Skocz do zawartości

Kto Tu Jeździ Choper'em-Cruiser'em?

Micek1968

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bez kasku nie wsiadam ale wolna wola

Rado,ja naprawdę bardzo dbam o swoje bezpieczeństwo i nawet w największy upał jadę w pełnych skórach.Ale są takie odcinki nieuczęszczanych dróg gdzie znając drogę pozwalam sobie jechać jakiś kawałek bez kasku z prędkością dosłownie skuterową w zakresie 20-40km/h...bo to nie chodzi o gnanie tylko o wrażenia...pomijam wiatr we włosach bo ich nie mam,ale dźwięk silnika,szum wiatru,odgłosy jakiś ptaków czy lopoczących na wietrze drzew...tego się nie opisze dopóki się nie spróbuje samemu.Uwierz mi że nawet jadąc 20km/h bez kasku przez jakąś leśną drogę odczujesz i poznasz inny klimat jazdy motórem...

Czy przypadkiem nie pomyka na DS 650? :riding:

Bingo :)Lata czarnym Dragiem 650 Customem,z sakwami i szybą :riding:

To nie prawda że miłości nie można kupić za pieniądze...

Lata czarnym Dragiem 650 Customem,z sakwami i szybą :riding:

No to jak sie nie mylę miałem okazję poznać a moze i nawet razem bez kasku na DS po Rosanowie śmigaliście? :riding::decayed:

zgierz-crop8c5gw.jpg

Ja z Kati bez kasku to tylko raz po terenach wokół żwirowni pod Łowiczem lataliśmy.A jak się już raz Kati pozna to nie zapomina...eh ten długi warkocz spędza sen z powiek... ;)

Trochę nawiążę do tematu i pochwalę się czym pomykam :smile: Yamaha V-Star 1100 classic

Bemol co tu dużo mówić Twoja V-ka robi wrażenie w realu...piękny sprzęt :smile:

Bemol w czerwcu lecieliśmy razem z Deltą do Fryszerki na rybkę ;)...z nowym rokiem zmieniłem nick z candy na Kojak

Ale są takie odcinki nieuczęszczanych dróg gdzie znając drogę pozwalam sobie jechać jakiś kawałek bez kasku z prędkością dosłownie skuterową w zakresie 20-40km/h...bo to nie chodzi o gnanie tylko o wrażenia...

Prędkości raczej rowerowe, szum, ptaszki, ja tak mam codziennie jeżdżąc rowerem, tylko dźwięku silnika brakuje.

:riding:

ja tak mam codziennie jeżdżąc rowerem, tylko dźwięku silnika brakuje.

I właśnie taki "drobiazg" nadaje cały smak tej zabawie...a rower choćby najdroższy to sam nie pojedzie ;):riding:

Witam kolegów co do predkośći skuterowej, http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/bye.gif .... mam Piaggio BEVERLY 500 ccm . 150/h idzie... :riding: żebyście widzieli zdziwione miny tych co zostali w tyle. http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/disgusted.gif

pozdrawiam
Micek

-----------
Yamaha Virago XV 750 ' 1993
----------------------
Nice to Be Important, But More Important to Be Nice
MOTOCYKLE-ZGIERZ.PL

No dobra, następną razą jak będziecie się umawiać na przejazd bez kasku aby poczuć wiatr we włosach ;) to proszę mnie wziąć pod uwagę :smile:

Załatwione :smile:...tylko że my to za bardzo nie poczujemy tego wiatru we włosach ;):riding:

Specjalnie włosy rozpuszczę :decayed:

Zołza to ja już dziś rezerwuję sobie ten przywilej i zaszczyt jazdy za Tobą :whistling::riding:

Co do jazdy w rozpuszczonych włosach to raz spróbowałem i......nigdy więcej!!!Tak mi się kłaki poplątały że z godzinę się męczyłem żeby je rozczesać.

Rado,ja naprawdę bardzo dbam o swoje bezpieczeństwo i nawet w największy upał jadę w pełnych skórach.Ale są takie odcinki nieuczęszczanych dróg gdzie znając drogę pozwalam sobie jechać jakiś kawałek bez kasku z prędkością dosłownie skuterową w zakresie 20-40km/h...bo to nie chodzi o gnanie tylko o wrażenia...pomijam wiatr we włosach bo ich nie mam,ale dźwięk silnika,szum wiatru,odgłosy jakiś ptaków czy lopoczących na wietrze drzew...tego się nie opisze dopóki się nie spróbuje samemu.Uwierz mi że nawet jadąc 20km/h bez kasku przez jakąś leśną drogę odczujesz i poznasz inny klimat jazdy motórem...

Wiem doskonale o czym mowa bo jak tylko mam okazję to zdejmuję kask. Robię to jednakl tylko na odcinkach praktycznie nie uczęszczanych i poruszam się w iście ślimaczym tempie ciesząc się przy tym każdą chwilą bo wrażenia są niezapomniane. Bez kasku szum powietrza i gang silnika trafiają przez ucho prosto w serce :riding:Oczywiście piszę się na przejażdżkę a i trasę w okolicach Brzezin mogę zaproponować (dosłownie kilka kilometrów)

Fajnie się lata bez skorupy a w moim przypadku to jest nawet bezpieczniejsze......bo moja gładka i " zapastowana" na błysk "fryzurka" idealnie odbija światło dając mi dodatkowe luxy światła przede mną :decayed: