Skocz do zawartości

Łódzkie Drogi - Grupa Na Facebook, W Której Jest Nas Za Mało!

Koper

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! 
Właśnie lekko skoczyło mi ciśnienie. Jest na facebook grupa, która traktuje o paradoksach, paranojach i innych anomaliach dotyczących łódzkich dróg, remontów, pomysłów na organizację ruchu itp itd. Powiem Wam, że czasami lektura postów na tej grupie podnosi ciśnienie lepiej niż kawa (miałem tak przed chwilą, ale tego tematu nie chcę rozwijać). W każdym razie, na tej grupie jest mocne lobby rowerzystów, mocna grupa pieszych dla których law is a law i jak jest ograniczenie 15km/h na 3 pasmowej jezdni, to każdy, kto jedzie 16 zasługuje na stos. Rozmawia się tam o różnych bieżących problemach i przyznam szczerze, że w batalii z tymi po**bami brakuje mi sprzymierzeńców, którzy legitymują się prawem jazdy i zdrowym rozsądkiem. 

Nie nawołuję nikogo do czynnej batalii w tej grupie, bo jest ona z góry skazana na porażkę (chyba jeszcze nie odnotowano przypadku, w którym ktoś przekonał kogoś do zmiany poglądów za pomocą internetu :biggrin:). Chodzi mi o to, żebyście zobaczyli "jak głęboka jest królicza nora" i jak bardzo można się różnić w ocenie czy coś jest czarne, czy białe. 

Według mnie jest to ważne z tego powodu, że podczas lektury łódzkiej prasy, zwłaszcza artykułów dotyczących problemów komunikacyjnych ciśnie nam się na usta pytanie: "Jak można było wpaść na tak idiotyczny pomysł?!" otóż odpowiedź leży właśnie tam. Jeśli ci ludzie są głośni, a my bierni, to nie dziwmy się, że w centrum zrobią tempo 30, podniosą ceny parkingów do 10zł/h, a najbliżej centrum będzie można parkować pod Portem. Jeśli nasz protest będzie się ograniczał jedynie do złośliwych komentarzy w internecie to nie dziwmy się, że coś absurdalnego się dzieje i nikt nas o zdanie nie pyta.
"Ja poznałem tego smoka", i Wy zobaczcie, że szatan nie śpi :biggrin:

Tutaj adres grupy: https://www.facebook.com/groups/363279440443523/

Koper, nawet się wypowiadałem w podobnym temacie, coś około roku temu.... to mnie "koledzy motocykliści" opieprzyli że się czepiam i jakieś niezdrowe fluidy generuje... Hehehe... fajnie widzieć po tym czasie, że jednak coś się w śród nas rusza... 

To może zacznijcie też być głośni ?? Są iwenty którymi się można pochwalić ( jako motocykliści ) i pokazać palcem, żę jest to jedyna "grupa społeczna" która coś poza pyskowaniem robi... Można nagłośnić nasze problemy, tak jak to zrobiła Motoautostrada kilka lat temu. Podawałem ci nawet kiedyś za przykład, nasze Rzeszowskie jeszcze spory z Prezydentem Miasta i blokady rond które robiliśmy... 

Koper, wszystko można, tylko trzeba się za to zabrać i zrobić... 

- Regis-

- Airbrush & Tattoo Artist-

-Wolna grupa Wujków Motocyklowych Łódź-

A ja z idiotami nie rozmawiam, bo najpierw sprowadzają do swojego poziomu, a później pokonują doświadczeniem. A już z grupą idiotów to w ogóle nie ma co zaczynać.

Dobrze kombinujecie, ale na krótką metę. 
Problem nie polega na tym, że ci ludzie się mądrują nie tylko na grupach w internecie, ale chodzą np na konsultacje społeczne w sprawie problemów komunikacyjnych, forsują różne pomysły, których filozofię można poznać własnie na takich grupach, podczas, kiedy my beztrosko pierdzimy w kanapy i na końcu ich jest na wierzchu, a my się zastanawiamy jak to możliwe, że nikt nie zaprotestował przeciw jakiemuś nowo wprowadzanemu idiotyzmowi. A nie zaprotestował, bo 

Szkoda sie wk***iać...

i kółko się zamyka.