Logan Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 A jednak wszystkich regulaminów nie czytasz od początku do końca nie to żebym się czepiał szerokości Nie publikuję niczego na YT, więc nie czytam, bo mnie nie dotyczy 0 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuksik96 Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 (edytowane) Według mnie złamali prawa autorskie 1.W wersji papierowej artykuł znajduje się na pierwszej stronie gazety. Są tam zamieszczone 2 zdjęcia. Jedno to stop klatka z filmu, a drugie to zdjęcie zrobione przez fotografa z gazety. Na dole podpis kto zrobił zdjęcia. I na pewno jedno z nich nie jest podpisane Michu. 2. Tak jak napisał Logan film jest obrobiony i w górnym prawym rogu podpisane jest EXPRES ILUSTROWANY. Edytowane 5 Września 2014 przez fuksik96 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boroś Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Michu ma wypłate z gazety za dobry filmik. A wystarczyło podać źródło YT, ale Pan fotograf poszedł na łatwizne 0 Cytuj boroś LwG! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Michu to teraz dobry prawnik i biorąc pod uwagę że puścili to w drukowanej prasie to ładnie policza ci za wydanie Ewentualnie zadzwón i zapytaj ile płacą 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boroś Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Za newsa z pierszej strony...!? Jest z kogo ściągnąć 2 Cytuj boroś LwG! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mur67 Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Michu to teraz dobry prawnik i biorąc pod uwagę że puścili to w drukowanej prasie to ładnie policza ci za wydanie Ewentualnie zadzwón i zapytaj ile płacą Walcz o prawa autorskie,walcz zwłaszcza jeśli tirowiec po sądach Cie przeciągnie Zgodnie z polskim prawem wysyłanie filmów na policję jest legalne, ale ich wrzucanie do internetu już nie. Trzeba się liczyć z ewentualną odpowiedzialnością cywilną. - Nagrany może domagać się ochrony prawnej na podstawie przepisu art. 24 kodeksu cywilnego, który mówi, że ten, czyje dobro osobiste (np. wizerunek) zostaje zagrożone cudzym działaniem, może żądać zaniechania tego działania. Może ponadto żądać zadośćuczynienia pieniężnego lub odszkodowania - mówi adwokat Andrzej Zbawicki. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boroś Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 (edytowane) Ale kto jakim tirem? Tablic nie widać znaków szczególnych nie ma, to będzie ciężko udowodnić, że to ten konkretny tir. Sfilmował skuterek, a ten to jeszcze podziękuje. W tvn'ie też możesz nie wyrażać zgody na publikacje i odszkodowania nie dostaniesz Edytowane 5 Września 2014 przez boroś (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj boroś LwG! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logan Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Poza tym- nie fakt nagrywania zagraża wizerunkowi kierowcy, tylko jego własne zachowanie- w tym wypadku. 0 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ErR Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 http://www.scigacz.pl/Zapis,smiertelnego,wypadku,,czescia,kampanii,bezpieczenstwa,24303.html Nie za***rdalać ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mur67 Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Poza tym- nie fakt nagrywania zagraża wizerunkowi kierowcy, tylko jego własne zachowanie- w tym wypadku. Upublicznienie danych może być częścią kary orzeczojej przez sąd. Filmiki wrzucane w sieć pozwalające zidentyfikować osobę (choćby na podstawie tablicy rejestracyjnej) bez zgody nagranego mogą być przez tego ścigane - głupie prawo ale prawo. a z drugiej strony można chcieć dobrze a wyjdzie.... To tak jak z gościem który wrzucił filmik z szybkiej przejażdżki z e znajomym do sieci. Filmował zegary w swoim moto i moto poprzednika... oczywiście trasę też.... znaki też... Były "ochy" i "achy" jak wymiatają... a potem 600 i 10 pkt dla posiadacza uwiecznionego na filmiku moto z pięknie widoczną tablicą rejestracyjną. I tak kumpel "załatwił" kulmpla 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 (edytowane) Dosiegnal mnie dzis asfalt. Luk w lewo, zrobiony, na wyjsciu wysypany piach. Zlapalem tylem .. Efekty na zdjeciach :/ EDIT serdeczne dzięki dla dwóch motocyklistów którzy zatrzymali się pomóc. Nie wiem czy chłopaki są u nas na forum, wielkie dzięki za pomoc. Edytowane 5 Września 2014 przez krzychoslav (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 ... i kotek się porysował. wyklepie się i będzie jak nowy 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Porysowal sie, stracil crash pada i ma felge z tylu do wymiany 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esquina Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Weź Ty lepiej nie jeździj, pechowy ten kot w Twoich rękach 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shimen Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Aż boli patrzeć na te szlify 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Krzysztof aż szkoda patrzeć jak wykańczasz to moto ale dobrze że tyś cały. No i nie tłumacz się tym piachem 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Niestety jakby nie patrzec byl piach Mnie tez przykro.. Ale to tylko plastiki na szczescie 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamaras Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Info od kolegi ze strazy: W Bukowcu smiertelny wypadek motocyklisty. Reanimowany przez OSP ale niestety........ Nie mam wiecej info tylko to co zaslyszal na radiostacji... 0 Cytuj kamaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 http://www.scigacz.pl/Zapis,smiertelnego,wypadku,,czescia,kampanii,bezpieczenstwa,24303.html Nie za***rdalać ! Coś dziwnie zginął post Roolanda. Takie kampanie nie wyręczą z myślenia ale z pewnością mogą je pobudzić. Jestem ZA, a jak reszta? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Jestem ZA, a jak reszta? Ale za czym ??? za kampanią, za myśleniem czy za nie zapierdalaniem ??? 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OutToDie Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Coś dziwnie zginął post Roolanda. Takie kampanie nie wyręczą z myślenia ale z pewnością mogą je pobudzić. Jestem ZA, a jak reszta? Kampanie ok. Szkoda tylko że są nastawione na uświadamianie motocyklistów, nie kierowców samochodów osobowych. Nie wiem jak człowiek z tego filmu mógł nie zauważyć motocykla. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 (edytowane) Ale za czym ??? za kampanią, za myśleniem czy za nie zapierdalaniem ??? LOL, skoro potrzebujesz jaśniej to OK - niech będzie, że za kampanią, która wykorzystuje dość poruszający materiał video, za myśleniem to zawsze, w każdym aspekcie życia. Jestem też za nie zapierda...em, co już wśród nas, użytkowników motocykli wcale nie jest jednogłośną postawą... Szkoda tylko że są nastawione na uświadamianie motocyklistów, nie kierowców samochodów osobowych Niekoniecznie, Brytyjska policja zrobiła też odpowiednie filmy dla kierowców. Generalny wniosek dla jednych i drugich - zazwyczaj jedziemy szybciej niż myślimy. Edytowane 5 Września 2014 przez gary (wyświetl historię edycji) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Pamiętacie nasze krajowe akcje jakieś 2 lata temu tez były drastyczne zdjęcia z wypadków, inscenizowany filmy z wypadku na przejeździe kolejowym, teraz jest całkiem rozsądny spot z tymi dwoma samochodami, które jadą 50 i 60 km/h i ten szybszy wpada na samochód. Także uważam, że w tym zakresie u nas też zrobiono wiele dobrego, a uwidacznianie ludziom takich sytuacji jest takim zderzaniem z rzeczywistością, w której każdy z nas myśli "Ale to mnie nie spotka". Osobiście jestem jak najbardziej za drastycznymi kampaniami uświadamiającymi (oczywiście w jakiś granicach dzieci też na to patrzą). Nie jestem zwolennikiem ograniczania prędkości jako jedynie słusznego narzędzia do zwiększenia bezpieczeństwa na drodze - to ślepa uliczka - 0 km/h i jest bezpiecznie jak ... Dlatego lepsze są takie kampanie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaRRcin Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Ale za czym ??? za kampanią, za myśleniem czy za nie zapierdalaniem ??? Według mnie za wszystkim. Sam filmik pokazuje nie tylko winę kierowcy samochodu, ale także winę samego kierownika, I wpis żeby nie za***rdalać ma tutaj uzasadnienie. Jak kolo przyłożył w samochód miał na zegarku 160 więc jest również winnym własnej śmierci. Popatrz jak ludzie zapierdalają na moto i co nie jest to niebezpieczne? Co niektórym kierownikom takie filmiki/kampanie może uratują życie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Kampanie ok. Szkoda tylko że są nastawione na uświadamianie motocyklistów, nie kierowców samochodów osobowych. Nie wiem jak człowiek z tego filmu mógł nie zauważyć motocykla. No nie... człowieku, angielski sprechen? Sama matka w filmiku tak nparawdę przyznaje że jej syn lubił zapierdzielać i kierowca auta NIE MIAŁ SZANS go w porę dostrzec! Gościu wjeżdża na skrzyżowanie zaraz po manewrze wyprzedzania, przed skrzyżowaniem napisali na asfalcie SLOW (przetłumaczę - ZWOLNIJ) jechał 160 km/h = 44 metry na sekundę! W Dęblinie na egazaminach dla pilotów sprawdzają twoją reakcje... jeśli masz 04-0,3 sekundy to jesteś ASEM, a co dopiero szary człowiek w aucie. Więc mam nadzieję że wytłumaczyłem dlaczego człowiek z tego samochodu mógł nie zauważyć motocykla.... 2 Cytuj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi