Suchy-wolk Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2011 Stoję przed zakupem prostownika do akumulatora - oczywiście do motocykla Poszukuję uniwersalnego urządzenia w okolicach 100 złotych, aby był bezawaryjny i posłużył mi kilka sezonów zimowych. Niestety w tej kwestii nie mam pojęcia, na co zwracać uwagę przy zakupie itd. Dlatego też proszę o jakieś propozycje i uwagi. Wstępnie znalazłem coś takiego do 100 PLN: 1. Saito ProCharger http://www.moto-akce...arger-s,p,26327 2. Oxford OXIMISER 600 http://sklep.scigacz...00-p-22002.html Za nieco ponad stówkę: 3. Oxford OXIMISER 900 http://www.jednoslad...p?id_product=94 Produkty Oxford'a są chyba dosyć znanymi produktami. Pytanie czy warto dokładać te 50zł na rzecz modelu 900, a może nie ma sensu dokładać ani złotówki do bajerów typu wyświetlacz LCD itd.? 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
crosiak Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 Moim zdaniem kup sobie zwykly prostownik samochodowy ktory jest napewno mocniejszy i pewniejszy od takiej malej popierdolki. Wydaje mi sie ze to takie urzadzenie jednorazowe i swoich pieniedzy bym raczej nie zainwestowal. A jak bedziesz mial auto to juz przy okazji bedziesz mial prostownik pod auto a nie tylko motocykl 0 Cytuj
Olo Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 Kolega wyżej dobrze mówi Ja bym Ci polecił np. coś takiego http://allegro.pl/ni...1880493515.html 0 Cytuj
BykuOCW Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 Kolega wyżej dobrze mówi Ja bym Ci polecił np. coś takiego http://allegro.pl/ni...1880493515.html Ja 2 dni temu zakupiłem dokładnie ten egzemplarz, nadaje się do ładowania aqu zarówno motocyklowych jak i samochodowych. Ja go zakupiłem w Lidlu - była promocja i kosztował 69 PLN.Niestety nie miałem okazji, jeszcze go przetestować 0 Cytuj
JAKUBKO Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 to jest właśnie najlepsza opcja do motocykli sam ładuje i rozładowuje akuon sam zimuje akuznaomy ma 2 sezon nie narzeka na niego co prawda najlepiej mieć nowy pewny akulator i nie ma niespodzianek po zimie 0 Cytuj www. Serwisuj sie u KUBY .pl
RyjekOcw Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 Ja w zeszlym roku do kawasaki stosowałem taki Ruski xD Jak sie ladowal to az prostownik skakal 0 Cytuj MOTORY SĄ WSZĘDZIE!!
Suchy-wolk Opublikowano 23 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 Jeżeli do samochodu znajdę coś do 100zł, to będzie elegancko - ten co podał Olo wydaje się być w porządku. Czekam jeszcze na inne propozycje 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
Muodyv6 Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 Niemiecki to bym nie brał , ja mam taki co prawda stary prostownik zwykły . ale i motorek i rodzice auta ładują czy coś i nie ma problemu 0 Cytuj
Olo Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 Ten prostownik co podałem też jak Muody6 kupiłem w lidlu Plusy są takie że sam się rozłączy jak aku naładuje i ma szeroki zakres pod ile amper podłączyć. U mnie to było ważne ponieważ mam aku 4 amperowe i jak podłączałem pod taki stary polski prostownik to musiałem koreczki ściągać po się kwas gotował. 0 Cytuj
Piotr Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2012 podłączę się do pytania: na jakie parametry patrzeć przy wyborze prostownika? 0 Cytuj
Zyygy Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2012 i pytanie czy lepiej dla niego jest podłączyć pod taki elektroniczny czy co jakiś czas samemu naładować i odstawić do szafy? oczywiście jak to wszystko wpływa na żywotność aku. 0 Cytuj
Tomi Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2012 Niektóre prostowniki pozwalają na symulowanie używania akumulatora, rozładowują go i ładują automatycznie. Niektóre mają funkcje odsiarczania. Moim zdaniem najważniejszy jest mały prąd ładowania. A wzorcowym (jak dla mnie) prostownikiem jest Oxford Oximiser 900. 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007
dan-erłan Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2012 zwykly prostownik samochodowy w momencie jak masz aku zelowy ( a chyba juz 80 % moto takowe ma ) moze rozwalic ci akumulator . ja tak zalatwilem zwyklym akumulator . Prostownik musi miec zmienne naiecie ladowania i odpowiedni prąd . za 100 z groszami kupisz takie cacko co to przez zime utrzymuje ci aku jak bys normalnie jezdzil ..tj doladowuje i rozladowuje 0 Cytuj
Piotr Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2012 czyli trzeba zainwestować w Oxford Oximiser 900, czy to aby na pewno jedyny godny uwagi model? 0 Cytuj
grucha Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2012 Ja posiadam YATO YT-8300 i sobie chwalę Można go ustawiać pod typ aku - i wybrać prąd ładowania. 0 Cytuj
Piotr Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2012 a w Lidlu za 68 zeta mają to 0 Cytuj
Lord Vader Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2012 (edytowane) Jeżeli do moto to tylko elektroniczny. Najlepszy stosunek jakości do ceny ma prostownik z Lidla W umiarkowanej cenie masz Boscha C3 (b. dobry) ma też ładowanie aku 6V Najlepszy (używany np przez Mercedesa) z opatentowanym schematem ładowania CTEK a konkretnie model MXS5.0 do moto i większości aut ale cena też odpowiednio wyższa + gwarancja 5 lat (najwyższy amperaż z tej trójki, istotne przy "wzbudzaniu aku"). i pytanie czy lepiej dla niego jest podłączyć pod taki elektroniczny czy co jakiś czas samemu naładować i odstawić do szafy? oczywiście jak to wszystko wpływa na żywotność aku. Podłączyć elektroniczny lecz nie musisz na całą zimę. Możesz co np 2-3 tygodnie doładować, bajer polega na tym że nie pilnujesz, nie przeładujesz i nie zasiarczysz i nie użyjesz za dużego prądu ładowania w całym, cyklu. Edytowane 15 Października 2012 przez Lord Vader (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
tangy Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2012 Bosch C3 ma najmniejszy prąd ładowania 0,8 - to dużo jak na niektóre, małe akumulatory. Optimate 4 - jedna z najlepszych ładowarek motocyklowych oraz oxford Oximiser 900 mają prąd ładowania o wiele niższy - od 0,2. Ma to duże znaczenie przy ładowaniu akumulatora właśnie przez długi czas kiedy zostawiamy go w tzw trybie zimowym. Dodatkowo Oxford i Optimate ma w zestawie dołaczane dodatkowe złącze które można na stałe podłączyć do akumulatora i wyprowadzić tylko wtyczkę. Jest to dużym ułatwieniem obsługi w motocyklach gdzie akumulatory są mocno zabudowane lub pod zbiornikiem. Czasem nie trzeba nawet podnosić kanapy żeby podładować akumulator. Dodatkowo Optimate 4 w nowszej wersji Dual ma możliwość ładowania motocykli BMW z szyną CAN przez gniazdko zapalniczki. 0 Cytuj
elfeti Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2012 Ja mam taki http://www.jula.pl/adowarka-do-akumulatora-6-12-v-608105 aku nowe Boscha...ale wypowiem się po zimie 0 Cytuj
Piotr Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2012 Wygląda solidnie i cena ok, szkoda ze nie ma wyświetlacza LCD :-) Ja dzisiaj wyjąłem już aku z moto. W piątek miałem problem z odpaleniem po mroźnej nocy. Test wykazał 11.8V, amperów nie znam. Niech poleży w temp pokojowej, później go podladuje jak kupie cos do tego. 0 Cytuj
fatcartman Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2012 Polecam ten z LIDLa o szałowej nazwie "ULTIMATE SPEED". Ładuje wszystko, wzbudził mi nawet głęboko zajechane aku. 0 Cytuj
Majka11 Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2012 muszę chyba podjechać do Lidla bo już na Gsxr forum chłopaki też chwalili 0 Cytuj
JASTRZAB Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2012 Zwykła mała ładowarka do aku motocyklowych służyła mi przez wiele lat , podpinasz na całą zimę i spokój , nie ma sensu podpinać tak małego akumulatora pod prostownik samochodowy bo ugotujesz baterię 0 Cytuj Odszkodowania powypadkowe z polisy OC sprawcy za różne zdarzenia z ostatnich 19 lat , bezpłatna analiza sprawy , wypłacam zaliczki do 20 tys. zł na osobę po podpisaniu umowy , pokrywam wszelkie koszty sądowe , daję pisemną gwarancję wygranej sprawy sądowej.Artur JastrzębskiDyrektor Generalny woj. ŁódzkieEuropejskie Centrum Odszkodowań S. A.606-342-812
Piotr Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 Ja mam taki http://www.jula.pl/adowarka-do-akumulatora-6-12-v-608105 aku nowe Boscha...ale wypowiem się po zimie z instrukcji "Black&Decker służy do ładowania akumulatorów ołowiowo-kwasowych", czy żelowy też wchodzi w grę? 0 Cytuj
Andree-stary wyga Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 (edytowane) Zwykła mała ładowarka do aku motocyklowych służyła mi przez wiele lat , podpinasz na całą zimę i spokój , nie ma sensu podpinać tak małego akumulatora pod prostownik samochodowy bo ugotujesz baterię potwierdzam, moją kupiłem w tamtym roku, za 4 dyszki, jak do tej pory, daje radę , jedyny mały minus to to, że trochę długo ładuje, jak jest aku całkowicie padnięty, to potrafi go ponad 24 godz. ładować http://moto.allegro....2640602842.html a swoją drogą, podjadę do Lidla obejrzę ten ich "super prostownik", do auta by był jak znalazł , bo stary 30 letni już ledwo zipie edit. nigdzie nie doczytałem.., czy ten prostownik z Lidla ładuje aku żelowe ?? Edytowane 16 Października 2012 przez Andree-stary wyga (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Motocykl jest jak media markt - nie dla idiotów Kupię stary motocykl: Jawa, CZ, MZ, WSK 175, SHL !
Rekomendowane odpowiedzi