Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Zipp Pro 50

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przedstawiam wam mój pierwszy nabytek jakim jest Zipp Pro 50. Na początku szukałem czegoś markowego typu yamaha tzr, derbi, aprilia itp lecz po przejechaniu 300 km aby obejrzeć kilka i zobaczyć jaką są ruiną sobie darowałem i kupiłem prawie nowiutkiego zippa. Motorek z 2012 roku. W dniu zakupu przebieg wynosił 1000km więc dopiero po dotarciu. Ja od momentu zakupu tzn 21.08 zrobiłem 1700km. Póki co jeździ i ma się dobrze. Mocy brakuje ale nadrabia brzmieniem i spalaniem (2.2-2.5 l/100km). Jeśli się uda to na przyszłe wakacje przesiadam się na jakieś 125. A co do zippa to po zimie planuje tylko cylinder 72cm, większą dysze i stożek aby chociaż trochę poprawić dynamikę ;).

kxib.jpg

xaoa.jpg

aalj.jpg

w05w.jpg

Opublikowano

Sprzęcik zacny, też bym wolał od zjeżdżonej TZR :P Kładziesz silnik 125 czy nowe moto? ;)

Opublikowano

Po zimie 72cm a na nast wakacje w planach nowe moto. Możliwe że CBR 125 ale plany się zmieniają ciągle więc nie wiadomo :smile:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Powiedz mi w jakim kasku jeździsz, bo widziałem ostatnio identyczny, tak wiem, wiem duzo sprzetów takich jeździ, a nóż widelec to kolega ;)

Opublikowano

Wygląda to bardzo ładnie i zgadzam się że dużo nadrabia dźwiękiem, moim zdaniem nie ma co bawić się w 72 tylko jeżeli już coś robić to 110 lub 125 

Opublikowano (edytowane)

kolega ma rację ja mam takie cudo z 72 i d*py nie urywa max 80 licznikowe oczywiście przy mojej 105 kg wadze

Edytowane przez fixman (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Kask musze zmienić. Narazie jeżdze w srebrnym zwykłym bez szybki. Zostało postanowione że nie będsie 72 tylko pojeździć do wakacji, zdać A1 i kupić 125.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Użytkowników Zippa przybywa więc coś tam zaktualizuje o swoim :smile: Na liczniku zaraz stuknie 7 tyś. Ze zmian to przeniesienie rejestracji pod lampę i pozbycie się błotnika, szybka w folie carbon, olej wymieniany na bieżąco na Motula 5100 10w40 i pod koniec sezonu wymieniony napęd.

4a9421ac82cace90gen.jpg

c47b533db3cca3a8gen.jpg

Opublikowano

i widzisz coś przez tą szybkę? ;D

Opublikowano

Nie widzę i przed oklejeniem też nie widziałem, ponieważ była czarna wchodząca w zieleń i nic nie było przez nią widać :smile:

Opublikowano

jeszcze lusterka chyba zmieniłeś mu od Pro GT  :P

Opublikowano

Aa zapomniałem o największym rarytasie :biggrin: Tak zmieniłem. O wiele bardzie mi się podobają niż seryjne.

Opublikowano

No to miłego pomykania, zanim nie zamienisz na większy! :smile:

"Be yourself, no matter what they say!"

Sting

Opublikowano

A ty pomykasz z prawkiem AM czy bez .?

I tak w ogóle to czemu nie zdasz sb A1 masz 17 lat .

Opublikowano (edytowane)

Mam kartę. Z tego co się dowiadywałem mogę ale nie muszę wymienić na AM. Przy wymianie jakoś 50-70 zł muszę zapłacić. A1 nie zdam z tego względu że od razu od przyszłego sezonu robić A2 będę.

Edytowane przez Dominikf6 (wyświetl historię edycji)