Skocz do zawartości

Damskie Motofatałaszki - Prośba O Opinie

bercikoski

Rekomendowane odpowiedzi

Drogie Panie,

w imieniu mojego Plecaczka chciałbym prosić o opinie dotyczące kurtek motocyklowych dla kobiet. Nie chodzi mi o dane "techniczne", tylko o estetykę i przystosowanie do kobiecych kształtów. Póki co, mamy problem polegający na tym, że jeśli coś jest dobre w biodrach, to całą reszta wisi. A jeśli jest dopasowane w biuście i ramionach, to nie idzie zapiąć zamka. :sad2: Może wiecie, który producent szyje kurtki ciut szersze na dole, niż rynkowy standard? Za wszelki odzew z góry dziękuję. :smile:

P.S. chodzi przede wszystkim o tekstylia.

Edytowane przez bercikoski (wyświetl historię edycji)

flm_1375891738__88x31.gif

You'll never ska alone!

W Motorwings jest kurtka Held'a model Xenna, ona jest taka dosyć szeroka na biodrach, a na pewno robi się taka jak się ją zacznie zwężać w talii ściągaczami. Dla jednych to wada, dla innych może być zaletą :smile:

http://www.katalog.powerbike.pl/#/146/zoomed

Jak Held, to podejrzewam, że była już mierzona. :smile:

a na pewno robi się taka jak się ją zacznie zwężać w talii ściągaczami

To już jakimiś czarami mi pachnie - jak się coś nie dopina w jednym miejscu, to nie ma bata, żeby się poszerzyło poprzez ściągacze w innym. ;)

flm_1375891738__88x31.gif

You'll never ska alone!

ul Kolarska ..Hypnotik... :smile:

Nie mam siły, by wstać,

nie mam siły, by iść.
Nie mam siły, by grać,
nie mam siły, by żyć.
Eksploduje mój mózg,
atakuje mnie chłód.
Zasypuje rój gruz,
to rujnuje mnie znów,
ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr,

bercikoski, piszę z własnego doświadczenia. Kłosa przymierzała ten model. On ma regulację obwodu w pasie, która w przypadku osoby szczupłej sprawia, że to się szerzej układa na biodrach. Akurat na Kłosie nie leżało to ładnie, ale jak pasażerka ma troszkę szersze biodra, to może się to sprawdzić. Dodatkowo (ale tego nie jestem pewien) w tym modelu są ekspresy na biodrach. A jak nie w tym, to w innych dostępnych tam na pewno. Wiem, bo temat kurtki wałkowaliśmy od kwietnia i też nie było łatwo ;)

W hypnoticu to raczej rozmiarówka dla chińczyków....

Jest kilka firm szyjących na wymiar ciuchy motocyklowe, jedna nawet gdzieś pod Łodzią, ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć nazwy w tym momencie, jak mnie natchnie to napiszę. Pogooglaj, powinieneś znaleźć.

Mój plecaczek ma podobny problemik i bez problemu dobraliśmy kurtałkę w Wolfie na Drewnowskiej. Bardzo bogatą rozmiarówkę mieli.

I z obserwacji widzę że ciuchy dla plecaczka (przynajmniej na turystyku w stylu Transalpa) mogą mieć trochę gorsze właściwości niż dla kierownika, więc nie musisz szukać z wyższej półki.

Edytowane przez piotreklodz (wyświetl historię edycji)

Tylko Honda -> XL600V + XR400R = :riding:

Mogę polecić dwa rozwiązania

http://www.kurtkimotocyklowe.pl/index.php?products=product&prod_id=209

lub 

http://hypnotik.pl/kurtki-motocyklowe-tekstylne-damski-kurtka-hypnotik-trick-trojwarstwowa/p,294324

Miałam obie i obydwie mogę polecić.

Jeśli chodzi o Wolfa to kurtka jest krótsza, całość moim zadaniem jest wizualnie i wzorniczo najlepsza jeśli chodzi o damskie kombinezony tekstylne a naprawdę sporo ich przejrzałam.

Ma wszystkie protektory, do samej kurtki nie miałam żadnych zastrzeżeń i szczerze polecam. 

Co do modelu hypnotik to może nie jest tak ładna wizualnie ja kurtka Wolfa ale nadrabia jakością. 

Jest trochę dłuższa i ma normalne kobiece proporcje z możliwością regulacji. Poza tym faktycznie jest wodoszczelna ( wolf przesiąka w ciągu pierwszych minut), ma super ciepłą podpinkę jak również wypinane panele z przodu co w ostatnie upalane dni było naprawdę zbawienne.

Myślę, że obydwie kurtki będą pasować na kobietę o szerszych biodrach, obydwie są ładne i porządnie wykończone. Jakościowo opcja 2 zdecydowanie lepsza.

Trzeba jechać i przymierzyć :smile:

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

wygląda to całkiem przyjemnie, pytanie jak z jakością

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...