Skocz do zawartości

Mycie Silnika W Aucie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzie w Łodzi polecacie udać się aby umyć silnik w aucie? Zależy mi bardziej na bezpieczeństwie zabiegu niż cenie ;)

Opublikowano

przed dom, z gąbką w 1, i wiaderkiem w 2 łapie ;)

plusy:

- blisko

- tanio

- rzetelnie (chyba ;))

minusy:

- nie ma oglądania TV z gazetą w 1, i pilotem w 2 łapie :biggrin:

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Opublikowano

Kiedyś chciałeś przemeblować moje mieszkanie, a teraz mi auto umyjesz? Hmmm... umowa stoi :P

Opublikowano

Ja kilkukrotnie myłem silniki w autach u mojego mechanika a nie na myjni... Powód?? Na myjni chętnie Ci umyją, ale jak nie uruchomisz silnika, to odpowiedzialności za to nie biorą :biggrin:

A wstawiając do mechanika piłka jest krótka: silnik ma być czysty a ja mam autem wyjechać :-)

W praktyce wygląda to tak, że wrażliwe elementy elektroniki mój mechanik zabezpieczał elegancko folią, aby nie dostała się tam woda z karchera (w dużych ilościach, bo w małych i tak wleci), następnie chemia, duże ciśnienie wody i do przodu. Po umyciu w ruch szło sprężone powietrze, którym suszył cały silnik i osprzęt. Tak jak wspomniałem wcześniej, nie było opcji, żebym nie wyjechał, zawsze byłem zadowolony i miałem czysty silnik :-)

Jakbyś chciał namiary, to mogę Ci wysłać na PW.

Burek 400 K3:
icon3.png

Opublikowano

Kup preparat do mycia silnika, spłucz wodą pod ciśnieniem i po kłopocie.

Opublikowano

Ja kilkukrotnie myłem silniki w autach u mojego mechanika a nie na myjni... Powód?? Na myjni chętnie Ci umyją, ale jak nie uruchomisz silnika, to odpowiedzialności za to nie biorą :biggrin:

mądre słowa, jak możesz to podeślij dane, zorientuję się w temacie ;)

Opublikowano

Mój kumpel to zrobi - 512-171-641. Na pewno się dogadacie, aby nie uszkodzić żadnych części silnika :smile:

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Opublikowano

przed dom, z gąbką w 1, i wiaderkiem w 2 łapie ;)

plusy:

- blisko

- tanio

- rzetelnie (chyba ;))

minusy:

- nie ma oglądania TV z gazetą w 1, i pilotem w 2 łapie :biggrin:

Chcialbym zobaczyc jak myjesz silnik gabka i wiaderkiem , a wszczegolnosci efekt tego dzialania :biggrin:

(nie pomysl sobie tylko ze chcialbym Cie ogladac myjacego... w bikini ... ) :biggrin: haha

Bez myjki cisnieniowej albo kompresora, mozesz sobie umyc gorna obudowe od silnika conajwyzej :smile:

Ja spryskuje caly silnik piawownica nastepinie splukuje wszystko myjka pod wysokim cisnieniem, nigdy problemu nie bylo.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Piotrek,

masz taką myjnię praktycznie pod domem ;)

Kasprzaka/Legionów.

Też dbają, żeby niczego nie zalać, też suszą później (wydaje mi się, że to powinno być normalne).

Płacisz 20zł i wyjeżdżasz bez problemu.

Nie rozumiem tajemnic z podawaniem namiaru na PW...

Pozdrawiam,

Doroti :smile:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...