Skocz do zawartości

Obszywanie Kanapy Moto Piotrkowskie

AndrzejCBR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak w temacie szukam kogoś kto mógłby obszyc kanape w mojej cbr najlepiej gdyby to był Piotrków Tryb lub okolice. Standardowo na czarno skora.

mnie znajomy obił skajem siedzenie, 2 lata i zero śladów użytkowania. A tak swoją drogą to można to samemu zrobić bez problemów, tylko skórę kupić i do dzieła. Oczywiście jeśli to ma być zwykłe obicie bez super szwów i haftów a z tego co pamiętam w F2 nie ma żadnego szwu. 

Satysfakcja, i 1/3 ceny :smile:

Edytowane przez Massi (wyświetl historię edycji)

hmm w sumie to nie wiem gdzie kupić, ale planuje obszyć sobie kierownice w samochodzie skórą bo oryginalna już swoje przeżyła więc jutro popytam i dam znać

więc tak pytałem w pracy (pracuje w firmie tapicerskiej) gdzie można kupić skórę i dowiedziałem się, że w Łodzi na ul. Bema 72 w firmie D.A.P. Z tego co wiem do siedziska najlepiej użyć skaju czy tam dermy zwał jak zwał bo skóra nasiąka i długo schnie czyli jedna jazda w deszcz 3 dni schnięcia ze skajem tego problemu nie ma :smile: no i skóra jest śliska a to mało pożądane na motocyklu :smile:

Edytowane przez Massi (wyświetl historię edycji)

Lazy An (anetaisuzi)

to musi zbadać pan tapicer, okolice Piotrkowa chyba w Babach, też w Będkowie są panowie tapicerzy

nie używaj skóry szkoda zwierzątek obij siodło kocem w panterkę będzie cudnie

Lazy An

nie używaj skóry szkoda zwierzątek obij siodło kocem w panterkę będzie cudnie

Sorry Aneta.

Jak sobie wyobrażasz jazdę w takim siodle po deszczu? Taki koc jest jak gąbka. Pomysł średni...

Zeta robi pokrowce antyposlizgowe do crosówek i supermociaków, moze tym sobie obij :smile: tylko nie wiem jak z rozmiarem. Pokrowce sa dostępne na allegro użyttkownik MEFO-MX z tego co pamietam:)

Ja dałem do obszycia siodło od bandziora w łodzi na aleksandrowskiej na przeciw kochanówki zapłaciłem 250 zł za***ista skóra jestem zadowolony 

Drogo drogo, mam już tapicera koło Tomszowa Mazowieckiego który zmienił mi podsufitke w skodzie octavi za 130 a obszywa kanapy od moto po 100zl. 

Od jakiegoś czasu sama poszukiwałam firmy, która podjęłaby się obszycia kanapy w moim moto ...

Pisałam do różnych firm - rozbieżność cenowa była niesamowita ! .... szczęka opadła , kiedy za niezbyt wyszukany wzór zaśpiewali mi  550zł....

W ostateczności trafiłam na  firmę  "pjii"  ( wpisując w google wyskoczy stronka gościa) , który wycenił obszycie z niewielką  zmianą kształtu siedziska i haftem  na 250zł  :-) 

Wzorów, materiałów do obszycia w propozycjach ma multum - myślę, że warto zadać sobie troszke trudu z wysyką do innego miasta a mieć rzecz porządnie zrobioną ...zresztą w dość pokaźnej galerii, którą prezentuje na stronie można ocenić jakość wykonania i podjąć decyzję ;) 

Wejdźcie na mój temat tam jest poglądowe zdjęcie jak mi jedna firma wykonała obszycie siedziska no i namiar do nich i za fajne pieniądze . Co prawda nie w okolicy Piotrkowa ale polecam

• Dodaj nową pozycję...