MaRRcin Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 zastanawia mnie tylko jedno dlaczego nie moga zamknąć tej drogi w okresie wiosennym zeby w tym najtrudniejszym dla ruchu okresie choc trochę ulzyc mieszkancom w cierpieniu. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carusek Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 zastanawia mnie tylko jedno dlaczego nie moga zamknąć tej drogi w okresie wiosennym zeby w tym najtrudniejszym dla ruchu okresie choc trochę ulzyc mieszkancom w cierpieniu. A po co? Jak ja się cieszę, że nie mieszkam w Łodzi i tylko czasem muszę do niej jechać. No i współczuje mieszkającym i dojeżdżającym do centrum. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaRRcin Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 po to zeby jak doj**ie sniegiem bylo jako tako jak dojechac, a tak to i tak nic nie zrobia jak bedzie zima. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreklodz Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Z Widzewa na Teofilów - spróbujcie wbić się na Janosika, do Brzezińskiej. Dalej Strykowską do Inflanckiej i cały czas prosto aż do Brukowej. Super objazd w godzinach szczytu. Pewnie nie długo wszyscy będą się tam pchać. 0 Cytuj Tylko Honda -> XL600V + XR400R = Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mała Opublikowano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 http://www.mmlodz.pl/459227/2013/9/13/budowa-trasy-wz-poznalismy-przebieg-prac?category=news już jakieś dokładniejsze informacje. "Największym problemem dla władz miasta jest jednak przedłużający się remont ul. Kopernika, która miała stać się realną alternatywą dla kierowców jadących do centrum. - Istnieje zagrożenie, że opóźnienia sięgną nawet miesiąca, tj. do 1 października. - mówił Grzegorz Nita. - Wobec tego planujemy zastosowanie tam dodatkowej komunikacji autobusowej. Planowo (tj. do końca września) mają się za to zakończyć trwające prace na ul. Zielonej, Żeromskiego oraz Tuwima." "Budowa Trasy W-Z pociągnie za sobą także inne skutki. - Aby nie zwiększać jeszcze bardziej utrudnień dla kierowców, w centrum miasta nie będzie organizowana Masa Krytyczna" 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ErR Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Z Widzewa na Teofilów - spróbujcie wbić się na Janosika, do Brzezińskiej. Dalej Strykowską do Inflanckiej i cały czas prosto aż do Brukowej. Super objazd w godzinach szczytu. Pewnie nie długo wszyscy będą się tam pchać. Już to robią bo zamknięta jest Telefoniczna (robią przejazd kolejowy) i całe stoki mają dwa wyjścia jazdy w miasto... albo pomorską albo janosika do brzezińskiej.... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciesu Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Bałagan będzie jakich mało, ale efekt prac obiecujący :-) Oby tylko nie zaprzestali w trakcie hehe 1 Cytuj Burek 400 K3: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 jak dla mnie mogą wykopać dół i tak zostawić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 (edytowane) Tiaaa. Efekt prac ma być obiecujący? Szkoda tylko, że wg wszystkich obecnych informacji tunel się skończy przed kilińskiego (brak kasy). Tak więc dwa miejsca gdzie tworzą się największe korki(kilińskiego oraz kopcińskiego) zostaną niezmienione. Ale najważniejsze przecież są tunele przy centralu, kościuszki, sienkiewicza. Nawet dodam adekwatną ikonkę do tego: Edytowane 13 Września 2013 przez Tomi (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turboldz Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 No też prawda ja myślę że jak ma być konkret to i by mógł by być rozpierd.... i trasa mogła by prowadzić aż do Della 1 Cytuj www.szpiegowskie.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildeyed Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Natknęłam, się na mapki komunikacji zastępczej, która na bank przyda się skoro sezon chyli się ku końcowi. Z Retkini nie będzie tak źle ( tramwaj 8, 8A i autobusy 98, 98A). Wygląda na to, że z jedną przesiadką na Kaliskim, będzie można się dokulać z Teo na Widzew. mapki 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaRRcin Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 No właśnie pozstaje mpk, a tego wolałbym bym uniknąć. Już nawet nie chce mówić ile razy się na nich zawiodłem, bo to nie ten temat. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadriss Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 (edytowane) Natknęłam, się na mapki komunikacji zastępczej, która na bank przyda się skoro sezon chyli się ku końcowi. Z Retkini nie będzie tak źle ( tramwaj 8, 8A i autobusy 98, 98A). Wygląda na to, że z jedną przesiadką na Kaliskim, będzie można się dokulać z Teo na Widzew. mapki 8 to raczej nie z retki 10, 14 i poki co 12 ))) No chyba ze zmieniaja rozkaład... Edytowane 13 Września 2013 przez Sadriss (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaRRcin Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Sadriss 8ka leci z teofilowa 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thebestof78 Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 a live in a prowincja 0 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logan Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 (edytowane) Proponowane objazdy: http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/991420,budowa-trasy-wz-proponowane-objazdy-i-zmiany-w-komunikacji-miejskiej-mapy,1,1,id,t,sm,sg.html Widzę, że na Polibudę będę jechać z Bałut Włókniarzem, do Wróblewskiego-Inżynierską-Radwańską :/ Może uda nam się coś jeszcze zrobić, żeby inwestycją W-Z stała się normalną i pożyteczną: https://www.facebook.com/events/634295963276892/ Ponieważ nie mam doświadczenia w organizowaniu takich akcji, proszę o kontakt osoby, które zgadzają się z moim punktem widzenia i chciałyby pomóc. Mile widziane także kolejne argumenty za i przeciw. Edytowane 15 Września 2013 przez Logan (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreklodz Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Ja tam uważam że W-Z jest pomysłem dobrym ALE: -budowa powinna się zacząć w lutym, a nie na zimę -tunel powinien zacząć się już przy "Tulipanie" bo to na skrzyżowaniu Marszałków problem jest największy -w momencie rozpoczęcia powinny być zakończone wszystkie inne remonty Ja tak się zastanawiam, czemu uparli się na tunel, a nie estakadę, którą można górą swobodnie przelecieć od skrzyżowania marszałków do kaliskiego? Dołem niech sobie zostaną mpk i cały ruch docelowy do centrum... taniej, prościej, bez rozdzielania Piotrkowskiej i centrum. 2 Cytuj Tylko Honda -> XL600V + XR400R = Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logan Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 No i właśnie po to staram się wszystkich myślących podobnie zorganizować i zachodzę w głowę, czemu nikt jeszcze tego nie ruszył. Dla tych, co nie mają facebooka: Mimo tego, że nie spotkałem jeszcze osoby popierającej zaczynającą się niedługo przebudowę trasy W-Z, w internecie cisza i spokój.Prawdopodobnie nie jest jeszcze zbyt późno, żeby to wyprostować i odkręcić!Za planowaną inwestycją przemawia tylko fakt otrzymania doinwestowania (SIC!) z Unii. To pociąga za sobą konsekwencję w postaci potrzeby wyłożenia bardzo dużych pieniędzy z budżetu miasta.Generowane problemy, to oczywiście:-Długotrwały i dotkliwy paraliż komunikacyjny w okolicach centrum Łodzi.-Droga inwestycja.-Brak odczuwalnych korzyści z przeprowadzenia tej przebudowy.-Trwały i nieodwracalny podział ulicy Piotrkowskiej. Brak w przyszłości możliwości aranżacji sąsiadującego odcinka.Nawet w godzinach szczytu przejazd przez skrzyżowania tego odcinka, to maksymalnie 2 cykle świateł.Cel, który lepiej zrealizować:Remont nawierzchni istniejących odcinków, tam gdzie to konieczne. Przeniesienie fragmentu torowiska z Kościuszki i Żwirki na Mickiewicza i Piotrkowską, z czymś na wzór dworco-przystanku, co spowoduje większe bezpieczeństwo i mniejszy chaos w ruchu pieszym w obrębie skrzyżowania Kościuszki-Mickiewicza.Jeżeli są wśród nas osoby, które mają doświadczenie w organizowaniu podobnych akcji, a zgadzają się z ideą tej i chcą pomóc- proszę o kontakt. 0 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi