Skocz do zawartości

Wypadki Z Okolicy, Dyskusja O Technice, Ruchu Drogowym, Przyczynie, Zapobieganiu

nildur

Rekomendowane odpowiedzi

Żółtodziub_Z_Łodzi

Najgorsze jest to, że rowerzyści na chodnikach, pasach, jeżdżący pod prąd, po skosie, itd. są całkiem bezkarni.

Sam bardzo dużo jeżdżę rowerem,ale... zgadzam się w 100%! Jak widże jak niektórzy jeżdżą to mnie to przeraża. Ostatnio gość jadący przede mną wpakowałby się pod auto,bo nie ogarnął, że nalęży zwolnić. Ścieżka rowerowa na Włókniarzy to jest tragedia. Sam zawsze zwalniam, rozglądam się. Niestety ogólna kultura zachowywania się w ruchu drogowym, w naszym kraju leży i kwiczy. Kierowcy aut nie zostawiają wolnej przestrzeni motocyklom i rowerom. Piersi wbiegający na jezdnię, bo nie chce im się d*py ruszyć na pasy. Rowerzyści łamiący wszelkie możliwe przepisy. Motocykliści na siłę wpychający sie między auta. Przerażające to jest. 

• 2 tygodnie później...

Kwiatek96 

czy ktoś może mnie wyprowadzić z błędu proszę?

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Z tego co trochę z Kamilem a właściwie za Kamilem jechałem to ogarniał. Coś musiało mocno pójść nie tak, że nie wyprowadził.

Kwiatek96, szybkiej rekonwalescencji!

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Dowiedziałem się, że Kamil jest już po operacji. Jest wybudzany przez lekarzy. Niestety, noga nie do uratowania (od kolana).

Wypadek miał miejsce na zakręcie na informatycznej( na odcinku sąsiadującym z aleją ofiar, a nie jak piszą na tyłach). Widać ślady,chyba hamowania od osi jezdni do samego krawężnka, następnie to już pogięte bariery. Kwiatek, dużo zdrowia!

Dokladnie, widac po sladach ze chlopak po prostu spanikowal wcisnal heble i poszlo :sad2:

Oby obylo sie bez dodatkowych komplikacji dla niego.

Wysłane przez gołębia pocztowego

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

Wypadek miał miejsce na zakręcie na informatycznej( na odcinku sąsiadującym z aleją ofiar, a nie jak piszą na tyłach).

Możesz zaznaczyć na mapie gdzie dokładnie?

Możemy się tylko domyślać, jak się teraz czujesz. Całe FŁM wspiera cię myślami i życzeniami, trzymaj się Kamil !

Sent from a not-so-smartphone.

@Tempest, trudno się z Tobą nie zgodzić ale mógłbyś się dla porządku w forumowej Powitalni przywitać, bo nie wiemy ktoś Ty. Uprzedzając falę hejtu i dyskusje, pragnę przypomnieć, że na dyskusje o wypadkach mamy osobny temat.

Zdrowia dla poszkodowanego, dyskutować nie ma o czym... za mocna maszyna, za mało lat, brak uprawnień - niech to będzie lekcja dla innych.

@Tempest , nie zaprzeczam sa osoby co jeżdżą szybko i trochę przeginają ale sa tez osoby z którymi warto jeździć bo mogą pomóc rozwijać sie nowym motocyklistom. Sam jestem nowy na forum i jako kierowca także mam małe doświadczenie nawet pokuszę się powiedzieć żadne. Może właśnie swoją osoba mógłbyś wnieść trochę rozwagi, rozsądku i może właśnie te kilka słów mogło by być zapamiętane przez niejedna osobę. Z doskoku wylewając swoją frustracje na tym etapie nic nie zmieniamy.

Sent from a not-so-smartphone.