Piotr Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 Gdzie w Łodzi polecacie udać się aby umyć silnik w aucie? Zależy mi bardziej na bezpieczeństwie zabiegu niż cenie
jaquzie Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 przed dom, z gąbką w 1, i wiaderkiem w 2 łapie plusy: - blisko - tanio - rzetelnie (chyba ) minusy: - nie ma oglądania TV z gazetą w 1, i pilotem w 2 łapie W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
Piotr Opublikowano 30 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 Kiedyś chciałeś przemeblować moje mieszkanie, a teraz mi auto umyjesz? Hmmm... umowa stoi
ciesu Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 Ja kilkukrotnie myłem silniki w autach u mojego mechanika a nie na myjni... Powód?? Na myjni chętnie Ci umyją, ale jak nie uruchomisz silnika, to odpowiedzialności za to nie biorą A wstawiając do mechanika piłka jest krótka: silnik ma być czysty a ja mam autem wyjechać :-) W praktyce wygląda to tak, że wrażliwe elementy elektroniki mój mechanik zabezpieczał elegancko folią, aby nie dostała się tam woda z karchera (w dużych ilościach, bo w małych i tak wleci), następnie chemia, duże ciśnienie wody i do przodu. Po umyciu w ruch szło sprężone powietrze, którym suszył cały silnik i osprzęt. Tak jak wspomniałem wcześniej, nie było opcji, żebym nie wyjechał, zawsze byłem zadowolony i miałem czysty silnik :-) Jakbyś chciał namiary, to mogę Ci wysłać na PW. Burek 400 K3:
MaRRcin Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 Kup preparat do mycia silnika, spłucz wodą pod ciśnieniem i po kłopocie.
Piotr Opublikowano 30 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 Ja kilkukrotnie myłem silniki w autach u mojego mechanika a nie na myjni... Powód?? Na myjni chętnie Ci umyją, ale jak nie uruchomisz silnika, to odpowiedzialności za to nie biorą mądre słowa, jak możesz to podeślij dane, zorientuję się w temacie
Suchy-wolk Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2013 Mój kumpel to zrobi - 512-171-641. Na pewno się dogadacie, aby nie uszkodzić żadnych części silnika Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
Lans Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 przed dom, z gąbką w 1, i wiaderkiem w 2 łapie plusy: - blisko - tanio - rzetelnie (chyba ) minusy: - nie ma oglądania TV z gazetą w 1, i pilotem w 2 łapie Chcialbym zobaczyc jak myjesz silnik gabka i wiaderkiem , a wszczegolnosci efekt tego dzialania (nie pomysl sobie tylko ze chcialbym Cie ogladac myjacego... w bikini ... ) haha Bez myjki cisnieniowej albo kompresora, mozesz sobie umyc gorna obudowe od silnika conajwyzej Ja spryskuje caly silnik piawownica nastepinie splukuje wszystko myjka pod wysokim cisnieniem, nigdy problemu nie bylo.
Doroti Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2013 Piotrek, masz taką myjnię praktycznie pod domem Kasprzaka/Legionów. Też dbają, żeby niczego nie zalać, też suszą później (wydaje mi się, że to powinno być normalne). Płacisz 20zł i wyjeżdżasz bez problemu. Nie rozumiem tajemnic z podawaniem namiaru na PW... Pozdrawiam, Doroti
Rekomendowane odpowiedzi