Anor_X Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) Z tego co ja zauważyłem to raczej trudno przelecieć na drugą nitkę toru, prędkości nie są tam zbyt duże. Oczywiście nie jest to niemożliwe ale raczej małoprawdopodobne. Zwróciłem też ostatnio podczas rozmowy uwagę aby nie nazywać tego treningami dlatego, że jeśli pojawia się termin trening ubezpieczenie OC automatycznie przestaje działać. Jeśli sami sobie zrobimy ku ku to pół biedy, gorzej jeśli zrobimy szkodę komuś. Bezpieczniejszym terminem są jazdy swobodne lub jazdy doskonalejące. Ubezpieczenie OC działa wtedy normalnie. Ot taka moja sugestia.Już we wcześniejszym poście zauważyłem że ludzie z obsługi toru są bardzo kontaktowi i przyjaźnie nastawieni. To duży plus.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez Anor_X (wyświetl historię edycji) 2 Cytuj SV650s -> GSX1300R -> ZZR1400 -> ZX10R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ErR Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) Z Tego co ja zauważyłem to raczej trudno przelecieć na drugą nitkę toru, prędkości nie są tam zbyt duże. Oczywiście nie jest to niemożliwe ale raczej małoprawdopodobne. Widziałem jak na Radomiu a tam też są małe prędkości, motocykl przeleciał przez opony i wypadł na inną nitkę - szczęście, że gość to widział, nie spanikował i ominął... Jak na Łodzi zacznie się często śmigać (na wolnych jazdach) to pojawią się większe prędkości, które spokojnie umożliwią taką sytuację o jaką pytam. Działa OC ? No to w takim razie jest to jedyny tor w Polsce, na którym takie ubezpieczenie działa (i to nie wazne czy są treningi, jazdy wolne, czy inne). Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez rooland (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Małecki Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 4. I co w przypadku wypadnięcia z toru i uderzenia w inny motocykl jadący inną nitką (czy to przez ślizg moto) ? Bo straty w motocyklach to pół biedy, każdy kto jedzie na tor liczy się z ryzykiem takiej sytuacji i nie będzie płaczu ale jeżeli uderzy tak nieszczęśliwie że potrzebna będzie karetka .. kto wtedy odpowiada? Uczestnik, któremu na torze może się to zdarzyć czy właściciel toru który niedostatecznie zabezpieczył zakręty przed takimi zdarzeniami (brak band/opon) ? Niebawem rozpoczną się prace przy kolejnych "tarkach" na cięciach, "pułapkach żwirowych" na zewnętrznych newralgicznych zakrętów, pojawi się bariera energochłonna na całej długości depo (od drogi zjazdowej do wyjazdowej, przez cały park maszyn). Planujemy również ustawić kilka słupków z opon. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) Rewelacja.Jeszcze tylko zrobić czwartki dla motocyklistów np 16-18 i mieszkamy tam z hołotą Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez Piuriel (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Arkadiusz Małecki Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Na dowód, że słuchamy opinii i sugestii, przedstawiam wprowadzone zmiany do harmonogramu treningów motocyklowych (dostępne również na stronie toru, w zakładce "cennik"): Oficjalny czas trwania treningu został wydłużony o 30 minut - dodaliśmy 15 minut na rejestrację uczestników i 15 minut na odprawę przed jazdą. W zakładce cennik, umieściliśmy również informacje nt. gwarantowanych czasów jazdy, obowiązujący podział - grupy po 10 motocykli, sesje po 15 minut jazdy. Mam nadzieję, że będziecie zadowoleni ;-) 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabzior Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 (edytowane) Kto startuje z Lodzi 2 Maja na tor Lodz? O, miejsc już nie ma edit: na 4 maja są... Edytowane 25 Kwietnia 2017 przez kabzior (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 na styk. No nic. Ja pojade w sobotę chyba 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szkoła Motocyklowa Turbo Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Będę 2 maja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_Lodz Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zwróciłem też ostatnio podczas rozmowy uwagę aby nie nazywać tego treningami dlatego, że jeśli pojawia się termin trening ubezpieczenie OC automatycznie przestaje działać. jak ja w pzu pytałem o szkolenie na torze, to powiedziała ze spoko, bo to traktowane jest jako doskonalenie jazdy, czyli zmniejszanie ryzyka wypadków. Nie wiem jak ze słowem trening, bo to już się kojarzy trochę z zawodowa jazda, a nie amatorskim samodoskonaleniem. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anor_X Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 (edytowane) I z tego powodu odpowiedni dobór słów jest niesłychanie ważny, bo kiedy przyjdzie do wypłacania pieniędzy przez towarzystwo Ubezpieczeniowe zaczyna się czepianie o najdrobniejsze szczegóły żeby tylko nie wypłacić. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 26 Kwietnia 2017 przez Anor_X (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj SV650s -> GSX1300R -> ZZR1400 -> ZX10R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Gdyby ktos chciał zrezygnować, chętnie odkupie wjazdowke. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Dawaj na sobote 6 maja Boguś. Wtedy planuje być. Zobaczymy co to Twoje litrowe cacko potrafi 1 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mottle Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Tak się właśnie zastanawiam nad tym 6, póki co 3 rezerwacje z 30 ciekawe na ile to info jest aktualne. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzetel Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Wolę lecieć w tygodniu. 4,5h latania a cena niewiele wyższa od sobonich jazd gdzie jest tylko 2,5h 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 W tygodniu z reguły jestem w firmie wiec w moim przypadku raczej słabo z tym. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Dawaj na sobote 6 maja Boguś. Wtedy planuje być. Zobaczymy co to Twoje litrowe cacko potrafi Boje się że może być problem z limitem 98 db i mnie wygonią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majk Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Bogdan, raczej się o to nie martw Na pierwszym track day nikogo nie wyrzucili a było kilka supermociaków 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuckout2 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Ta dokładnie - na 1-szych jazdach jeden SM miał taki głośny komin ,że to poezja ,ale z tego co widziałem to lodówa przyjechała pod koniec dnia ,ale chyba obyło się bez problemu dla organizatorów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 (edytowane) Ta dokładnie - na 1-szych jazdach jeden SM miał taki głośny komin ,że to poezja ,ale z tego co widziałem to lodówa przyjechała pod koniec dnia ,ale chyba obyło się bez problemu dla organizatorów. Pewnie kury się nie niosły komuś i zadzwonił po chłopaków.. Będą się takie sytuacje zdażały. Edytowane 28 Kwietnia 2017 przez Piuriel (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majk Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Swoją drogą, słyszałem, od pobliskich mieszkańców, że tego treningu motocyklowego nie było w ogóle słychać. Natomiast jak jest trening samochodowy to dużo bardziej niż dźwięk silnika niesie nie odgłos piszczących opon. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esquina Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Ta dokładnie - na 1-szych jazdach jeden SM miał taki głośny komin ,że to poezja ,ale z tego co widziałem to lodówa przyjechała pod koniec dnia ,ale chyba obyło się bez problemu dla organizatorów. Ojj tam ojj tam SM hałasować musi A bagiety przyjechały bo ktoś zadzwonił, że strzelają z AK47 Szczerze już się nie mogę doczekać trackdaya, ale czekam aż się pogoda dobrze wyklaruje i na tygodniu sesję atakuję Aaa najważniejsze... Muszę jeszcze moto do łodzi sprowadzić i opony zmienić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlueSky Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Jak to jest z tymi terminami? Na czerwiec wolne jazdy wypadają 9. Czy możliwe, że jeszcze przybędzie terminów? 0 Cytuj Po nieba błękicie za*******am przez życie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_Lodz Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 ten 2 maja co jedziesz Mati to tor lodź ? bilety u nich czy jakieś szkolenie ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebel Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 4. I co w przypadku wypadnięcia z toru i uderzenia w inny motocykl jadący inną nitką (czy to przez ślizg moto) ? Bo straty w motocyklach to pół biedy, każdy kto jedzie na tor liczy się z ryzykiem takiej sytuacji i nie będzie płaczu ale jeżeli uderzy tak nieszczęśliwie że potrzebna będzie karetka .. kto wtedy odpowiada? Uczestnik, któremu na torze może się to zdarzyć czy właściciel toru który niedostatecznie zabezpieczył zakręty przed takimi zdarzeniami (brak band/opon) ? Czytasz w moich myślach... miałem taką sytuację, gość przestrzelił zakręt i nagle pojawił się na mojej drodze w pozycji "na czołóweczkę". Także bariery jak najbardziej. 2 Cytuj Live slow!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szkoła Motocyklowa Turbo Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Dzieki Mateusz i Piotrek było fajnie filmiki jak coś to jutro wrzucę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi