Pagbat Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Mam pytanie dotyczące ubezpieczenia OC, czy jako świeży kierowca muszę zapłacić (jak wyszło z kalkulatora np. axa) przeszło 1000zł żeby ubezpieczyć motocykl? Czy jest jakaś możliwość. Proszę o pomoc : (Od razu zaznaczam, że wiem, że cena zależy od ubezpieczanego modelu i wieku pojazdu. Ja sprawdzałem na hondzie cb500 z 2000r. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preker84 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 ILE??? idz do PEZETu tam jest najtaniej jeśli chodzi o ubezpieczenie motonga 0 Cytuj 504635425 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pagbat Opublikowano 26 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 A tak orientacyjnie ile? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian-xj600 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 tak ja niedawno placilem i wyszlo mnie 250 na rok 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BykuOCW Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Z tego co wiem, w Warcie jest chyba taniej niż w PZU. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preker84 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 ja samo oc 55 zl plus 30 pare za nw bodajze. 60% 0 Cytuj 504635425 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian-xj600 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 ja mowilem bez znizek ze 250:P bo niemam:P za poj 600cm3 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyjekOcw Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Za Fireblada moj poprzednik zaplacil 280 pln 0 Cytuj MOTORY SĄ WSZĘDZIE!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pagbat Opublikowano 26 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Dzięki za pomoc bo z dodatkowym kafelkiem w plecy to krucho mój budżet wyglądał : ) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrycja Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 A czy cena nie zależy też od wieku właściciela pojazdu i od kiedy ma prawko, bo zniżki to wiadomo? Pamiętam, że brat maił wpisaną mamę jako współwłaściciela samochodu, bo wyszło taniej (przynajmniej z powodu zniżek za bezszkodową jazdę, bo nie pamiętam czy za wiek i świeże prawko nie było jednak trochę więcej). 0 Cytuj „A gdy serce twe przytłoczy myśl, że żyć nie warto, z łez ocieraj cudze oczy, chociaż twoich nie otarto.” M.Konopnicka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pagbat Opublikowano 27 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 ja mowilem bez znizek ze 250:P bo niemam:P za poj 600cm3Tutaj kolega bez zniżek, no i samochód to chyba też inna sprawa : )No tylko od kiedy Adrian-xj600 masz prawko, to 2 sprawa 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KidRackBrawura Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 OC NW PZU - moto na brata który ma pełne zniżki, ja jako współwłaściciel, w chwili ubezpieczania nie miałem jeszcze kat A, wzwyżka za mój wiek = jakieś 130 zł/rok 0 Cytuj It`s that old running wide problem again. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian-xj600 Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 niemam wogole na moto za to wszystkie pozostale kategorie:P 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Adrian jak nie daj Bóg coś Wywiniesz przy braku Prawka kat.A bulisz z własnych. http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/help.gif 0 Cytuj Miałeś wypadek? Pomogę uzyskać odszkodowanie z OC sprawcy. 501-629-877 http://www.autopowypadku.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAREK-XJR Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 A orientujecie się może, czy już wszedł w życie przepis chroniący przed podwojonym OC? 0 Cytuj Forum Yamaha XJR Polska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAKUBKO Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 ja co prawda 60% ale za kawe zapłaciłem 86 zyli na rok w pzu ale 1000 to ich po.....ło n :)co prawda po kasacji starej kawy za ac powiedzieli 6500 ale wysmialem i tyle mnie tam widzieli alianz to było 0 Cytuj www. Serwisuj sie u KUBY .pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 a swoja droga, zeby posiadac własnie motor czy samochod nie trzeba miec prawka.Rzecz taka musi być ubezpieczona w oc, ciekawe czy daja jakies wzwyżki tak jak dla kogoś kto ma prawko poniżej roku??Tak sobie tylko gdybam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micek1968 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Wydaje mi się że jak masz samochód i nie masz prawka i nim nie jeździsz (np stoi w szopie) to chyba dopóki nie wyjeżdżasz na ulicę to nie musisz płacić OC bo niby co by się miało stać i jak stoi na cegłach.. ale to też takie gdybanie 0 Cytuj pozdrawiamMicek-----------Yamaha Virago XV 750 ' 1993----------------------Nice to Be Important, But More Important to Be NiceMOTOCYKLE-ZGIERZ.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Wystarczy fakt, że samochód posiadasz. Może stać w garażu 5 lat, a ty i tak musisz go opłacać http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/cry.png 1 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micek1968 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 chyba że go na okres stania wyrejestrujesz 0 Cytuj pozdrawiamMicek-----------Yamaha Virago XV 750 ' 1993----------------------Nice to Be Important, But More Important to Be NiceMOTOCYKLE-ZGIERZ.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arash Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Witam o ile się orientuję to z chwilą nabycia pojazdu musisz mieć wykupioną polisę oc lub przechodzi ona na Ciebie z poprzedniego właściciela ja płacę ok 90 zł na rok przy pełnych zniżkach. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAKUBKO Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 sprzedajacy zobowiazany jest oddac ci polise chyba ze sie dogadacie to moze se kase odebrac a ty musisz wykupic polise ze swoimi znizkami a co ciekawego sie dowiedzialem od czerwca trzeba przerejestrowywac pojady z innego wojewuctwa albo bonus 500 zyli do kasy 0 Cytuj www. Serwisuj sie u KUBY .pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pagbat Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Ale temat odżył Dzięki za pomoc, wszystko jasne 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x10d Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Tak gwoli ścisłości: chyba że go na okres stania wyrejestrujesz Niestety - w Polsce nie da się wyrejestrowac pojazdu 'bo stoi w garazu i nie jezdze nim'.Jesli chcesz wyrejestrowac pojazd, to musisz go sprzedac/zniszczyc/zezlomowac. Jest to bzdura totalna, ale niestety przepisy innych opcji nie przewiduja. Tutaj dla przykladu cytat ze strony http://bip.um.poznan...opis&sp_id=1759 : Pojazd podlega wyrejestrowaniu na wniosek właściciela pojazdu w przypadku: [*]przekazania pojazdu (lub niekompletnego pojazdu) do przeds.prowadzącego stację demontażu lub przeds.prowadzącego punkt zbierania pojazdów, na podstawie zaświadcz.o demontażu pojazdu lub zaświadcz. o przyjęciu niekompletnego pojazdu, o których mowa w ustawie o recyklingu pojazdów wycofanych z eksploatacji, albo równoważnego dokumentu wydanego w innym państwie, [*]kradzieży pojazdu, jeżeli jego właściciel złoży stosowne oświadczenie oraz przedstawi zaświadczenie z Policji potwierdzające zgłoszenie kradzieży pojazdu albo postanowienie o umorzeniu dochodzenia w sprawie kradzieży, [*]wywozu pojazdu z kraju, jeżeli pojazd został zarejestrowany za granicą lub zbyty za granicę, pod warunkiem przedstawienia dokumentu potwierdzającego zbycie pojazdu i złożenia stosownego oświadczenia lub dokumentu potwierdzającego zarejestrowanie pojazdu za granicą, [*]zniszczenia (kasacji) pojazdu za granicą, pod warunkiem przedstawienia stosownego dokumentu potwierdzającego ten fakt, [*]udokumentowanej trwałej i zupełnej utraty posiadania pojazdu bez zmiany w zakresie prawa własności, jeżeli przedstawiony zostanie dokument potwierdzający ten fakt oraz pod warunkiem wniesienia przez właściciela pojazdu opłaty na rzecz gminy na realizację zadań związanych z utrzymaniem czystości i porządku w gminach. 0 Cytuj https://www.spisperfum.pl - lista odpowiedników perfum FM Group http://www.motostat.pl/user_images/32712/icon3.png - Suzuki GSX750F K6http://www.motostat.pl/user_images/35804/icon3.png - Yamaha XC125TR http://www.motostat.pl/user_images/73564/icon1.png - Mitsubishi Pajero III 3.2 DI-D Long Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micek1968 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 A to widzisz... pozmieniało się... kiedyś swój samochód wyrejestrowałem bo kupiłem drugi a ten pierwszy stał i służył przez prawie dwa lata jako dawca organów ale to było już baaaardzo dawno i faktycznie mogli to pozmieniać 0 Cytuj pozdrawiamMicek-----------Yamaha Virago XV 750 ' 1993----------------------Nice to Be Important, But More Important to Be NiceMOTOCYKLE-ZGIERZ.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi