Piuriel Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Tak, (tutaj zaczyna wykonywać gest symbolizujący podcinanie gardła) życzę śmierci typowy syndrom niedopchnięciaw takiej sytuacji należy powiedzieć -nawzajem i odjechać.Są ludzie i nie...Ważne, że wyszedłeś cało. 1 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 dlatego zakupilem kamerke juz pare razy w podobnej sytuacji uslyszalem "mam to w d*pie" "u co z tego mi by sie nic nie stalo" itp. choc nikt jeszcze smierci mi nie zyczyl (nie prosto w oczy bo za szybami to pewnie niejeden) Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Kontrolny liść w potylice zaraz by ją naprostował. Jak nie słowem to młotkiem. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryżu Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Od kiedy dostałem mandat za to, że gość zajechał mi drogę nie rozstaje się z kamerką. Zwykła ele cam (400zł w saturnie) wystarcza w zupełności jak nie stać Cię na Go Pro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logan Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 (edytowane) Dnia 30.05.2017 o 10:16, Piuriel napisał: Wypadek był z ofiarą. Hospitalizacja powyżej 24h i wtedy zabierają glejt do wyjaśnienia. Jakby sam się wy***ał ewentualnie obyłoby się bez uszczerbku na zdrowiu czy jak to mówią -poszkodowany/a oddalił się o własnych siłach- wtedy nie byłoby zatrzymania dokumentu. #potwierdzoneInfo 1. Nie muszą i znam co najmniej jeden przykład, gdzie była hospitalizacja 2-go uczestnika >24h, a nikomu żadnych uprawnień nie zawieszono. 2. Jeżeli jest wśród nas osoba, która dziś jechała Lutomierską, motocyklem z indywidualnymi numerami, to apeluję- przewiduj, zanim komuś stanie się krzywda- wyprzedzanie na przejściu dla pieszych tuż przed wjazdem na skrzyżowanie, w rejonie obniżonej (nie bez powodu) dopuszczalnej prędkości, zdecydowanie nie jest dobrym pomysłem. Jeżeli ktoś zna kierownika- prawdopodobnie warto przekazać. Edytowane 8 Czerwca 2017 przez Logan (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Jeden z moich ulubionych kanałów o drogach w PL... w tym odcinku trzy zdarzenia na moto, z czego dwa z winy motonitów:https://www.youtube.com/watch?v=XFo5Wmp51yM&feature=youtu.be 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 ku przestrodze - moj wypadek z maja. oczy dookoła głowy 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Krzysiek, dzięki za wrzucenie tego filmiku. Moja codzienna droga do/z pracy. Otwiera wyobraźnię... Manewr pajaca w puszcze - załamka... Jeszcze mógł o chodnik zahaczyć, przecież taaaką landarą jedzie. Zdrówka dla Ciebie po tysiąckroć, a wszystkim życzę jak najmniej idiotów na drodze... motocyklowej i życiowej ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logan Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 (edytowane) Sytuacja z dziś, która dzięki swojemu zakończeniu doprowadziła do ogólnego wybuchu śmiechu w samochodzie, którym jechałem. Wersja skrócona: Jadąc puchą, poinformowałem motocyklistę o tym, że przejechał cały odcinek między skrzyżowaniami na prawym kierunku i żeby go skasował (zacząłem od słowa "kolego"). Jedyna odpowiedź z jego strony (pomachał palcem w geście upomnienia mnie): "Ale nie jesteśmy żadnymi kolegami!" Wersja rozszerzona: Jechałem z żoną i dzieckiem, więc trzeba było puchą. Po drodze wyprzedziliśmy motocyklistę na motocyklu z grupy tych mniejszych, z racji deszczu jadącego delikatnie mówiąc- mocno zachowawczo (+/-35km/h Zachodnią- oczywiście lepiej z pokorą, niż przeszarżować). Zrównał się ze mną na 2-gim skrzyżowaniu, więc widząc w lusterku, że cały odcinek między skrzyżowaniami pokonał na prawym kierunku, postanowiłem się odezwać: "Kolego! Skasuj kierunek, bo cały odcinek przejechałeś na prawym!" (powtórzone 2x, bo za pierwszym nie dosłyszał/ nie dorozumiał. W odpowiedzi: (machając palcem w geście upomnienia): "Ale my nie jesteśmy żadnymi kolegami!" I to tyle- światło się zmieniło, pojechałem dalej. Analiza i podsumowanie: Oczywiście nie zależało mi na żadnym dziękuję, ale jego reakcja mnie rozbroiła Natomiast zdecydowałem się do niego odezwać, bo może dzięki temu raz mniej przeczytamy od wypadku, gdzie ktoś z podporządkowanej wymusi pierwszeństwo na motocykliście, który jechał prosto na prawym kierunku. Próbując zrozumieć napotkaną reakcję, mam nadzieję, że powodem nie był fakt mojej jazdy samochodem, marka tego pojazdu, czy zupełnie obce blachy Nie mniej całość była dla nas bardzo zabawna i przypomniała mi następujący żart: Cytat Rynek dużego miasta. Jakieś występy. Gdzieś z tyłu pośród stojących widzów rozlega się nagle: – Hej, kolego! Nieco dalej ktoś odwraca głowę. – Kto, ja? – Tak, ty... – Nie jesteśmy na "ty"! – O, sorry, kolego. – Nie jestem twoim kolegą! – Słuchaj, przyjacielu. – Ani przyjacielem! – Posłuchaj mnie, gościu… – Nie jestem żadnym "gościem"! – No to jak mam… – "Proszę pana"… – OK, więc proszę… – ... "szanownego". – Dobra, k..., a więc proszę szanownego pana… – Dobrze, dobrze… – Czy szanowny pan widzi tamtego małego szczyla? – Tego, który wsiada na motor? – Tak, właśnie tego. – Widzę. – No więc chciałem powiedzieć, kiedy byliśmy jeszcze przy "kolego" on akurat op... dalał wielce szanownemu panu kieszenie i torbę. Nie ma za co! Edytowane 23 Sierpnia 2017 przez Logan (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian85 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 No więc morał z tego taki, żeby pamiętać o kierunkach. Ja akurat miałem podobny przypadek, tylko ja jechałem na moto, a pani w aucie. Pani nie wyłączyła prawego migacza (pewno nie odbił - czasami tak się zdarza), myślałem, że skręca w moją ulicę więc ruszyłem.,.. Dobrze, ze powoli. Pamiętajmy więc o zasadzie ograniczonego zaufania, czasami się to przydaje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwoj25 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Jak widać przykładów jest wiele: https://motobanda.pl/tak-sie-konczy-jazda-z-niewylaczonym-kierunkowskazem 0 Cytuj GS500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leniuchmichał Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Co ciekawe Jeśli w takiego delikwenta który jedzie z migaczem przez skrzyżowanie przyłożymy, to mimo świadków monitoringów i innych cudów będzie to nasza wina. Przerabiane ostatnio, znajomy wyjeżdżał z drogi podporządkowanej, do skrzyżowania zbliżał się polonez z migaczem który nawet zwalniał niestety kolega wyjechał i Pan z Poloneza wjechał mu w tylne drzwi. Więc dopóki pojazd nie wykona manewru który potwierdzi jego zamiary stoimy i czekamy 2 Cytuj SSN Szybko Spranie Niebezpiecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shido Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 "zasada ograniczonego zaufania" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Krzychoslaw ty to masz pecha... jak tam svka?? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mur67 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Bo generalnie spora część ludzi ma przepisy i innych w ......... Nagmionnie ( a jeżdże tamtędy codziennie) widzę podobną sytuacje - Zagajnikowa (w stronę Wojska Polskiego) skrzyżowanie z Okopową. Dwa pasy - lewy do jazdy na wprost. Prawy z NAKAZEM (znaki pionowe i poziome) skrętu w prawo (za wyjątkiem autobusów) pomimo to mnogość i osobówek i motocykli tnących na wprost z prawego pasa.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archi Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Dziś ok. 14 skuter wjechał w tył Seicento (?) przed przejściem dla pieszych Zgierska /Bazarowa nitka wschodnia. Kierowca w wieku ok. 25 lat został zabrany z połamanymi podudziami i prawą ręką. Służby były w komplecie po 5 minutach. Skuter na złom. Po prostu nie wyhamował jeśli w ogóle zaczął hamować. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malyanio Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Dnia 24.08.2017 o 15:16, Archi napisał: Dziś ok. 14 skuter wjechał w tył Seicento (?) przed przejściem dla pieszych Zgierska /Bazarowa nitka wschodnia. Kierowca w wieku ok. 25 lat został zabrany z połamanymi podudziami i prawą ręką. Służby były w komplecie po 5 minutach. Skuter na złom. Po prostu nie wyhamował jeśli w ogóle zaczął hamować. jechałem - widziałem. ze skutera "miazga". Mam nadzieję, że kierownik cały 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archi Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 49 minut temu, malyanio napisał: jechałem - widziałem. ze skutera "miazga". Mam nadzieję, że kierownik cały Nie cały. Nogi obydwie i prawa ręka połamane. Kask leżał ze dwie długości samochodu z przodu. Na szczęście był kontaktowy, praktycznie od razu pojawili się ludzie po przeszkoleniu (w koszulkach "fizjoterapia"), zapytałem czy potrzebują pomocy, odpowiedzieli, że już sytuacja opanowana. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marr Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 50 minutes ago, Archi said: Kask leżał ze dwie długości samochodu z przodu. Niezapięty kask: +5 do Charyzmy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubon Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 http://epainfo.pl/motocyklista-w-ciezkim-stanie/ 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kejt93 Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 http://www.expressilustrowany.pl/lodz/a/15-promila-alkoholu-w-organizmie-motocyklisty,12440480/ Szczesliwie bez wypadku sie obylo, ale moglo sie skonczyc roznie... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bocian@13 Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 A potem według Januszy wszyscy motocykliści są tacy sami 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal750 Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 http://pokazywarka.pl/dgfyxw/ Wypadek w Łęczycy: 2 motocykle na glebie. ZX6 lub ZX9 oraz 600RR lub 1000RR. Podobno jechali od Łodzi w kierunku Włocławka. Kierowca ciagnika (widac w tle) skrecal w lewo i wymusil pierwszenstwo. Ludzie mowili , ze jeden z motocyklistow byl z Łodzi a drugi z Daszyny. Ponoć niegrozne obrazenia. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marttino Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Przejeżdżalem chwilę po nie ciekawie to wyglądało 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 To nie ja tą cbr 600rr. Dzięki za telefon @Karpiu 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi