Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Wybór Motocykla Turystycznego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od 250 trzeba troszku myśleć,a ty troszku masz kiełbie weŁbie cuś mie tako się zdaju. kup se rowera najlepiej Ruskiego może przeżyjesz któż to wie anurz ci się uda

Akurat Bartek ma olej w głowie ;) 

Opublikowano

poza plusami typu wygodna pozycja kierowcy i pasażera, spalania czy niezniszczalnego silnika bandita odradzam, ciezki ( fazer duzo lzejszy i mocniejszy ) ten moto nie wybacza błędów , możesz się zdziwić nawet na parkingu jak szybko można go położyć

Fakt, na parkingu mozna sie niemilo zdziwic, ale we wszystkim musi byc ten pierwszy raz:) Ja na parkingu swoja Suze niestety polozylem, ale bylo to swietnym pretekstem do zorganizowania sobie czasu i treningach przy pacholkach. Nigdy wiecej mi sie nie przytrafila powtorka z rozrywki....

Opublikowano

Dokładnie. Także moto max do 98 KM, bo chyba taki jest limit blokowania na A2 z tego co kojarzę. Jeśli się mylę to mnie poprawcie.

Raczej do 48 KM ;), chyba że coś się zmieniło. Można oczywiście zdławić moto żeby mieściło się w wymogach kat. A2 ale wypadało by to robić z głową a nie np. Horneta na A1 rejestrować jak to ktoś kiedyś zrobił.

Opublikowano

Raczej do 48 KM ;), chyba że coś się zmieniło. Można oczywiście zdławić moto żeby mieściło się w wymogach kat. A2 ale wypadało by to robić z głową a nie np. Horneta na A1 rejestrować jak to ktoś kiedyś zrobił.

można zblokować nawet i horneta bo nie przekracza/ciut przekracza dwukrotność dopuszczalnej mocy na A2

Opublikowano

Hornet z 2003 roku nie przekracza, bo ma 95 KM.

wolę dwieście po mieście

Opublikowano

Tak to czytam i się zastanawiam, czemu Ci GroNeX nikt nie wspomniał, jak takie zdławienie będzie wyglądało w praktyce. Miałem Fazera i przed sprzedażą udało mi się na kilka przejażdżek zabrać lekką pasażerkę, różnica niestety była mocno odczuwalna. Wydaje mi się, że każdy z wymienionych modeli zdławiony do A2, obładowany bagażami i pasażerką będzie umożliwiał bardzo dokładną kontemplację mijanych po drodze pejzaży. Wydaje mi się, że wrażenia z wypad np. na mazury tego typu konstrukcją nie będą należały do najprzyjemniejszych, bo każde ruszanie i wyprzedzanie będzie wymagało sporego zaangażowania. Albo z bagażem, ale solo i jakoś to będzie, albo z pasażerką, ale wokół komina. Oczywiście, techniczne możliwości są, ale tak jak pisałem, wątpię, żebyś był zadowolony z efektów. ;) 

Opublikowano (edytowane)
Tak to czytam i się zastanawiam, czemu Ci GroNeX nikt nie wspomniał, jak takie zdławienie będzie wyglądało w praktyce. Miałem Fazera i przed sprzedażą udało mi się na kilka przejażdżek zabrać lekką pasażerkę, różnica niestety była mocno odczuwalna. Wydaje mi się, że każdy z wymienionych modeli zdławiony do A2, obładowany bagażami i pasażerką będzie umożliwiał bardzo dokładną kontemplację mijanych po drodze pejzaży. Wydaje mi się, że wrażenia z wypad np. na mazury tego typu konstrukcją nie będą należały do najprzyjemniejszych, bo każde ruszanie i wyprzedzanie będzie wymagało sporego zaangażowania. Albo z bagażem, ale solo i jakoś to będzie, albo z pasażerką, ale wokół komina. Oczywiście, techniczne możliwości są, ale tak jak pisałem, wątpię, żebyś był zadowolony z efektów.  

Zablokowanie jest to w moim przypadku kwestia czysto formalna...jeśli wiesz co mam na myśli  ;)

Edytowane przez GroNeX (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Zablokowanie jest to w moim przypadku kwestia czysto formalna...jeśli wiesz co mam na myśli  ;)

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe że w przypadku jakiegokolwiek zdarzenia drogowego, możesz mieć duże problemy związane z prowadzeniem pojazdu nie posiadając uprawnień kierowania nim. ??  Ja bym sie nie chwalił takimi rzeczami nawet rodzicom, bo nie wiadomo kto, co i kiedy wypali...

Opublikowano

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe że w przypadku jakiegokolwiek zdarzenia drogowego, możesz mieć duże problemy związane z prowadzeniem pojazdu nie posiadając uprawnień kierowania nim. ??  Ja bym sie nie chwalił takimi rzeczami nawet rodzicom, bo nie wiadomo kto, co i kiedy wypali...

Zamierzam zdać na A2 i zablokować. Wszystko udokumentowane, więc 100% legalności.