Skocz do zawartości

Firma Hies - Fz6

krzychoslav

Rekomendowane odpowiedzi

cześć. ja ostrzegam przed moto stojącymi w firmie HIES, mieści się ona w Konstantynowie, na Kochanowskiego 51. ;)

mianowicie, sytuacja z dzisiaj - pojechałem obejrzeć dwa fazerki :

http://moto4moto.otomoto.pl/yamaha-fz-fz6-fz-6-fazer-gwarancja-lift-M3631640.html

http://moto4moto.otomoto.pl/yamaha-fz-fz6-fazer-gwarancja-M3640782.html

na zdjęciach wyglądają jak wyglądają, ale mówię, dość wysoko wycenili, daleko nie mam - pojadę, obejrzę. I ODRADZAM. padlina. 

po pierwsze facet totalnie nie ma pojęcia, ile moto u niego stoi, skąd je przywiózł (z GB, bo blachy takie, ale skąd konkretniej - tego się nie dowiedziałem). przez telefon - igła, piękny, choć leżał, ale ciężko znaleźć coś co nie leżało choć raz.

więc - pojechałem z kumplem. przejażdżka jednym, na pierwszy ogień poszedł rocznik 2k6. cały się telepie, dymi, śmierdzi jakby palił olej.. generalnie - masakra. do tego hebli praktycznie nie ma.

nastepnie strszy, 2k3, już nieco lepiej ale - łańcuch w stanie MASAKRYCZNYM. zardzewiały. kumpel bał się pojechać, coby się nie urwał przypadkiem czy coś..

odradzam. :smile:

pozdr ! 

K

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

Motocykle sprowadzają już od kilku lat i jak ich znam to informuja co i jak jest z ktorym motocyklem i czy to forumowicz czy nie to nie sadze aby wciskali gowno,poza tym dają gwarancje.Wiadomo ze motocykle sprowadzane sa po "przygodach" i nie sa funkiel nowki.

Jest mi bardzo przykro że motocykle nie spełnił twoich oczekiwań. (hamulce słabe w 2k6, bo lagi z przodu lecą i pewnie zaolejone tarcze, czego twój kolega nie zauważył, ale uszczelniacze z olejem wymieniamy przed odbiorem, za to zauważył że coś z tyłu "rezonansuje" ;) )

niestety nie wiem ile stoi u mnie, ale sporo u nas motocykli często rotują więc nie potrafię na szybko podać jego historii, a skąd są to wiem bo większość mam z wysp ;)

jeśli szukasz igły bardzo polecam najdroższe z danych roczników (choć twierdzisz że mój jest dość wysoko wyceniony ale jak włożysz te 3000 różnicy to pewnie wszystko będzie idealne ;) )

i tu np. bardzo ładny 2k6 

http://otomoto.pl/yamaha-fz-fz6-fazer-M3619678.html 

albo z łódzkiego 

http://otomoto.pl/yamaha-fz-6-fazer-2006-r-zadbany-polecam-M3663226.html

co prawda nie mają gwarancji która my dajemy, ale po co ci dopłacać jeszcze do gwarancji, może kiedyś zrozumiesz czemu do gwarancji trzeba dopłacać ;)

tak więc życzę udanych zakupów, polecam oferty które przedstawiłem wyżej, motocykle na pewno będą bardzo ładne :smile:

Ja też często sprzedaje motocykle, te którymi jeździłem i zawsze jestem szczery z klientem i daje cenę adekwatną do stanu motocykla .

Jednak czasem klienci mają zbyt wygórowane wymagania co do sprzętów, ja ostatnio sprzedawałem CBR 600 F4 z 2001r. przyjechał kupiec z warszawy i miał pretensję, że kilka śrubek nie jest oryginalnych ...

Polak jest taki, że jak coś kupuje to chciałby to dostać za darmo, a najlepiej, żeby mu jeszcze do tego zakupu dopłacić i w dupe pocałować z wdzięczności, że to od nas kupił .

Jeździjmy tak, aby było nas więcej a nie mniej ...

Cóż, ja jestem świeżakiem jeśli chodzi o motocykl. Kupuję pierwszy sprzęt, i będąc w Konstantynowie - byłem 2 razy - rozmawiałem z kimś innym, kto przedstawiał ten motocykl jako moto idealne. robimy moto żeby przez pierwsze 6k - 10k km użytkownik nie miał najmniejszych problemów. Ja obejrzałem je wtedy pobieżnie, zauważając, że oba leżały itp, co zauważy każdy :smile:

nie wyprowadzałem ich, nie siadałem (na fazerze siedziałem w innym miejscu :smile: )

życzę powodzenia w sprzedaży, może ktoś kupi.

pozdr

K

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png