Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Jakie Pierwsze Moto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w sobote do 15 :sad2: ale cos wymysle moze :)kolega mi polecal firmy HJC bez wiekszych wymagan ze spokojnie wystarczy na nauke, w cenie ok 400-500co do elektrowni, no nie wiem nikogo nie znam raczej, i taki swiezak to chyba slabo jeszcze

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• sara

16

• Adrian-xj600

14

• BykuOCW

13

• KrzysztoFu

3

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

a ja ze w piątek w electro ;]

W sumie to racja :] Tylko boje się, że z piątku w elektro mogę nic nie pamiętać, także prawdopodobnie pozostańmy na zapoznaniu się w niedzielę xDAdrian, a pamiętasz tamtą flachę?? ;>
Opublikowano

szybko wszystkich poznasz ;] o to sie nie martw:) osobiscie polecam firme AGV mysle ze wiele osob jest tego samego zdania a te kaski moge zalatwic w dobrej cenie czyli do 600zl wysokie modele ;]

Opublikowano

flache pamietam ale mowiles ze niedobra wiec bedzie inna ale napewno nie zapomne tzn po flaszce pewnie juz zapomne ze byla:D:D

Opublikowano

No podobno niedobra, ja nie próbowałem tego ;) Trzeba się będzie zapatrzeć odpowiednio przed... ;)

Opublikowano

a wracajac do tematu kaskow to ja mam AGV AIRTECH jest ok ale juz zmienilem na kolejny AGV tylko razem rossi edition ;]

Opublikowano

ok bede miala na uwadze napewno ta firme, reszte i tak bedzie ktos musial ze mna pewnie wybrac chyba ze uprzejmy sprzedawca bedzie mi szczerze polecal a nie chcial tylko sprzedac,z elektro pomysle ;)chlopaki widze ze juz zyjecie weekendem :smile:

Opublikowano

Jeśli chodzi o stój polecam polatać po sklepach po przymierzać i jak coś ci się spodoba szukać jakiej dobrej oferty na allegro dzięki temu zawsze można trochę zaoszczędzić a nie raz trafiająca naprawdę dobre okazje :smile:

Opublikowano

Spotkania odbywają się tradycyjnie np. o 20.00 na Dell'u w każdą niedzielę ( okolice Selgrosa na ul. Rokicińskiej ), wydaje mi się, że ktoś z forum pewnie zabierze Cie jako plecaczek także to nie wielki problem...A co to tych zniżek, do musisz z Adrianem pogadać.Z tego co wiem, znajomy likwiduje sklep i ma kaski firmy UVEX które są normalnie po ok 1000 PLN w granicach 400 - 600 PLN.

A jaki jeszcze asortyment ma w sprzedaży ten znajomy? Jakieś namiary na sklep?Dzięki, Pozdro
Opublikowano

Wiesz co, ja się z nim już nie widziałem trochę i nie wiem co mu zostało, musiałbym się dowidzieć...

Opublikowano

Jezeli chodzi o Xj600 to mam do sprzedania taki sprzecik, w stanie igła. Jest on porownywalny do gs500 i gpz500. Jest to motor ktory tgz. wybacza bledy kierowcy (np na skrzyzowaniu reduckaj z 6 biegu na pierwszy ) :smile:

MOTORY SĄ WSZĘDZIE!!

Opublikowano

Jak chcesz wybierać kask w Liberty to zabierz ze sobą kogoś kto wie co znaczy dobrze dopasowany kask. Tam chętnie wcisną ci cokolwiek byś tylko kupiła (i nie tylko tam więc lepiej jedz z kimś zaufanym albo kimś kto bardziej będzie zainteresowany twoim bezpieczeństwem a nie interesem). Z granicami cenowymi to bym uważał. Jak masz mała głowe to może sie okazać (wiem z autopsji) ze jedyny dobrze dopasowany kask kosztuje 1,5k :(Co do wyboru maszyny:Polecane gs500 i cb500 są bardzo fajne na początek ale nie pakowałbym sie w plastiki. Przy przewrotkach parkingowych i tak je zniszczysz. Lepiej to co na owiewki wydaj na gmole albo crashpady (inwestycja sie opłaci)gs500:jest trochę mniejszy od hondy, silnik chłodzony powietrzem, prosty jak konstrukcja cepa i bardzo prosty w naprawie przez co koszty utrzymania są niższe. jeździ się tym całkiem fajnie. cb500:Honda Cb jest trochę wyższa i szersza wiec najlepiej przymierzyć. (oczywiście do kwestia twojego wzrostu i długości kończyn)Chłodzona cieczą. Silnik w zasadzie nie do zajechania (w końcu to honda). Ma parę mankamentów ale to jak każdy motocykl.Konstrukcja dużo bardziej zaawansowana w stosunku do gs500. Lepiej znosi kręcenie do odcinki i jest trochę bardziej dynamiczny. Bardzo fajna maszynka jakby ktoś chciał z czasem pobawić sie w stunt ;). Polecam modele po 97 roku. W tym roku wybierałem motocykl dla swojej i zony kumpla wiec musialem nad tym myslec ;). Jest jeszcze ER5 kawasaki w tej samej klasieNa zimę ceny będą fajne (mozna sie potargować), wiec i jak z ostatecznym zakupem się wstrzymałem. Wybór u mnie padł na CB 500 ;) Pozdrawiam

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

Opublikowano

xj6 z doswiadczenia polecam:)tylko grzecznie hasac ;)

zwątpisz - nie ma Cię

Opublikowano

Sam mam CB500 i śmiało mogę polecić na pierwsze moto. Tylko musisz się najpierw przymierzyć, bo jeśli nie jesteś zbyt wysoka, to możesz np nie dotykać całą stopą ziemi. W porównaniu do gs500 i er5 Honda mocniejsza trochę, silnik bardzo trwały. Ogólnie motocykl łatwy w okiełznaniu i dobry do nauki. Poza tym duża dostępność części. Ja planuję sprzedać swoją Hondę mniej więcej na początek sezonu przyszłego (jakbyś była zainteresowana).Rocznik nie jest najważniejszy, tak samo jak przebieg, zresztą znajdź teraz moto w tej cenie z aktualnym przebiegiem ;) Trzeba zwrócić uwagę na to czy nie ma wycieków, w jakim stanie są opony i napęd, bo to dość kosztowne elementy.Co do stroju, to zdecydowanie nie polecam MotoBazaru, tzn wybrać się możesz, ale tylko po to, by przymierzyć sobie strój, kask itd, bo ceny tam są znacznie większe niż w internecie, więc się po prostu nie opłaca.

Opublikowano

jesli chodzi o stroj to chyba tez lepiej wiedziec co wogole przymierzac, zapewne jest pelno nie wartych swieczki, a ktore mogłyby sie dla mnie wydawac dobre dlatego tez wolalabym isc z kims na pierwszy rzut kto mi powie na co patrzec a pozniej sama poszukam i jak juz sie zdecyduje to siegne po opinie ostateczna. Tak samo z kaskiem ridrik upewniles mnie w obawach, teraz musze szukac chetnej osoby do pomocy. ALe tez juz przeczytalam ze powinnam sie jeszcze wstrzymac bo ceny dopiero zaczynaja leciec. Dzieki za takie rozbudowane info zaraz popatrze na wszystko.tyle typow mi podajecie ze sie juz gubie, niestety musze kazdy napisany przez was wrzucic w net i zobaczyc o co chodzi, no niestety jeszcze nie ten etap mojej znajomosci ale nadrobie w koncu :)Marta niegrzecznie hasac "jeszcze" nie umiem :)RyjekOcw w takim razie prosze o wiecej info o twojej maszynie do sprzedania bo juz obejrzalam sobie jak moze wygladac

Opublikowano

Polecane gs500 i cb500 są bardzo fajne na początek ale nie pakowałbym sie w plastiki. Przy przewrotkach parkingowych i tak je zniszczysz. Lepiej to co na owiewki wydaj na gmole albo crashpady (inwestycja sie opłaci)

Zawsze wydawalo mi sie, ze to GS500F ma plastiki, bo GS500 raczej nie powinien ;)A crashpady zawsze sie przydadza - czy przy owiewkach, czy bez :smile:

https://www.spisperfum.pl - lista odpowiedników perfum FM Group

http://www.motostat.pl/user_images/32712/icon3.png - Suzuki GSX750F K6
http://www.motostat.pl/user_images/35804/icon3.png - Yamaha XC125TR

http://www.motostat.pl/user_images/73564/icon1.png - Mitsubishi Pajero III 3.2 DI-D Long

Opublikowano

Sara jak trzeba pomożemy. Wiec jesli bedzie potrzeba to pisz. Jak nie ja to wysle swoja ona juz wie na co zwracać uwagę. Kwestia zgrania się w czasie. Pierwsza zasada mowi: Nie napalaj sie na sprzet ;P. x10d i dobrze ci się wydawało. gs500f ma plastiki tak jak i cb500s. Ja chyba nie napisałem inaczej. A jeśli tak to przepraszam.

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

Opublikowano

Z nieśmiertelnej kategorii 500 walka jak zawsze gs vs cb vs er. Wg mnie trzeba kupić to co się najbardziej podoba i co akurat trafi się w najlepszym stanie. Trzeba poczytać w internecie pooglądać i się poprzymierzać. Każdy wybór będzie ok:). Ps. GS nie ma odcięcia;]

Opublikowano

ok napewno sie zglosze, z wielka checia skorzystam z pomocy i wielkie dzieki

Opublikowano

mowisz.. a konkretne jakies widzisz dla mnie?

Opublikowano

Marta też myślała, że nie potrafi niegrzecznie hasać ;) a teraz.....