Nameless Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Szukam opinii nt kombiaków tej marki. Ktoś jeździ w takim i mógłby coś powiedzieć odnośnie jakości? Przymierzyłem sobie jedną sztukę w Motopublice i całkiem fajnie się prezentuje. Widziałem również kurtkę + spodnie Arlen Ness`a (to na minus, bo wolałbym dwuczęściowy, ale komplet), ale w Łodzi mały wybór dość. PS. Zapytam jeszcze Was o dobór rozmiaru kombinezonu. Tzn. na ile obcisła musi być skóra na początku i jak bardzo taka obcisła się dopasuje do ciała? Bo np. Arlena przymierzałem 52, a PSI sprzedawca ubierał mnie w 50, a potem nawet 48. Więc żeby nie było potem za ciasno 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMmaciek Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Psi firma spoko, Saleta długo jeździł w ich kombi, moze nawet dalej śmiga. Ogólnie kombi musi być jak najciaśniejszy się tylko da. Prawdopodobnie nie ma żadnej ochrony na plecach więc przymierzaj na żółwia:) Troche polatasz i skóra się dopasuje:) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 PSI nabyłem całkiem niedawno i złego słowa nie mogę powiedzieć. Dobra jakość i wykonanie, a dobrze przylegające protektory to podstawa Arlen Ness bym kupił na Twoim miejscu, jeśli masz na tyle gotówki, bo sam się przymierzałem, ale nie było mnie stać na te ciuchy. 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arteklik Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Jeśli chodzi o rozmiar to ja mam taki patent. Przymierz najmniejsze w jaki się zmieścisz i jeżeli wytrzymasz w nim przez 15 min. to rozmiar powinien być ok. Jeśli na początku coś lekko (lekko!!!) uwiera to się nie przejmuj, ułoży się. Powodzenia w zakupie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lans Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Szczerze polecam kombinezony PSI, jakościowo nie odbiegają od Alpiny i Dainesa Brak wad 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nameless Opublikowano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Dzięki za opinie. Gdyby w Łodzi był większy wybór Arlena, to pewnie bym się zdecydował. Przez Allegro nie kupię, bo jednak lepiej założyć na siebie, a zresztą modele, które mi wpadły w oko były tylko w zbyt dużych rozmiarach. Także pewnie postawię na PSI, skoro polecacie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lans Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Jak dobrze pogadasz to dostaniesz spory rabat w Motopublice. Cena na metce nie jest ostateczna Lepiej kupic w sklepie i przymierzyc, bo kazdy kombinezon inaczaczej sie uklada. Ewentualnie mozna przymierzyc w sklepie , a zamowic na allegro identyczny model i rozmiar. Niestety problem powstaje w przypadku reklamacji, zakupiony przedmiot trzeba odsylac ,pisac, dzwonic do sprzedawcy , w sklepie idziesz oddajesz i po problemie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHAMER Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Przejezdzilem ten sezon w PSI Boxer i jestem zadowolony. Jakosciowo bardzo OK i nie widac sladow zuzycia. Po zakupie kombiaka polecam go zaimpregnowac, skora po dlugim lezeniu w sklepie moze byc mocno wysuszona. Co do rozmiaru, to ma byc taki, ze jak go zalozysz (albo na Ciebie go zaloza raczej) to ma byc ciasno, sam nie bylem w stanie spiac sie w pasie (kurtka ze spodniami), ciezko tez bylo zgiac reke i dotknac do ramienia... Ale po tygodniu meczarni wszystko sie ulozylo i teraz jest idealnie. Oczywiscie nie nalezy przesadzac, jak nie mozesz oddychac albo zgiac reki to raczej jest za maly Jak nie jestes niewymiarowy, to dobry rozmiar poznasz po kompromisie miedzy niewygoda i uciskaniem a dlugoscia rekawow i nogawek Pamietaj ze duzo ludzi wybiera kombinezony takie, zeby na starcie bylo wygodnie - ale skora sie potem rozbija i widac jak na ludziach wisza te kombi (co potem moze prowadzic do urazow przy szlifie...). Na poczatku ma byc ciasno i niewygodnie! Co do samego Boxera i wyboru PSI - szukalem kombinezonu bez elastycznych wstawek materialowych i tu duzego wyboru to praktycznie nie ma... Chcialem kombinezon w ktorym moge pojezdzic jak jest i cieplo i troche chlodniej, a poniewaz jestem zmarzlakiem to elastyczne, przewiewne wstawki z materialu szybko by daly znac o sobie (na niskie tempertatury to tylko texy). Z drugiej strony swietnie znosze upaly wiec totalny brak wentylacji mi nie przeszkadza (do 2,5-3h w sloncu przy 30st. wytrzymuje). Jesli zle znosisz upaly to bierz koniecznie cos z wentylacja, inaczej sie ugotujesz! Co do braku elastycznych wstawek, to przy chodzeniu nie jest zbyt wygodnie i cisnie mocno w jajca... Na poczatku mocno bolaly mnie takze lokcie od protektorow, zanim kombinezon sie ulozyl do reki, mega nieprzyjemne... Boxer ma protektory na kolanach, lokciach i barkach, wygladaja ok i sa polaczeniem miekkiego materialu i plastiku, tak jak w drozszych markach. Nie ma niestety protektorow na biodrach, sa tylko przeszycia z dodatkowym miekkim wypelnieniem (to minus). Nie ma tez zadnej ochrony tylka i kosci ogonowej, po prosty zwykla skora (no ale takie rzeczy to w innej polce cenowej raczej...). Co do ochorny plecow to byl protektor level 2 (mile zaskoczenie), chociaz i tak go wyciagnalem bo wole swojego zolwia. Szkoda tez ze nie ma metalowych wstawek na stawach, powoduja one slizganie sie przy szlifie, przez co cialo nie wytraca szybko energii trac o asfalt, co moze prowadzic do zlaman. No ale nie przesadzajmy, to nie ta cena i zastosowanie, to raczej kombi do latania wokol komina a nie na tor Podejrzewam ze wezmiesz inny model niz ten co opisalem, ale co do samego poziomu ochrony, to powinno byc podobnie mysle. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 (edytowane) Hmmm w sumie to fajny wątek chociaż dla mnie bardziej w kontekście jak dopasować kombi. Ostatnio przymierzałem kombi jednoczęściowe RST (skromny rozmiar 60). W samo kombi się wbiłem (i to sam), było ciasno i np. nie do końca mogłem się wyprostować. Ponieważ nie miałem moto pod ręką to ciężko było się przymierzyć na maszynie. Zatem sugerujecie że takie kombi mogłoby być ?? Z PSI jest o tyle fajnie że można strzelić sobie rozmiar na zamówienie Edytowane 25 Września 2013 przez ridrick (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHAMER Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Ciezko doradzac cos przez net, ale wyglada na to ze rozmiar moze byc ok, chociaz ja u siebie nie moglem sie sam pozapinac (dwuczesciowy). Jak stoje wyprostowany to tez cisnie i jest troche niewygodnie, jak jestem w pozycji na moto to jest super i tak ma byc - to stroj do jazdy a nie do chodzenia Jesli nie masz mozliwosci usiasc na maszynie, to chociaz poprobuj na jakims stolku, wazne zeby zasymulowac pozycje na moto. W zaleznosci od tego jakim moto jezdzisz, bedziesz bardziej lub mniej wyciagniety i poskladany, wez to tez po uwage przy przymiarce. Sprawdz tez dlugosc rekawow i nogawek - koniecznie przymierzaj z butami i rekawicami! W przypadku nogawek zwracaj uwage na dlugosc ochraniaczy piszczeli, spodnie nie moga byc za dlugie bo wchodza przeciez w buty. To samo w przypadku rekawow, jak beda za krotkie to beda wychodzic z rekawic, jak za dlugie to kombi bedzie spychac z rak zapiete w nadgarstku rekawice. Dlatego tak jak mowie - koniecznie przymierzaj w pelnym ekwipunku i oceny rozmiaru dokonuj w pozycji motocyklowej! Dodatkowa sugestia, jesli masz bielizne termoaktywna to zaloz ja do przymiarki, wtedy dokladnie bedziesz czul gdzie cos zle przylega, gdzie cisnie itp., po prostu nie bedziesz sie kleic do kombiaka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nameless Opublikowano 25 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Dziś zakupiłem PSI, model Atack . Pojeździmy i zobaczymy jak się dopasuje. O ile temperatura w nocy się trochę podniesie, bo dziś rano mi akumulator odmówił posłuszeństwa RST zakładałem, na plus jak dla mnie była wyjmowana podpinka, co chyba nie jest zbyt częste, czyli tak jak w teksie można się trochę dogrzać w chłodne dni. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quki Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Też szukam kombiaka i skora zachwalacie markę PSI to podjadę i zobaczę co w zimę mają ciekawego 0 Cytuj Panie władzo, ma pan rację, niestety, zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaję sobie sprawę z tego, że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale... Jechałem szybko, gdyż...lubię zapie..lać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi