Pagbat Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 Mam pytanie dotyczące ubezpieczenia OC, czy jako świeży kierowca muszę zapłacić (jak wyszło z kalkulatora np. axa) przeszło 1000zł żeby ubezpieczyć motocykl? Czy jest jakaś możliwość. Proszę o pomoc : (Od razu zaznaczam, że wiem, że cena zależy od ubezpieczanego modelu i wieku pojazdu. Ja sprawdzałem na hondzie cb500 z 2000r. 0 Cytuj
preker84 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 ILE??? idz do PEZETu tam jest najtaniej jeśli chodzi o ubezpieczenie motonga 0 Cytuj 504635425
Pagbat Opublikowano 26 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 A tak orientacyjnie ile? 0 Cytuj
Adrian-xj600 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 tak ja niedawno placilem i wyszlo mnie 250 na rok 0 Cytuj
BykuOCW Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 Z tego co wiem, w Warcie jest chyba taniej niż w PZU. 0 Cytuj
preker84 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 ja samo oc 55 zl plus 30 pare za nw bodajze. 60% 0 Cytuj 504635425
Adrian-xj600 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 ja mowilem bez znizek ze 250:P bo niemam:P za poj 600cm3 0 Cytuj
RyjekOcw Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 Za Fireblada moj poprzednik zaplacil 280 pln 0 Cytuj MOTORY SĄ WSZĘDZIE!!
Pagbat Opublikowano 26 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 Dzięki za pomoc bo z dodatkowym kafelkiem w plecy to krucho mój budżet wyglądał : ) 0 Cytuj
Patrycja Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 A czy cena nie zależy też od wieku właściciela pojazdu i od kiedy ma prawko, bo zniżki to wiadomo? Pamiętam, że brat maił wpisaną mamę jako współwłaściciela samochodu, bo wyszło taniej (przynajmniej z powodu zniżek za bezszkodową jazdę, bo nie pamiętam czy za wiek i świeże prawko nie było jednak trochę więcej). 0 Cytuj „A gdy serce twe przytłoczy myśl, że żyć nie warto, z łez ocieraj cudze oczy, chociaż twoich nie otarto.” M.Konopnicka
Pagbat Opublikowano 27 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 ja mowilem bez znizek ze 250:P bo niemam:P za poj 600cm3Tutaj kolega bez zniżek, no i samochód to chyba też inna sprawa : )No tylko od kiedy Adrian-xj600 masz prawko, to 2 sprawa 0 Cytuj
KidRackBrawura Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 OC NW PZU - moto na brata który ma pełne zniżki, ja jako współwłaściciel, w chwili ubezpieczania nie miałem jeszcze kat A, wzwyżka za mój wiek = jakieś 130 zł/rok 0 Cytuj It`s that old running wide problem again.
Adrian-xj600 Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 niemam wogole na moto za to wszystkie pozostale kategorie:P 0 Cytuj
krzysiek Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Adrian jak nie daj Bóg coś Wywiniesz przy braku Prawka kat.A bulisz z własnych. http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/help.gif 0 Cytuj Miałeś wypadek? Pomogę uzyskać odszkodowanie z OC sprawcy. 501-629-877 http://www.autopowypadku.pl
JAREK-XJR Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 A orientujecie się może, czy już wszedł w życie przepis chroniący przed podwojonym OC? 0 Cytuj Forum Yamaha XJR Polska
JAKUBKO Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 ja co prawda 60% ale za kawe zapłaciłem 86 zyli na rok w pzu ale 1000 to ich po.....ło n :)co prawda po kasacji starej kawy za ac powiedzieli 6500 ale wysmialem i tyle mnie tam widzieli alianz to było 0 Cytuj www. Serwisuj sie u KUBY .pl
kuba Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 a swoja droga, zeby posiadac własnie motor czy samochod nie trzeba miec prawka.Rzecz taka musi być ubezpieczona w oc, ciekawe czy daja jakies wzwyżki tak jak dla kogoś kto ma prawko poniżej roku??Tak sobie tylko gdybam 0 Cytuj
Micek1968 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Wydaje mi się że jak masz samochód i nie masz prawka i nim nie jeździsz (np stoi w szopie) to chyba dopóki nie wyjeżdżasz na ulicę to nie musisz płacić OC bo niby co by się miało stać i jak stoi na cegłach.. ale to też takie gdybanie 0 Cytuj pozdrawiamMicek-----------Yamaha Virago XV 750 ' 1993----------------------Nice to Be Important, But More Important to Be NiceMOTOCYKLE-ZGIERZ.PL
Suchy-wolk Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Wystarczy fakt, że samochód posiadasz. Może stać w garażu 5 lat, a ty i tak musisz go opłacać http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/cry.png 1 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
Micek1968 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 chyba że go na okres stania wyrejestrujesz 0 Cytuj pozdrawiamMicek-----------Yamaha Virago XV 750 ' 1993----------------------Nice to Be Important, But More Important to Be NiceMOTOCYKLE-ZGIERZ.PL
arash Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Witam o ile się orientuję to z chwilą nabycia pojazdu musisz mieć wykupioną polisę oc lub przechodzi ona na Ciebie z poprzedniego właściciela ja płacę ok 90 zł na rok przy pełnych zniżkach. 0 Cytuj
JAKUBKO Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 sprzedajacy zobowiazany jest oddac ci polise chyba ze sie dogadacie to moze se kase odebrac a ty musisz wykupic polise ze swoimi znizkami a co ciekawego sie dowiedzialem od czerwca trzeba przerejestrowywac pojady z innego wojewuctwa albo bonus 500 zyli do kasy 0 Cytuj www. Serwisuj sie u KUBY .pl
Pagbat Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Ale temat odżył Dzięki za pomoc, wszystko jasne 0 Cytuj
x10d Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Tak gwoli ścisłości: chyba że go na okres stania wyrejestrujesz Niestety - w Polsce nie da się wyrejestrowac pojazdu 'bo stoi w garazu i nie jezdze nim'.Jesli chcesz wyrejestrowac pojazd, to musisz go sprzedac/zniszczyc/zezlomowac. Jest to bzdura totalna, ale niestety przepisy innych opcji nie przewiduja. Tutaj dla przykladu cytat ze strony http://bip.um.poznan...opis&sp_id=1759 : Pojazd podlega wyrejestrowaniu na wniosek właściciela pojazdu w przypadku: [*]przekazania pojazdu (lub niekompletnego pojazdu) do przeds.prowadzącego stację demontażu lub przeds.prowadzącego punkt zbierania pojazdów, na podstawie zaświadcz.o demontażu pojazdu lub zaświadcz. o przyjęciu niekompletnego pojazdu, o których mowa w ustawie o recyklingu pojazdów wycofanych z eksploatacji, albo równoważnego dokumentu wydanego w innym państwie, [*]kradzieży pojazdu, jeżeli jego właściciel złoży stosowne oświadczenie oraz przedstawi zaświadczenie z Policji potwierdzające zgłoszenie kradzieży pojazdu albo postanowienie o umorzeniu dochodzenia w sprawie kradzieży, [*]wywozu pojazdu z kraju, jeżeli pojazd został zarejestrowany za granicą lub zbyty za granicę, pod warunkiem przedstawienia dokumentu potwierdzającego zbycie pojazdu i złożenia stosownego oświadczenia lub dokumentu potwierdzającego zarejestrowanie pojazdu za granicą, [*]zniszczenia (kasacji) pojazdu za granicą, pod warunkiem przedstawienia stosownego dokumentu potwierdzającego ten fakt, [*]udokumentowanej trwałej i zupełnej utraty posiadania pojazdu bez zmiany w zakresie prawa własności, jeżeli przedstawiony zostanie dokument potwierdzający ten fakt oraz pod warunkiem wniesienia przez właściciela pojazdu opłaty na rzecz gminy na realizację zadań związanych z utrzymaniem czystości i porządku w gminach. 0 Cytuj https://www.spisperfum.pl - lista odpowiedników perfum FM Group http://www.motostat.pl/user_images/32712/icon3.png - Suzuki GSX750F K6http://www.motostat.pl/user_images/35804/icon3.png - Yamaha XC125TR http://www.motostat.pl/user_images/73564/icon1.png - Mitsubishi Pajero III 3.2 DI-D Long
Micek1968 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2011 A to widzisz... pozmieniało się... kiedyś swój samochód wyrejestrowałem bo kupiłem drugi a ten pierwszy stał i służył przez prawie dwa lata jako dawca organów ale to było już baaaardzo dawno i faktycznie mogli to pozmieniać 0 Cytuj pozdrawiamMicek-----------Yamaha Virago XV 750 ' 1993----------------------Nice to Be Important, But More Important to Be NiceMOTOCYKLE-ZGIERZ.PL
Rekomendowane odpowiedzi