Skocz do zawartości

Mikołaje Na Motocyklach 2013

Soltys

Rekomendowane odpowiedzi

Zwróćcie uwagę na list w którym są tylko życzenia wesołych świąt dla mikołaja ...... List wygląda tak bo dziecko nie widzi sensu w pisaniu prośby której nie da się spełnić a nic innego nie chce ;(

też zwróciłam uwagę na ten list... chwyta za serce. Tylko teraz skoro nie ma nic w tym liście o prezencie to też dla tej dziewczynki coś osobnego przygotować jak dla pozostałych dzieci? Może można by się dowiedzieć o czym ona marzy i spełnić prośbę. Nauczyciele mogliby ją podpytać i zrobilibyśmy jej niespodziankę jeśli nie spodziewa się, że coś konkretnego tylko dla siebie dostanie. Ja chętnie przygotuję prezent dla niej. 

Edytowane przez Mała (wyświetl historię edycji)

Oczywiście pytałem wychowawczyni co można by jej dać, pomysły podała mi następujące

Młodzieżowa bluzka - tunika na 164 cm

Kosmetyki do cery trądzikowej

Młodzieżowa torba na ramię

Dezodorant/perfumy

Oczywiście do wyboru coś z tej listy, ja wiem że mogłaby się ucieszyć z jakiejś fajnej książki ale tutaj poproszę żonkę o poradę bo się na tym zna. Jeszcze jedna podpowiedź jest taka że podobno trochę gra na gitarze i śpiewa, po tacie muzyku

okej, to ja się mogę zająć prezentem dla Ani (;  może jeśli też będą chętni do zrobienia prezentu dla konkretnego dziecka to zróbmy listę, żeby się nie zdublować. 

Edytowane przez Mała (wyświetl historię edycji)

mamy takie czasy że większość ludzi myśli o uśmiechu swoich własnych dzieci o tym co do garnka włożyć albo o własnych przyjemnościach, albo też po prostu początkowo się jarają a potem zwyczajnie zapominają zrobić przelew, przykro mi to mówić ale organizowałam już akcje charytatywne i choć cieszyły się dużym zainteresowaniem to komentarze były różne

To chyba mało u nas na forum siedzisz. Zobacz... tu masz pełno ludzi, którzy na własne kaprysy (moto) wydają grube pieniądze. A co do akcji charytatywnych - nie pamiętam, żeby akcje organizowane przez Stowarzyszenie nie cieszyły się popularnością, czy żeby szkoda było ludziom kasy. Każdy rzuca ile ma ale rzuca, to ważne! Nie popadajmy więc w paranoję i pesymizm...

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Dzieciaki dostały od nas w czerwcu koszulki z napisem "mam wujka motocykliestę" i z ładną grafiką. Były zadowolone i chodziły w nich dość regularnie. Pewno będzie trzeba znowu im zawieźć partię takich koszulek ale to w okolicach sezonu t-shirtowego.

To chyba mało u nas na forum siedzisz. Zobacz... tu masz pełno ludzi, którzy na własne kaprysy (moto) wydają grube pieniądze. A co do akcji charytatywnych - nie pamiętam, żeby akcje organizowane przez Stowarzyszenie nie cieszyły się popularnością, czy żeby szkoda było ludziom kasy. Każdy rzuca ile ma ale rzuca, to ważne! Nie popadajmy więc w paranoję i pesymizm...

nie wspomniałam ani słowem o ludziach z forum :-)

i absolutnie nie jestem pesymistką, gdybym była nie robiłabym tego co robię i ciągle oglądała na innych, nic o mnie nie wiesz więc mnie nie oceniaj - wypowiedź dotyczyła ogolnego podejścia do społecznictwa w naszym kraju :-)

Too fast to live, too young to die !!!

Moje motofotografie -

http://motocykle-lodz.pl/topic/6133-mototematycznie/

nic o mnie nie wiesz więc mnie nie oceniaj

W mojej wypowiedzi nie ma ani jednego słowa oceny. Za to z Twojej zionął pesymizm właśnie do polskiego narodu, więc jedynie miałem na celu ukazanie różnicy między narodem a FŁM :smile:

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

ja widzę tę różnicę i dlatego aktywnie wspieram tę akcję :biggrin: ale dzięki za pokazanie paluszkiem.

Moje motofotografie -

Cisza, nie gryźć się :smile:

Swoją drogą to może udałoby się te dzieciaki wyciągnąć do jakiegoś teatru, kina czy coś? Myślę, że dyrekcja nie miałaby nic przeciwko a dorosłym też przyda się wyprawa na spektakl/film dla dzieci. Jako grupa zorganizowana wychodziłoby to taniej. 

I nie hulać na mnie, tak tylko kminię jak im jeszcze umilić dzień...

Stayin' Alive

Instruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.pl
Ratownik MotoPozytywni.pl

Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.
Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.

Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.

poczekajcie jeszcze kilka dni tak do środy bo, czekam na odpowiedź od grupy iluzjonistycznej jak to nie wypali w tym terminie to wtedy można kinować albo teatrować :-)

Moje motofotografie -

Pomysł dobry tylko zawsze trzeba wynajmować autokar bo dzieciaków nie można przewozić prywatnymi samochodami na szczęście wynajmowanie autokaru mamy już obcykane :smile:

Aidekk nie najeżdżaj na koleżankę bo myślę że jej pogląd bierze się z tego że sama bardzo się angażuje i napewno nie raz trafiła na opór innych, myślę że jak z nami dłużej podziała to przekona się że motocykliści a zwłaszcza Łódzcy motocykliści serca mają wielkie i w dobrej sprawie pomocy nigdy nie odmawiają

Co do tych Autek Zdalnie sterowanych to widziałem takie po 40 zł w kauflandzie ale będę tam jeszcze w poniedziałek to dam znać czy dobrze widziałem :smile:

PS: Jutro puszczam kaskę :smile:

No i znalazłem coś takiego:

http://www.selgros.pl/oferta-promocyjna/artykuly-przemyslowe/zabawki-artykuly-sezonowe/gdansk/samochod-zdalnie-sterowany-3-417362

Jak by trzeba było mam kartę do Selgrosa więc chętnie pomogę

Edytowane przez ziotal24 (wyświetl historię edycji)

Ogarnac Wam jakies ciasto-szarlotke? Zeby nie bylo...Pierwszy jestem...

Albo lepiej nie :smile: Jeszcze sie ktoś zatruje :smile:

Edytowane przez Black (wyświetl historię edycji)

Sklep i serwis motocyklowy -  Łódź Limanowskiego 213

jeśli chodzi o słodkości to najlepsze  są cukierki - pewnie będą zakupione(chyba) i dokładane do prezentów ale dobrze by było żeby ktoś jakąś garść ich miał przy sobie - mogą być  KRÓWKI :whistling: ...

Niestety nie przyjadę ,bo 8.12 rano lecę do Kenii ale kaskę wysyłam i

pozdrawiam wszystkich MotoMikołajów.LWG!

Edytowane przez Gregor STG (wyświetl historię edycji)