Trawa Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Czołem, zgodnie z tym co pisałem jakiś czas temu w powitaniu, zwracam się z prośbą o pomoc... otóż rozpocząłem swoje starania o prawko i w przyszłym tygodniu rozpoczynam jazdy;) Potrzebny mi będzie cały ubiór, jednak zgodnie z hasłem, powoli do przodu, rozpoczynam od rękawic. Z tą właśnie częścią garderoby wiąże się moje pytanie: Jakie rękawice polecacie? Budżet, myślę, że ok 200zł. Docelowo po zdobyciu prawka mam zamiar zakupić Kawasaki er 6 (o ile ma to jakieś znaczenie ) Z góry dzięki za pomoc 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diclac Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Niestety to jest jak z kaskiem należy przymierzyć bo każda osoba ma inną dłoń i nie zawsze te same rękawice będą wszystkim odpowiadały w tym zakresie cenowym powinieneś coś ciekawego znaleźć. Podjedź do sklepu np. na Północną 5/11 i przymierzaj. Pzdrawiam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trisket Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 sprawdz jeszcze firmę BUSE, http://sputnik-team.pl/, nie sugeruj sie stroną. Zadzwoń do goście zawsze są jakieś promocje. Ja kupiłem przecenione rękawice ze 200 za coś ok 120zł. Jakość bardzo dobra. A i sprawdz jeszcze sklep na ul. Wrocławskiej w Łodzi. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperta4512 Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Do 200zł polecałbym Shima ST-1. Mają je w Moto - Moto i inventec. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawa Opublikowano 8 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 A jeśli chodzi o materiał, z którego są zrobione? Lepszą ochronę zapewniają skórzane czy tekstylne rękawice? Jest różnica w odczuciach? Któreś bardziej krępują ruchy czy to bez znaczenia? Czym w ogóle się kierować podczas wyboru (poza wygodą w rękawicy)? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzo Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 ja, jak i chyba znaczna większość motocyklistów, wolę skórzane. na początku, zaraz po zakupie mogą być nieco krępujące, ale po kilku dniach robią się niewyczuwalne. tak samo z butami skórzanymi- dopasowują się do ciała. przy zakupie skórzanych lepiej kupić minimalnie przyciasnawe niż idealne w chwili zakupu, bo skóra ma to do siebie, że lubi się rozciągnąć. od siebie mogę polecić Shima Ride. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawa Opublikowano 8 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 ja, jak i chyba znaczna większość motocyklistów, wolę skórzane. na początku, zaraz po zakupie mogą być nieco krępujące, ale po kilku dniach robią się niewyczuwalne. tak samo z butami skórzanymi- dopasowują się do ciała. przy zakupie skórzanych lepiej kupić minimalnie przyciasnawe niż idealne w chwili zakupu, bo skóra ma to do siebie, że lubi się rozciągnąć. od siebie mogę polecić Shima Ride. dzięki, bardzo cenna uwaga, będę pamiętał w momencie wyboru:) Ktoś jeszcze coś może od siebie dorzucić? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreklodz Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 (edytowane) Tak naprawdę nie kupisz rękawic na cały rok, chyba że planujesz jeździć od czerwca do września, albo tylko po mieście 4 km. W letnich, łapy Ci zmarzną wczesną wiosną i jesienią, a w ocieplanych nie wyrobisz w upały. A palce i dłonie wyjątkowo szybko marzną. Można jeszcze bawić się w grzane manetki, ale ma to również swoje minusy. Osobiście po 4 sezonach uważam że rękawic trzeba mieć 2 lub 3 pary, nie koniecznie kosmicznie drogich, a grzane minetki są do bani - tyle że ja specyficzny motocyklizm uprawiam Edytowane 8 Września 2013 przez piotreklodz (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Tylko Honda -> XL600V + XR400R = Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred89 Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Osobiście polecam Rękawice Alpinestars Gp-Pro 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawa Opublikowano 9 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 (edytowane) to w tym tygodniu wyruszam pozwiedzać sklepy. Dziś odwiedzę chyba motopublicę jeszcze, może po pracy się uda zdążyć Edit: Zamiast do motopublici dotarłem do moto-moto i miałem okazje przymierzyć te st-1. Wydają mi się całkiem wygodne. W tym tygodniu jeszcze będę w miarę możliwości odwiedzać inne sklepy i w piątek mam zamiar dokonać zakupu produktu, który podpasuje mi najlepiej. Dzięki za pomoc, Pozdrawiam serdecznie Edytowane 9 Września 2013 przez Trawa (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fatcartman Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Co do rękawic mogę polecić Heldy. Baaardzo duży komfort noszenia, a i te podstawowe modele za niewielkie pieniądze nawet dają rade, Sparrow jest okej, touring five to bardzo fajna rękawica z tych "na początek". Później się jakoś "ukierunkujesz" pod względem oczekiwań Dodam że Sparrowy miałem 4 sezony, przeżyły dwie gleby w tym jedną na torze i o dziwo łapki mam całe, chociaz może być to łut szczęścia . Niezależnie jakie kupisz pamiętaj o dwóch rzeczach: Pielęgnacja skóry to raz (mleczka, balsamy) a wietrzenie to dwa. Jeżeli "zapocisz" rękawice, albo je gdzieś rzucisz w mało przewiene miejsce to skóra bardzo stwardnieje i zrobi się sztywna a wtedy rękawica szybko niszczeje. Powodzenia w zakupie! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szerszung Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Witam,Czy ktoś może wyrazić swoją opinię o rękawicach Held Touring Five?Motorwings ma je podobno wystawione za 149 zł więc wydaje mi się, że cena jest przyzwoita.Mam teraz Shima Spark, ale są dosyć krótkie i czasami zbyt bardzo wieje pod mankiet Z góry dziękuje za odpowiedź. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exec Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Mam Held Sparrow i polecam. Tak jak pisał przedmówca. Na jesień nadają się średnio, ale w październiku jeszcze w nich pomykałem. Ogólnie Held to całkiem niezła marka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Munga Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 4 godziny temu, patrick napisał: Jakieś opinieo zakupie używanych czy jednak lepiej jest kupic nowe? Proponuję dobrą firmę >Retbike< Dawno dawno temu kupiłem [2008 rok] rękawice. Miały świetny materiał na palcu wskazującym i środkowym, którym można było sobie przetrzeć mokrą szybkę i działało to jak dobra wycieraczka. Swoją drogą, jeżdżę w nich do dziś, a kurtka którą wtedy kupiłem teraz dojeżdża teściu 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi