Skocz do zawartości

Smx- 4/5/plus

Arpe

Rekomendowane odpowiedzi

Yo!

wybór:

1. smx 4 nowe - 500

2. smx 5 nowe - 650

3. smx plus używki (tegoroczne w dobrym stanie) - 500

może mnie Ktoś obradzić ?

preferuje 1 lub 2 ( czymś bardzo się różnią, opłąca się wydać dodatkowe 150 zeta ?)

a może 3. ze względu na bezpieczeństwo (trochę jeszce odczuwam majową glebę w zwykłych butach)

Edytowane przez Arpe (wyświetl historię edycji)

Lepiej na bitumice niż w botanice.

Idz do Wolfa i molestuj typow zeby pogonili Ci SMX5 za 600srebrnikow. Powiedz ze jestes z forum , spoko chlopaki tam sa, da sie z nimi dogadac. Z pantofli bedziesz zadowolony.

PS: zeby kupic SMX plusy za 700 musisz czekac na cud :biggrin: Natomiast nie polecam kupowania uzywanych z allegro, bez mozliwosci obejrzenia i przymiarki, na dobrze zrobionych zdjeciach wszystko wyglada jak nowe :biggrin:

Edytowane przez Lans (wyświetl historię edycji)

mam smx5 - więc tylko o nich się wypowiem, wygodne, umożliwiają poruszanie się nie tylko na moto, nie skrzypią i nie piszczą. Wydaje się ze są całkiem niezłe i dobrze zabezpieczone

Jam mam smx plus hmm 2011 o ile dobrze pamiętam.

Bardzo fajne. Wada  ale może tylu u mnie to skrzypienie. Ponoć jest jakiś patent ale mi to nie przeszkadza ;)

No i kwestia zakładania. Trochę to trwa bo wewnątrz jest taki bucik ze sznurówką i szybkim systemem zaciągania.

Dopiero później zapina się cały but.  Wszystko ładnie jak nie trzeba założyć i zaraz zdjąć a potem znów założyć.

Ja kupiłem je jakoś 800-900pln na jesienno zimowych obniżkach cen.  4moto czy jakoś tak.
Mogę sprawdzić jak wrócę do domu

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

Wada  ale może tylu u mnie to skrzypienie.

Chyba nie :P O tym skrzypieniu krążą legendy, polecam wycieczkę po google ;)

SMX 5 użytkujemy od jakiś 3 lat i są chyba nie do zdarcia. Wygodne i przewiewne, a do tego niezbyt drogie. Poza tym bardzo popularne i chyba nie znam nikogo, kto nie byłby z nich zadowolony. 

Przed zakupem obecnych interesowałam się trochę modelem z Plusem i wiadomo, że lepszy, ale ja ich dla siebie nie kupiłam, bo brakowało mi cierpliwości do zakładania. Z drugiej strony wiadomo, że dzięki temu trudniej je zgubić podczas zwiedzania pobocza czy kilkusekundowych podniebnych lotów. Ale skoro rozpatrujesz zakup używanych to odpuść. "Wygniecione" pod czyjąś stopę raczej nie będą dla Ciebie komfortowe, o odczuciach higieniczno - estetycznych nie wspomnę choćby nie wiem jak były przewiewne ;)

A co do wypadków w miejskim obuwiu - wszystko będzie lepsze niż trampki czy inne adasie :smile:

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Co do używanych butów to jest tyle środków na rynku że można sobie z tym poradzić. Czasem jest to jedyny sposób na zdobycie dobrego produktu za pół ceny. I to jest dla mnie wyznacznik, połowa rynkowej ceny. Co do rozmiaru to trzeba  iść do sklepu i przymierzyć. Ja swoje kupiłem na londyńskim Gumtree.

Chyba nie :P O tym skrzypieniu krążą legendy, polecam wycieczkę po google ;)

Już za późno, poza tym plusy jak dla mnie przewyższają minusy a nie spałbym spokojnie nie wspominając koledze o wadach :smile:

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

Co do używanych butów to jest tyle środków na rynku że można sobie z tym poradzić.

Jeśli chodzi o ozonowanie czy inne odkażanie to się zgadzam chociaż moja psychika i tak pewnie nie przyjęłaby do wiadomości tego, że to naprawdę skuteczne metody :P Chodziło mi raczej o to, że wyściółka w środku układa się pod konkretną stopę i but może być niezbyt wygodny, no chyba, że trafisz na prawdziwe "dwa razy miałem na sobie" :smile:

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Słyszałem kiedyś bardzo mądrą anegdotę :smile:

Zapytano jakąś sławną osobę jak to robi, że jest taka szczęśliwa ;)

Odpowiedziała:

Że to chyba dlatego, że zawsze miała wygodne buty :smile:...

Coś w tym jest i z pewnością warto dołożyć. Julka ma 100% racji odnośnie układania się nogi w bucie...

But będzie o wiele bardziej wygodny jeśli dopasuje się do naszej stopy, niż jak już wyrobiony but będzie dostosowywał się do nas :smile:

qxK0W5f.jpg

Dzięki za pomoc, szczególnie za zwrócenie uwagi na używki, najadłem się swego czasu różnych narciarkich i nowe to nowe

po tym co zapodał Seb94 wraca pytanie o różnice między 4 i 5, bo 420 zeta to już jest naprawdę dobra cena

i może ktoś jeszce byłby zaintersowany w celu dalszej negocjacji i redukcji kosztów przesyłki ?

pytanie stare jak internet

zakładam, że 4 już sie w Łodzi nie uświadczy, trzeba skoczyć obmierzyć 5 i zaryzykować

Edytowane przez Arpe (wyświetl historię edycji)

i to też mnie kusi, tylko nie wiem czy warto, w sumie 419zł za smx4 to w tej kasie ciężko o coś lepszego

jest 60 dni na zwrot, i pewnie nastepna wysylke tez robia za freee

czyli zamawiamy sobie rozmar dobrany jak najlepiej wg rozmiarowki, a potem jak ew nie pasuje to jestesmy 15-20zł do tyłu na odesłaniu

co jak co ale ja do łodzi mam 60km w jedną stronę więc i tak mi taniej wychodzi niż jeździć przymierzać - u mnie w okolicy to posucha z ciuchami jak ....

Edytowane przez seb94 (wyświetl historię edycji)

Ja kupowałem kilka par butów za granicą i jakoś nigdy mnie nie zawiodła tabela rozmiarów US. Euro 44 US 10. A moje daytony to euro 42 czyli taki jak zawsze kupowałem jeszcze jakieś 10 lat temu. Na jednej z aukcji na allegro jest zdjęcie z rozmiarami smx 4 że 45 euro to 10,5 US . Więc najprościej sprawdzić o ile to możliwe na swoich adidasach rozmiar US. Na wszystkich moich adidasach jest made in china. Nie wiem gdzie są wyprodukowane smx4. W moim przypadku zwrot butów do stanów był troszkę utrudniony. Jakieś ryzyko że nie będą pasować zawsze istnieje.