jakoob Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 Hej tak jak już większość pisała żaden z tych motocykli nie nadaje sie do turystyki. Kolega, który pisał o V-strom-ie ma racje, najwygodniejszy, w miare szybki, troche duży ale da sie przyzwyczaić, ja jak kupowałem to wybierałem pomiędzy suzuki a bmw f650gs twinem- wybrałem bmw bo lubie czasami z asfaltu zjechać i skrócić trase o kilkanaście km. 0 Cytuj
JaRoD Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 kolega coś o wysokości budżetu wspominał, więc bmw raczej nie bardzo 0 Cytuj -- http://tinyurl.com/FB-JaRoD
michal_lc4 Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 GroNeX a to zalezy kto co pojmuje za turystyke, w takim razie moj "trzesacy sie" Kat tez nadaje sie do turystyki ja tez sie z Toba nie zgodze ze GS500 to turystyk, no sorry Powodzenia w wyborze właściwego sprzętu, który sprosta Twoim wymaganiom, pozDRo 0 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel
GroNeX Opublikowano 14 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 Zamierzam pójść w stronę motocykli bardziej turystycznych, ale też nadających się do jazdy po mieście Myślę, że GS nadaje się BARDZIEJ do turystyki niż np. Honda CBR 600, i do jazdy po mieście też. W pierwszym poście nie napisałem, ze chcę turystyka tylko coś co bardziej nadaje się do turystyki. Znaczna różnica widoczna wg mnie na pierwszy rzut oka. tak tak...BMW odpada. Mam już swoich faworytów. Jeszcze raz dzięki za pomocne odpowiedzi.Pozdro 0 Cytuj https://www.facebook.com/pages/Gronex/640418769324094?fref=ts <-- polub
Dawid Xrv Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 Kup se Afrykę Zapłacisz za legendę, a moto dostaniesz w gratisie 1 Cytuj
gonia Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 Ja sięgam połową stopy na Bandicie zupełnie wystarczy nie ma to większego znaczenia od brata jak biorę moto hondę 900 to sięgam ledwo czubkami stopy trochę miałam lęki ale przejechałam chwilę i mi przeszło ale co kto lubi myślę że to kwestia przyzwyczajenia tylko 0 Cytuj
Pitt.Łdz Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 Przeleciałem temat, ale nie widziałem za bardzo odpowiedzi konkretnej nt Jajka, to napiszę swoje odczucia. GSXF jest ciężki, najcięższy chyba ze wszystkich tu omawianych. jeśli potrzebujesz coś do turystyki to w Jajku pozycja wygodna, bez problemu dostępne są stelaże czy kufry, i generalnie silnik wieeele może wytrzymać. Ja mam 750 i spalanie trasa 120 - ok.5L Największy minus to ta wspomniana waga - zatankowany do pełna i z ewentualnymi kuframi staje się czołgiem. Jak już ruszysz to jedzie niemalże sam, ale manewry parkingowe na pełnej czujności, bo gleba. Ja mam 175cm i 80kg wagi. 0 Cytuj
Michallica Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2013 A ja bym postawił na BMW Roadstera np: 850 jak mój hehe A o XJ900S Diversion to już nikt nie pamieta - wspaniała maszyna do wszystkiego i na wale 1 Cytuj
LUBIANY Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2013 cbf 1000 lub 600 ewentualnie Hornet .Ja sprzedam cbf ,Jarod horneta,i masz sprawę z głowy ha ha 1 Cytuj
Marsel Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2013 .....(dodam, że zamierzam założyć blokadę, żeby maszyna spełniała wymogi kategorii A2) Nie zapominajcie, że autor postu chce latać 2oo na kategorii A2 0 Cytuj http://www.babelkowy-swiat.pl/
Jędrzej Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2013 (edytowane) ewentualnie Hornet Hornet kompletnie nie nadaje się do turystyki. Jest to typowe moto do zapierd*lania po mieście. Edytowane 15 Października 2013 przez Jędrzej (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj wolę dwieście po mieście
GroNeX Opublikowano 15 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2013 Nie zapominajcie, że autor postu chce latać 2oo na kategorii A2 Dokładnie. Także moto max do 98 KM, bo chyba taki jest limit blokowania na A2 z tego co kojarzę. Jeśli się mylę to mnie poprawcie. 0 Cytuj https://www.facebook.com/pages/Gronex/640418769324094?fref=ts <-- polub
seb94 Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2013 Myślę, że GS nadaje się BARDZIEJ do turystyki niż np. Honda CBR 600, i do jazdy po mieście też. W pierwszym poście nie napisałem, ze chcę turystyka tylko coś co bardziej nadaje się do turystyki. Znaczna różnica widoczna wg mnie na pierwszy rzut oka. tak tak...BMW odpada. Mam już swoich faworytów. Jeszcze raz dzięki za pomocne odpowiedzi. Pozdro nie zgodzę się, moją F2-eczką robie po 100km w jedną stronę bez bólu i z dobrym spalaniem, gdzie na GS-ie kolega narzekał że przy 100/h już wieje i brakuje mocy przy wyprzedzaniu. Co ciekawe sapalnie to samo a oba sprzety mocowo się 2x różnią 0 Cytuj
LUBIANY Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2013 cbf ma 98 koników nada się i zaj mom obr 0 Cytuj
GroNeX Opublikowano 16 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2013 Lubiany - a to nie jest już takie pogranicze? Żeby potem żadnych problemów nie było... 0 Cytuj https://www.facebook.com/pages/Gronex/640418769324094?fref=ts <-- polub
Dinozaur Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 Nawet to 98 koni gdy blokujesz zgłaszasz do wydziału komunikacji, więc dostajesz nowy dowód rej. z zaniżoną wartością mocy. W razie kontroli policji chyba nie będą dociekać ile fabrycznie ma ten motocykl? Musieliby mieć dane każdego modelu z każdego rocznika. Jedyne problemy mogłyby być w razie wypadku i ekspertyzy. Z resztą ty i tak bez prawka jeździsz. Na upartego to i Hayabuse na A1 się zarejestruje. 0 Cytuj
wildeyed Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 Z wymienionych przez ciebie wypowiem się jako użytkownik Fazerki. Moto super sprawdza się do "turystyki miejskiej" . Jest trochę ciężkie ale z drugiej strony zwrotne, i wygodny do jazdy po mieście i względnie krótkich tras. Przy zrobieniu 200 km jedyne co boli to tyłek ( ale to chyba nieuniknione). Dodatkowo moto ma troszkę mocy i nie zamula. Jeżeli jednak mierzymy turystykę w tysiącach a nie setkach km to sugerowałabym Trampka, TDMke lub Africę 0 Cytuj
GroNeX Opublikowano 17 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 Nawet to 98 koni gdy blokujesz zgłaszasz do wydziału komunikacji, więc dostajesz nowy dowód rej. z zaniżoną wartością mocy. W razie kontroli policji chyba nie będą dociekać ile fabrycznie ma ten motocykl? Musieliby mieć dane każdego modelu z każdego rocznika. Jedyne problemy mogłyby być w razie wypadku i ekspertyzy. Z resztą ty i tak bez prawka jeździsz. Na upartego to i Hayabuse na A1 się zarejestruje. No właśnie o to mi chodzi, żeby wszystko było legalnie. Prawko normalnie na A2 zdaję, a że przez okres 3 miesięcy będę pomykał bez zdanego prawka to nie ma znaczenia. Wyobrażasz sobie minę miśka jak by zobaczył Hayabusę i prawko A1? 0 Cytuj https://www.facebook.com/pages/Gronex/640418769324094?fref=ts <-- polub
Dominikf6 Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 Kup Hajke, zar na A1 i nagraj mine policjanta to będzie wiadomo 0 Cytuj
silver Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 poza plusami typu wygodna pozycja kierowcy i pasażera, spalania czy niezniszczalnego silnika bandita odradzam, ciezki ( fazer duzo lzejszy i mocniejszy ) ten moto nie wybacza błędów , możesz się zdziwić nawet na parkingu jak szybko można go położyć 0 Cytuj
jakoob Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 My tu chyba nie rozmawiamy o motocyklu turystycznym tylko o wycieczkowym, ale nie wiem, nie znam się .... 1 Cytuj
GroNeX Opublikowano 18 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 My tu chyba nie rozmawiamy o motocyklu turystycznym tylko o wycieczkowym, Może i to stwierdzenie było by bardziej odpowiednie 0 Cytuj https://www.facebook.com/pages/Gronex/640418769324094?fref=ts <-- polub
filet Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 (edytowane) Sprawa jest jasna bandit 1200, kawa zzr 1100\1200 gtr 1400 fazer litrowy hayabusa 1300 xx 1100 cbf 1000 v storm africa itd itd itd Oraz cała gama BMW i innych jest w czym wybierać. Edytowane 18 Października 2013 przez filet (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
LUBIANY Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 Od 250 trzeba troszku myśleć,a ty troszku masz kiełbie weŁbie cuś mie tako się zdaju. kup se rowera najlepiej Ruskiego może przeżyjesz któż to wie anurz ci się uda 1 Cytuj
GroNeX Opublikowano 18 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 Od 250 trzeba troszku myśleć,a ty troszku masz kiełbie weŁbie cuś mie tako się zdaju. kup se rowera najlepiej Ruskiego może przeżyjesz któż to wie anurz ci się uda Sympatyczny kolego najpierw mnie poznaj, a dopiero potem wyrabiaj sobie opinie na mój temat. Pozdrawiam 0 Cytuj https://www.facebook.com/pages/Gronex/640418769324094?fref=ts <-- polub
Rekomendowane odpowiedzi