Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy ktoś z forumowiczów miałby ochotę wyskoczyć w długi sierpniowy weekend w Bieszczady?

Rzucam luźny temat do dyskusji.

Moim pierwotnym założeniem było wynajęcie domku gdzieś w przytulnym miejscu i polatanie 2-3 dni po tamtejszych drogach. Oczywiście jeśli ktoś miałby ochotę to i wersja z namiotem jest możliwa.

Na razie nie ma szczegółowego planu - będą chętni to i się dogadamy kto co lubi i na co ma ochotę :smile:

Ja osobiście latam na małym DL'u, bardziej "on" niż "off"

Pozdrawiam

Suzuki DL650

Opublikowano

Ja dopiero co wróciłem z Bieszczad, ~1.2k km zrobione i DL dał radę.

Ja osobiście latam na małym DL'u, bardziej "on" niż "off"

Jak mogę coś poradzić omijaj drogę z Komańczy w stronę Sanoka [ http://goo.gl/maps/TMVkm ] => ~15 wahadeł, 0 asfaltu, 100% kamienie, żwir, dziury i piach :riding:

Opublikowano

Też mam taki plan, tylko jeszcze nie wiem czy będę miał wolny piątek. Generalnie co roku tam jeżdżę tak na 2-3 dni. Zawsze nocowałem pod namiotem ale większą grupą faktycznie taniej i wygodniej wyjdzie wynająć jakiś domek.

"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem..."

http://bikepics.com/members/bzyq/

Opublikowano

większą grupą faktycznie taniej i wygodniej wyjdzie wynająć jakiś domek.

jak coś lećcie do Polańczyka na wyspę: (2 noclegi, 4 osoby => 110 zł/os)

Opublikowano

Co do spotkania to mnie nie ma w ŁDZ do weekendu więc raczej odpadam. Ale będę obserwował wątek, póki co jestem na tak. :smile:

Opublikowano

Proponuję spotkanie na kawę pod Górą Kamieńsk i obgadać temat. Co do terminu dostosuję się. 

Górę Kamieńsk to ja mam praktycznie pod nosem :smile:

Odezwę się jutro do Ciebie to się od razu umówimy i obgadamy.

Suzuki DL650

Opublikowano

Dzisiaj rozmawialem z przelozonym nt wolnych dni od 15tego. Tak wiem ze 15ty wypada w swieto ale nie dla angoli dla kt pracujemy. W pt bede wiedzial na 100% czy jade. Jakby co jestem zdecydowny na wyjazd. Czy nie lepiej spotkanie zrobic w lodzi? Dogadamy szczegoly i mozna leciec? :smile:

Opublikowano

To ja z mojej strony proponuję spotkanie w sobotę popołudniu/wieczorkiem gdzieś w Łodzi lub okolicach. Posiedzimy, pomyślimy, coś uradzimy :smile:
Już dostałem info, że mam wolne, więc na 100% jadę w czwartek rano w Bieszczady. Namiot czy kwatera mi obojętne.

Opublikowano

Panowie, to zróbmy tak:

Jeśli się uda to spotkam się przed weekendem z kazkiem w Kamieńsku, jeśli ktoś ma cohotę to się przyłączy. A w weekend w większym już gronie możemy ustalić szczegóły w Łodzi lub bliższej okolicy (dla mnie to ok. 100km, ale pogoda i dwa koła - odległość nieważna :])

Co do noclegów - ja będę proponował jednak wynajęcie jakiegoś domku. Paru chłopa się uzbiera więc spokojnie ogarniemy coś takiego w dobrej cenie. No i wiadomo, długi weekend - więc im szybciej coś znajdziemy tym lepiej.

PD - dzięki za propozycję Polańczyka, wygląda na pierwszy rzut oka całkiem fajnie, dobra miejscówka.

Najważniejsze że są chęci, resztę sobie dogramy!

Suzuki DL650

Opublikowano (edytowane)

Dzwoniłem do kilku noclegowni w Polańczyku i wolnych miejsc brak. Szukajmy dalej może się uda.

Edyt:

Na wyspie 1 domek wolny od soboty 17-08-2013

Edytowane przez kazek (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Na wyspie 1 domek wolny od soboty 17-07-2013

jak będziecie mieszkać na wyspie to macie prom z rabatem - przypomnijcie się na promie bo obsługa lubi o tym zapomnieć ;)

aha... i płaci się tylko w 1 stronę... na wyspę, powrót gratis :smile:

Opublikowano

Dzwoniłem do kilku noclegowni w Polańczyku i wolnych miejsc brak. Szukajmy dalej może się uda.

Edyt:

Na wyspie 1 domek wolny od soboty 17-08-2013

najwyzej glebniemy sie gdzies po drodze w jakims malowniczym miejscu, w koncu to Bieszczady :smile:

Opublikowano

Wszystko dograne, miejsce zarezerwowane w Górzance.

Gdyby ktoś chciał się jeszcze dołączyć do naszej czwórki, to na chwilę obecną są jeszcze wolne pokoje za ścianą ;)

Suzuki DL650

Opublikowano

Pochwała się należy.

No to zostało jeszcze ustalić miejsce i godz. spotkania w dniu wyjazdu, a także pokazać trasę na mapie.

Opublikowano

Oficjalnie dostalem urlop w dniach 15-16ty wiec moge potwierdzic na 100% ze jade :smile:

Mirek slyszalem ze znasz Bieszczady od podszewki wiec dobór tras na miejscu zostawiamy Tobie ;) Ja nigdy nie bylem wiec jestem "głodny" widoków itp. Co do godziny to rozmawialem z Rafałem wiec ustalcie miedzy soba jak wam pasuje i lecimy.

Opublikowano (edytowane)

Propozycja planu wyjazdu. 

Korekta

Dodam, że dla mnie osobiście lepsza trasa jest przez Piotrków-Kielce -Tarnów itd.

A wtedy spotkanie przy ul. Sulejowskiej na wylocie z Piotrkowa przed lasem na stacji Orlen g. 8.3o-9.oo

Na mapie http://goo.gl/maps/PMvdh

Wszyscy mogliby dotankować, aby nie zatrzymywać się dla każdego z osobna na tankowanie.

Koledzy z Łodzi omijają miasto Piotrków kierując się na Radom, Kielce.

trasa/mapa z Łodzi http://goo.gl/maps/fCSmg

gorzanka_sklep1_1d.jpg

Edytowane przez kazek (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Moja Zuzia już praktycznie gotowa do drogi ;)

Suzuki DL650

Opublikowano

wlasnie podjechalem zatankowanym moto pod dom. Musze spakować się i rano rura na BP przy Carefour-ze i lecimy do Was :smile:

Bzyq ja wyjeżdzam z domu 7.30 wiec bede koło 7.50 na Rzgowskiej.

Dozo!