki co ogladam i sie zastanawiam, jesli chodzi o plastiki zdaje sobie z tego sprawe ze trzeba za nie po pierwsze doplacic po drugie w razie lezenia tania impreza to nie jest ale jesli juz kupie sporta napewno zainwestuje w crash pady i zawsze bedzie do przodu, no i w koncu nie bede przeciez tak szalec, a jesli chodzi o co sezonowe czynnosci to chyba przy kawie jednak jest ich najwiecej a przy np hondzie nie trzeba sie az tak pilnowac. Ostatnio jechalam (sama zeby nie bylo) gsxr600 i jak dla mnie rewelacja. I nie cisne jak szalona bez doswiadczenia.ładny ;)ale czy ta suzi nie za stara?

Opublikowano

jak kupisz nowszą to będziesz się lepiej czuła? nie sądzę..

Trzeba pojechać, obejrzeć, przysiąść się, ocenić, stargować ilę się da i masz moto u siebie. 2 sezony polatasz i sprzedasz. http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/crash.gif

Opublikowano

Żeby powiedzieć, czy GSX-R ciśnie, lub nie ciśnie, to musisz pokręcić ją powyżej 10 tyś obr to wtedy jest moc dopiero :smile: A do 7 tyś to jedzie sobie grzeczniee... Tak działają 600, w klasie 1000ccm masz ogień już od dołu ( czyli od niskich obrotów ).Honda jest mniej awaryjna, ale wymaga podobnej obsługi.Ja na Twoim miejscu szukał bym następujących moto:Honda CBR F3Yamaha ThundercatYamaha FazerSuzuki Bandit 600Kawasaki ZX6R ( jeżeli naprawde jest w dobrym stanie )

Opublikowano

ja bym dodal jeszcze GS500 F nie jest sportem ale wyglada na sporta ;]

Opublikowano

ja bym dodal jeszcze GS500 F nie jest sportem ale wyglada na sporta ;]

No jasne, ale za 7000 PLN to nie ma opcji takiego kupić :P
Opublikowano

Nieee no, takim GSX-F'em był Sary nie skrzywdził :P

Przecież w takim budżecie będzie już Jajko :P

A dodam, że RyjekOCW zatyrał takiego GSX-F, czyli wcale nie są nieśmiertelne:P

Ja miałem takie jajko, i było rewelacyjne :smile:

Niżej link do mojego jajka. Było nawet na sprzedaż teraz i poszło za 5500 PLN !!

http://motocykle-lodz.pl/topic/200-suzuki-gsx-f-600-1998/

Opublikowano

ale jak ten gsx wyglada jakby sie czegos przestraszyl :biggrin: ogolnie spoko ;]

Opublikowano

No ta ostatnia fajna propozycja.Dodam że miałem okazje być u sprzedającego i maszynki miał w dobrej cenie, która dało sie jeszcze negocjować,Nie zawsze mówi 100% prawdy ale tragedii nie ma. Dojazd do niego to masakra ;PKtoś mi k... podkupił u niego piękne cb 500 :sad2:

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

Opublikowano

jak sie lata na gumie i nie kontroluje oleju to każdy sprzet zajedziesz... JAKUBKO nie narzekał :smile: a Jajko ma dokładnie ten sam silnik wiec suzuki za dużo tu nie powojowało oprócz oczywiście designu :smile:

Opublikowano

no ja też polowałem na sporta a skończyłem z bandytą - ale dość pięknym :smile:

╭━━━━╮

┃╭╮╭╮┃

┗┫┏━━┓┣┛

┃╰━━╯┃

╰┳━━┳╯

╲╲╲╲

Opublikowano

no ja też polowałem na sporta a skończyłem z bandytą - ale dość pięknym :smile:

To pokaż go w dziale ' Nasze motocykle '

A oto dla przykłądu Bandit mojego brata:P

Dołączona grafika

Opublikowano

ha najpierw to trzeba mieć światło coby fotę zrobić - ogólnie maluteńka wgniotka na baku - kawał baku z jakby rozpuszczalnikiem lakier pojechany i mała wgniota po wewnętrznej tłumika - ale rezta cud miód i fjoletowe śrubki xD

╭━━━━╮

┃╭╮╭╮┃

┗┫┏━━┓┣┛

┃╰━━╯┃

╰┳━━┳╯

╲╲╲╲

Opublikowano

jak kupisz nowszą to będziesz się lepiej czuła? nie sądzę..

moze i nie ale staruszki tak czy siak sa juz zjechane czy ktos je katowal czy nie, przynajmniej tak sadze, starm sie patrzec choc od 95'Byku, nie podkrecam i nie cisne, mam troche rozumu, przeciez zaczynam, poki co tylko sie przymierzam zeby zobaczyc na czym mi wygodnie itd
Opublikowano

moze i nie ale staruszki tak czy siak sa juz zjechane czy ktos je katowal czy nie, przynajmniej tak sadze, starm sie patrzec choc od 95'Byku, nie podkrecam i nie cisne, mam troche rozumu, przeciez zaczynam, poki co tylko sie przymierzam zeby zobaczyc na czym mi wygodnie itd

No i słusznie:P Ja generalnie, nie neguje zakupu sporta na 1 pierwsze moto, trzeba być tylko świadom wyboru :P
Opublikowano

Świetne moto!! Mieliśmy szukać z woj, łódźkiego:P Właśnie o takim GS mówił Adrian i uważam to za genialny wybór w Twojej sytuacji !!

Opublikowano

hehe tak wiem daleko ale trop jest :smile:

Opublikowano

To wcale nie jest tak daleko - ja byłem po moto też daleko i się raz opłacało, raz nie... Trzeba czasem zaryzykować...