Suchy-wolk Opublikowano 24 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Przy sprzedaży będę mógł powiedzieć, że Daytona była garażowana w kuchni Zaciągnąłem motocykl do domu w celu wykonania świątecznej fotki. Tymczasem maszyna wypucowana, wyczekuje na nowy sezon. 3 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomahouk Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Dobra fota zawsze mogę wstawać swój aby Daytonie niebylo smutno pić kawkę w pojedynkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matttm1 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Super maszyna gratuluję 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Kufer sprzedany, to i na nową szybkę kaska się znalazła Poszukuję małymi krokami jeszcze krótkiego uchwytu pod tablicę i będzie finisz... na jakiś czas 1 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_lc4 Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Przy sprzedaży będę mógł powiedzieć, że Daytona była garażowana w kuchni Nie liczy się, największe wzięcie mają te "pod kocem trzymane" 1 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ErR Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 ooo dwa czerwone kwiaty rozkoszy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwaśna Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 "...i będzie finisz... na jakiś czas " a co z tym "stukaniem " w silniku ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebol Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 ciemna szybka ,fajnie teraz wygląda .Niby szczegół a jaka różnica 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomahouk Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Karwa a ja wczoraj nie zauważyłem tej ciemnej szybki 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 28 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 a co z tym "stukaniem " w silniku ? Poza wyciekami oleju, niesprawnymi hamulcami i przebitymi oponami - wszystko gra 2 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Michał_ Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Szybka za***ista Ja w swojej też zmieniłem zimą na jeszcze lepszą pod względem aerodynamiki (double bubble) więc Wujaszku nie będzie nam wiało 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Podczas jednej z podróży wokół Łodzi zrobiło mi się gorąco, kiedy wyskoczyła pomarańczowa lampka Check-Engine Wymieniłem olej, wszystkie płyny eksploatacyjne i lampka zniknęła na jakiś czas. Niedawno znowu się zaczęła do mnie uśmiechać, a motocykl jakby zaczął strzelać focha na jednym garze... udałem się więc na diagnozę kompa i okazało się, że poprzedni właściciel zainwestował w układ wydechowy ok. 3.000zł, ale już o filtrze powietrza nie pomyślał. Okazało się także, że poza filtrem do wymiany jest też świeca, więc poszedłem za ciosem i zakupiłem odpowiedni zestaw.Jak się okazało, wymiana świec w Daytonie to niezłe wyzwanie. W motocyklach z jakimi miałem do czynienia wystarczyło zdjąć owiewki i po prostu dostęp do świec był jak na dłoni. Triumph poszedł dalej, aby mnie zniechęcić i będąc na skraju wyczerpania psychicznego "jak by się za to zabrać" postanowiłem metodą prób i błędów rozbierać motocykl od góry. Okazało się, że to jedyna słuszna droga, więc dostałem się po męczarniach ze zdjęciem baku, air-boxa, wszystkich kabli itd. do serca. Poniżej efekty prac dla potomnych, którzy kiedyś odkupią ode mnie motocykl Stary filtr wyglądał ładnie z zewnątrz:Wewnątrz już gorzej Z pomocą przyszedł filtr K&N:Nikomu nie życzę wyciągania takiej długiej fajkiStare świece NGKZastąpione nowymi DENSONa dobicie portfela zakupiłem rolki na wahacz z tworzywa ścieralnego ala crash-pad:No cóż chciałoby się rzec "Do zobaczenia na trasie..", ale niestety wirus mnie dopadł i nawet nie mogę przetestować nowego zestawu "naprawczego" .. 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
achmed Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Suchy coś Ty zrobił tej biednej Daytonie....., ale że aż tyle trzeba było rozebrać, żeby świeczki wymienić... Chociaż u mnie wystarczy zbiornik zdjąć... Jednak chyba starsze sprzęty ( zero elektroniki) są lepsze.... ( a nie tu nagle wyskakuje jakaś lampa CHECK ENGINE ) 0 Cytuj Blacharstwo Lakiernictwo Mechanika Serwis rowerów Łódź ul. Helska 60 Tel. 530 679 839, 501 529 991 Dla posiadaczy kart członkowskich RABATY !!!!!Czynne pn - pt 9-17Sob 9- 13 YAMAHA FJ 1200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_lc4 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 (edytowane) Wymieniłeś tylko trzy świece? A co z czwartą? Aaaa... to ta o której zapomniał poprzedni właścicieli i do której Ty też nie mogłeś się dostać... No tak, wyciąganie długiej fajki może być rzeczywiście uciążliwe A teraz na poważnie, mogłeś się chociaż nie przyznawać że nie wymieniłeś podstawowej rzeczy eksploatacyjnej w moto zaraz po zakupie jaką jest FILTR POWIETRZA ...o filtr oleju nawet nie pytam Edytowane 29 Marca 2014 przez michal_lc4 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 za k&n'a masz buziaka 1 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 (edytowane) Wymieniłeś tylko trzy świece? Triumph robi 3 gary, czwartą świecę mogę wymienić w żyrandolu co najwyżej. No tak, wyciąganie długiej fajki może być rzeczywiście uciążliwe Pod kątem ok.45* stopni wierz mi, że nie łatwo taką fajkę wyciągnąć, gdyż zaraz nad cylindrem jest rama i ledwo moja ręka się tam mieściła. A teraz na poważnie, mogłeś się chociaż nie przyznawać że nie wymieniłeś podstawowej rzeczy eksploatacyjnej w moto zaraz po zakupie jaką jest FILTR POWIETRZA Sprawdź kiedy kupiłem moto, ile zrobiłem km i dopiero zacznij lać wodę Ledwo zdążyłem nacieszyć się ładną pogodą w październiku i moto poszło na zimowanie, odłożyłem wszystko na wiosnę i właśnie nastał ten czas. Jak napisałem wyżej dostanie się do filtra powietrza wymaga trochę czasu poświęcenia - takiego mi brakowało i miałem wszystko zrobić wraz z początkiem kwietnia jak fundusze wpłyną. Niestety musiałem sprawę przyspieszyć o 14 dni - ot cała historia Edit: Czepiasz się Panie Michale.. Albo chcesz udowodnić, że jesteś mądrzejszy i lepiej się znasz na motocyklach więc nie mam tu nic do gadania? Edytowane 29 Marca 2014 przez Suchy-wolk (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_lc4 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 (edytowane) Nie znam się lepiej, codziennie się uczę (chociaż to że masz 3 cylki akurat wiem) Żartuję sobie przez duże "Ż" dla rozluźnienia atmosfery, a Ty jak zawsze bierzesz wszystko do siebie. Z "fajką" też żartowałem, szkoda że się nie domyśliłeś że użyłem dwuznacznego słowa. Strasznie sztywno się trzymasz i widzę że przyjmujesz wszystkie niezrozumiałe teksty jako atak personalny, a będąc adminem i funkcjonując w necie powinieneś mieć więcej dystansu do słowa pisanego. Ehh, szkoda, no nic więcej się nie udzielam. Wyluzuj trochę chłopie. PS. Dziękuję że nie usunąłeś posta (jeszcze) Edytowane 29 Marca 2014 przez michal_lc4 (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 (edytowane) Suchy, to chyba nie jest fajka, tylko cewka bezpośrednio na świecę Trochę nie wygodnie jak taka świeca pójdzie podczas trasy, ale na pociesznie w er5 też idzie droga po przez zbiornik Edytowane 29 Marca 2014 przez Olo (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 ...o filtr oleju nawet nie pytam Sorki, ale to raczej nie brzmi jak żarcik, tylko wykpienie Oczywiście za bardzo wziąłem sobie do serca Twoje "żarty", ale widocznie nie zrozumiałem poczucia humoru Suchy, to chyba nie jest fajka, tylko cewka bezpośrednio na świecę Brakowało mi odpowiedniej nazwy tego "urządzenia" Dzięki. Zawsze fajka miała dla mnie kilka cm przewodu, w tym przypadku pierwszy raz spotkałem się z takim utrudnieniem, gdzie świeca znajdowała się na poziomie 16cm w głąb cylindra. 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_lc4 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Sorki, ale to raczej nie brzmi jak żarcik, tylko wykpienie Przeeestań 1 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeZet Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Bardzo fajny ten Twój moto-foto-blog . Przyjemnie się czyta i ogląda. Mam nadzieję, że nie wyczerpałeś jeszcze pomysłów na udoskonalenie maszyny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Naturalnie. Zamówiony został w piątek krótki uchwyt pod tablicę rejestracyjną Niestety ściągają go z UK, więc do połowy kwietnia może mi przyjść czekać Rozważam też zakup klamek regulowanych. 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnBv Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zacne to czerwone moto! Po fotach widzę znajome miejsca spotkań! Może kiedyś uda się Was tam spotkać jak będę jechał na "bombach" na magazyny "panantoni" przy ul. Zakładowej lub do suchej trawy na ul. Nery! Pozdrawiam! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 W końcu po 3 tygodniach oczekiwania, dotarł do mnie akcesoryjny uchwyt pod tablicę rejestracyjną Evotech. Dla przyszłego kupca motocykla historia zmian Jeszcze muszę zakupić jakieś ładne "koszulki" na kable, żeby woda spod koła tak nie leciała na styki. Efekt końcowy: Jak to zwykle bywa, miało być już nic nie zmieniane, ale zamówione zostały klamki i po taniości dorwałem siedzenie dla kierowcy, które prawdopodobnie oddam do poszycia indywidualnego wzoru 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackJack Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Jakiej firmy te klamki zamowileś? 0 Cytuj Sklep i serwis motocyklowy - Łódź Limanowskiego 213 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi