Skocz do zawartości

Kto Tu Jeździ Choper'em-Cruiser'em?

Micek1968

Rekomendowane odpowiedzi

gratuluje dobrego wyboru :smile:

proponuje lekturę

http://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/75515-suzuki-marauder-vz800/page__st__2180

tu masz wszystko czego mażna się spodziewac i jeszcze troche więcej

Mam nadzieje ze bedzie okazja wspolnie posmigac

Przyczepności

gratuluję ... miło że przybywa choperów bo to fajne maszynki... :smile:

pozdrawiam
Micek

-----------
Yamaha Virago XV 750 ' 1993
----------------------
Nice to Be Important, But More Important to Be Nice
MOTOCYKLE-ZGIERZ.PL

Dziś pogoda bajka jak na ta porę roku parę chooperów spotyka się na Malince o 12tej koło Zgierza będzie wietrzenie genów :riding:

Dołączona grafika

i oblocik się udał

zgierz-crop8c5gw.jpg

pink-f jak się sprawuje vulcan , ojciec chce sobie kupić 750 , jutro jedziemy zobaczyć . Z wyglądu ideał . Na co zwrócić uwagę przy zakupie i jak z awaryjnością ?

Na drodze spotykam się z masą nieodpowiedzialności,Wielu ludzi jeździ po wariacku, nie przestrzegają znaków,Ani ograniczeń prędkości, nie mają za grosz wyobraźni.Aż czasami ciężko ich wyprzedzić.... ;)

podpisrx.jpg

Hmm, każda sroczka swój ogonek chwali :smile: ja na swoim pełne dwa sezony przejechałem i jestem zadowolony, maszyna sprawuję się idealnie ale dbam o nią jak o dziecko :smile: Kawasaki En 500 (Mały Vulcan) to tak nie do końca chopper poniewaz silnik to rzedówka prosto z kawasaski GPZ 500 (opinie silniki maja dobrą) Natomiast jeśli chodzi o Vulcana 750 w pewnych rocznikach jak podaje sieć, były jakies problemy. Nie jestem dokładnie zorientowany ale zajrzyj na www.chudzikj.republica.plpozdrawiam Michał

dzięki sam mam gpz 500 i jestem zadowolony , silnik jak piszesz cyka fajnie a i jazda nie najgorsza , dzięki za link zaraz poczytam

Na drodze spotykam się z masą nieodpowiedzialności,Wielu ludzi jeździ po wariacku, nie przestrzegają znaków,Ani ograniczeń prędkości, nie mają za grosz wyobraźni.Aż czasami ciężko ich wyprzedzić.... ;)

podpisrx.jpg

i oblocik się udał

Jak najbardziej :riding:

„A gdy serce twe przytłoczy myśl, że żyć nie warto, z łez ocieraj cudze oczy, chociaż twoich nie otarto.”

M.Konopnicka

to tak nie do końca chopper

w sumie to nasze motorki to raczej lekkie cruisery (bardziej zbita budowa) niż choppery (wysunięty daleko przedni widelec), ale już tak się przyjęło i tyle :smile:

pozdrawiam
Micek

-----------
----------------------
MOTOCYKLE-ZGIERZ.PL

Najsłuszniejsza z najsłuszniejszych :riding: Wypadzik do powtórzenia, podobno w grudniu ma być ciepło (tylko muszę pamiętać o benzynie). B)

„A gdy serce twe przytłoczy myśl, że żyć nie warto, z łez ocieraj cudze oczy, chociaż twoich nie otarto.”

M.Konopnicka

Wracając do tematu wątku :smile: to zebrała się spora gromadka choperów :

<lista choperów przeniesiona do pierwszego posta> - będzie lepiej znaleźć jakby co :smile:

Jak ktoś jeszcze to piszcie .. :biggrin:

pozdrawiam
Micek

-----------
----------------------
MOTOCYKLE-ZGIERZ.PL

Rutek mnie zapraszał na ten wypadzik na SHOC ale nawał imprez rodzinnych mi unicestwił plany. Lecz jak słyszę o grudniu to pokrowca na mojego " potwora" jeszcze nie naciągam :decayed:

Zgłaszam sie Kawusia VN900LT3 razy dopiero ja dosiadalem wiec z ruszaniem narazie problemy.Akku musze wymienic i cos zrobic bom nie zauwazyl i mi wskaznik paliwa lezy na lewo i nie dyga dobrze ze kontrolka rezerwy sie zapala.

ogólnie "młodych" chopery nie kręcą... choć zdarzają się wyjątki... a moja żona to mówi że to jest motocykl z miejscem na brzuch :smile:

pozdrawiam
Micek

-----------
----------------------
MOTOCYKLE-ZGIERZ.PL