Suchy-wolk Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Stoję przed zakupem prostownika do akumulatora - oczywiście do motocykla Poszukuję uniwersalnego urządzenia w okolicach 100 złotych, aby był bezawaryjny i posłużył mi kilka sezonów zimowych. Niestety w tej kwestii nie mam pojęcia, na co zwracać uwagę przy zakupie itd. Dlatego też proszę o jakieś propozycje i uwagi. Wstępnie znalazłem coś takiego do 100 PLN: 1. Saito ProCharger http://www.moto-akce...arger-s,p,26327 2. Oxford OXIMISER 600 http://sklep.scigacz...00-p-22002.html Za nieco ponad stówkę: 3. Oxford OXIMISER 900 http://www.jednoslad...p?id_product=94 Produkty Oxford'a są chyba dosyć znanymi produktami. Pytanie czy warto dokładać te 50zł na rzecz modelu 900, a może nie ma sensu dokładać ani złotówki do bajerów typu wyświetlacz LCD itd.? 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosiak Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Moim zdaniem kup sobie zwykly prostownik samochodowy ktory jest napewno mocniejszy i pewniejszy od takiej malej popierdolki. Wydaje mi sie ze to takie urzadzenie jednorazowe i swoich pieniedzy bym raczej nie zainwestowal. A jak bedziesz mial auto to juz przy okazji bedziesz mial prostownik pod auto a nie tylko motocykl 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Kolega wyżej dobrze mówi Ja bym Ci polecił np. coś takiego http://allegro.pl/ni...1880493515.html 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BykuOCW Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Kolega wyżej dobrze mówi Ja bym Ci polecił np. coś takiego http://allegro.pl/ni...1880493515.html Ja 2 dni temu zakupiłem dokładnie ten egzemplarz, nadaje się do ładowania aqu zarówno motocyklowych jak i samochodowych. Ja go zakupiłem w Lidlu - była promocja i kosztował 69 PLN.Niestety nie miałem okazji, jeszcze go przetestować 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAKUBKO Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 to jest właśnie najlepsza opcja do motocykli sam ładuje i rozładowuje akuon sam zimuje akuznaomy ma 2 sezon nie narzeka na niego co prawda najlepiej mieć nowy pewny akulator i nie ma niespodzianek po zimie 0 Cytuj www. Serwisuj sie u KUBY .pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyjekOcw Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Ja w zeszlym roku do kawasaki stosowałem taki Ruski xD Jak sie ladowal to az prostownik skakal 0 Cytuj MOTORY SĄ WSZĘDZIE!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 23 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Jeżeli do samochodu znajdę coś do 100zł, to będzie elegancko - ten co podał Olo wydaje się być w porządku. Czekam jeszcze na inne propozycje 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muodyv6 Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Niemiecki to bym nie brał , ja mam taki co prawda stary prostownik zwykły . ale i motorek i rodzice auta ładują czy coś i nie ma problemu 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Ten prostownik co podałem też jak Muody6 kupiłem w lidlu Plusy są takie że sam się rozłączy jak aku naładuje i ma szeroki zakres pod ile amper podłączyć. U mnie to było ważne ponieważ mam aku 4 amperowe i jak podłączałem pod taki stary polski prostownik to musiałem koreczki ściągać po się kwas gotował. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 podłączę się do pytania: na jakie parametry patrzeć przy wyborze prostownika? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyygy Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 i pytanie czy lepiej dla niego jest podłączyć pod taki elektroniczny czy co jakiś czas samemu naładować i odstawić do szafy? oczywiście jak to wszystko wpływa na żywotność aku. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Niektóre prostowniki pozwalają na symulowanie używania akumulatora, rozładowują go i ładują automatycznie. Niektóre mają funkcje odsiarczania. Moim zdaniem najważniejszy jest mały prąd ładowania. A wzorcowym (jak dla mnie) prostownikiem jest Oxford Oximiser 900. 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan-erłan Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 zwykly prostownik samochodowy w momencie jak masz aku zelowy ( a chyba juz 80 % moto takowe ma ) moze rozwalic ci akumulator . ja tak zalatwilem zwyklym akumulator . Prostownik musi miec zmienne naiecie ladowania i odpowiedni prąd . za 100 z groszami kupisz takie cacko co to przez zime utrzymuje ci aku jak bys normalnie jezdzil ..tj doladowuje i rozladowuje 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 czyli trzeba zainwestować w Oxford Oximiser 900, czy to aby na pewno jedyny godny uwagi model? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Ja posiadam YATO YT-8300 i sobie chwalę Można go ustawiać pod typ aku - i wybrać prąd ładowania. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 a w Lidlu za 68 zeta mają to 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vader Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 (edytowane) Jeżeli do moto to tylko elektroniczny. Najlepszy stosunek jakości do ceny ma prostownik z Lidla W umiarkowanej cenie masz Boscha C3 (b. dobry) ma też ładowanie aku 6V Najlepszy (używany np przez Mercedesa) z opatentowanym schematem ładowania CTEK a konkretnie model MXS5.0 do moto i większości aut ale cena też odpowiednio wyższa + gwarancja 5 lat (najwyższy amperaż z tej trójki, istotne przy "wzbudzaniu aku"). i pytanie czy lepiej dla niego jest podłączyć pod taki elektroniczny czy co jakiś czas samemu naładować i odstawić do szafy? oczywiście jak to wszystko wpływa na żywotność aku. Podłączyć elektroniczny lecz nie musisz na całą zimę. Możesz co np 2-3 tygodnie doładować, bajer polega na tym że nie pilnujesz, nie przeładujesz i nie zasiarczysz i nie użyjesz za dużego prądu ładowania w całym, cyklu. Edytowane 15 Października 2012 przez Lord Vader (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tangy Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Bosch C3 ma najmniejszy prąd ładowania 0,8 - to dużo jak na niektóre, małe akumulatory. Optimate 4 - jedna z najlepszych ładowarek motocyklowych oraz oxford Oximiser 900 mają prąd ładowania o wiele niższy - od 0,2. Ma to duże znaczenie przy ładowaniu akumulatora właśnie przez długi czas kiedy zostawiamy go w tzw trybie zimowym. Dodatkowo Oxford i Optimate ma w zestawie dołaczane dodatkowe złącze które można na stałe podłączyć do akumulatora i wyprowadzić tylko wtyczkę. Jest to dużym ułatwieniem obsługi w motocyklach gdzie akumulatory są mocno zabudowane lub pod zbiornikiem. Czasem nie trzeba nawet podnosić kanapy żeby podładować akumulator. Dodatkowo Optimate 4 w nowszej wersji Dual ma możliwość ładowania motocykli BMW z szyną CAN przez gniazdko zapalniczki. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfeti Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Ja mam taki http://www.jula.pl/adowarka-do-akumulatora-6-12-v-608105 aku nowe Boscha...ale wypowiem się po zimie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Wygląda solidnie i cena ok, szkoda ze nie ma wyświetlacza LCD :-) Ja dzisiaj wyjąłem już aku z moto. W piątek miałem problem z odpaleniem po mroźnej nocy. Test wykazał 11.8V, amperów nie znam. Niech poleży w temp pokojowej, później go podladuje jak kupie cos do tego. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fatcartman Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Polecam ten z LIDLa o szałowej nazwie "ULTIMATE SPEED". Ładuje wszystko, wzbudził mi nawet głęboko zajechane aku. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka11 Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 muszę chyba podjechać do Lidla bo już na Gsxr forum chłopaki też chwalili 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASTRZAB Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Zwykła mała ładowarka do aku motocyklowych służyła mi przez wiele lat , podpinasz na całą zimę i spokój , nie ma sensu podpinać tak małego akumulatora pod prostownik samochodowy bo ugotujesz baterię 0 Cytuj Odszkodowania powypadkowe z polisy OC sprawcy za różne zdarzenia z ostatnich 19 lat , bezpłatna analiza sprawy , wypłacam zaliczki do 20 tys. zł na osobę po podpisaniu umowy , pokrywam wszelkie koszty sądowe , daję pisemną gwarancję wygranej sprawy sądowej.Artur JastrzębskiDyrektor Generalny woj. ŁódzkieEuropejskie Centrum Odszkodowań S. A.606-342-812 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Ja mam taki http://www.jula.pl/adowarka-do-akumulatora-6-12-v-608105 aku nowe Boscha...ale wypowiem się po zimie z instrukcji "Black&Decker służy do ładowania akumulatorów ołowiowo-kwasowych", czy żelowy też wchodzi w grę? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andree-stary wyga Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 (edytowane) Zwykła mała ładowarka do aku motocyklowych służyła mi przez wiele lat , podpinasz na całą zimę i spokój , nie ma sensu podpinać tak małego akumulatora pod prostownik samochodowy bo ugotujesz baterię potwierdzam, moją kupiłem w tamtym roku, za 4 dyszki, jak do tej pory, daje radę , jedyny mały minus to to, że trochę długo ładuje, jak jest aku całkowicie padnięty, to potrafi go ponad 24 godz. ładować http://moto.allegro....2640602842.html a swoją drogą, podjadę do Lidla obejrzę ten ich "super prostownik", do auta by był jak znalazł , bo stary 30 letni już ledwo zipie edit. nigdzie nie doczytałem.., czy ten prostownik z Lidla ładuje aku żelowe ?? Edytowane 16 Października 2012 przez Andree-stary wyga (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Motocykl jest jak media markt - nie dla idiotów Kupię stary motocykl: Jawa, CZ, MZ, WSK 175, SHL ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi