szerszung Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 Usuń posty wyłącz telefon i żyj dalej 😎 Są rzeczy których się nie da załatwić i to jest chyba jedna z nich 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Chusteczkowa sytuacja. Na pewno nie znajdziesz agenta, który zrobiłby to wstecz. Jakby to się wydało, to byłby jego koniec. Myślę, że jeśli sie dopatrzą, to trzeba by napisać pismo z prośba o zmniejszenie lub anulowanie, opisać sytuację i liczyć, że też tam pracują ludzie. Ja mam podobna sytuacje z motocyklem. Mnie wydawało się, że skoro moto jest w polsce nie używane, to nie muszę opłacać oc, a jednak muszę Moto to tylko 700 zł kary a nie jak w przypadku osobówki ponad 4000.... Nie mniej jednak, będziesz się martwił, jak się dopatrzą. 0 Cytuj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian85 Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 A jakby sprzedać auto? Może jak będzie więcej transakcji, to nikt się nie dopatrzy? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andmst Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 (edytowane) No dobra, ale skoro spóźniłeś sie z ubezpieczeniem w sierpniu, to po co ci to, jesteś miesiąc do przodu. No chyba, że masz na myśli podwójne ubezpieczenie, bo nie wypowiedziałeś umowy na OC poprzedniego właściciela. To to w tym przypadku rzeczywiście możesz kombinować ze sprzedazą, tylko to też nie jest fajne, bo każda taka transakcja obarczona jest uiszczeniem podatku od czynności cywilno prawnych. A jazda bez ważnego ubezpieczenia OC, to również nie jest nic przyjemnego, konsekwencje są dosyć dotkliwe. Dla jasności, co grozi za brak OC: https://wygodnie.pl/porady/co-grozi-za-brak-ubezpieczenia-oc Edytowane 26 Września 2018 przez andmst (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi