Skocz do zawartości

Ortopeda

PRZEMO EL

Rekomendowane odpowiedzi

Siema mam pytanie ma ktos dobrego ortopede ? niestety po kolizji z Jackiem 3 tyg temu mam problemy z peknieta koscia strzalkowa

CBR RR 900- CBR XX 1100 - ZZR 1400

http://www.fmc.lodz.pl/ prof. Fabiś, jedni na niego gadają inni są zadowoleni, na pewno jest specjalistą w swoim fachu, tylko wizyta droga... szpital WAM (chyba ktoś z forum ma dojścia ;))

http://www.sporto.net.pl/zespol.html prof. Marcin Domżalski, leczy wielu sportowców w naszym kraju (podobnie jak wyżej)... w sporto są też "doktorzy" i biorą mniej za wizytę ;)

Ja miałem dwie operacje u prof. Fabisia.

Edytowane przez elfeti (wyświetl historię edycji)
motorcycle.gif

witam , dr sobieraj , klinika atlas aren a, jestem wlasnie po operacji rekonstrukcji achillesa i m. brzuchatego lydki spoko doktorek ,  , wizyta 120pl, czy to duzo czy malo nie wiem ale koles zna sie na rzeczy

Ortopedzi też mają swoje większe lub mniejsze specjalności, dr Domżalski jest ekspertem w dziedzinie kolan, wiązadeł, jak by ktoś miał problemy to od razu do niego. 

Odnośnie kości strzałkowej, kostki to polecam się zgłosić do dr Śnieżka, na Lumumby przyjmuje (zaraz przy Pomorskiej)

miałem w tym roku wieloodłamowe pęknięcie kości strzałkowej, więc coś wiem na ten temat :P

Jeśli jeszcze aktualne to WAM - Łódz dr n. med. Grzegorz Kubiak lub w Bełchatowie Wojciech Łucarz (lekarz SKRA Bełchatów).

• 3 tygodnie później...

Wszelkie spory proszę dogadywać na PW lub osobiście. Cały Off Top poleciał do kubła.

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

• 11 miesięcy temu...

Chyba większego speca od Piotra Kejny w łodzi a moze nawet dalej nie ma... Polecam. Robi zabiegi bez operacji, kilka dni i człowiek wraca na Motocykl, wiem , bo sam miałem 2 przypadki. miałem miec operacje, bo tak stwierdzili " ortopedzi ze szpitala" a Pan Piotr mnie poskładałw 10 minut... http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=piotr%20kejna&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CCcQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.kejna.pl%2F&ei=MrLzU7aAAub4yQPQxoG4DA&usg=AFQjCNF7uHpot9Q8eC4oS8hlOarQMPLIBQ&sig2=zktriHndMPYyFjD_Deg3Gw&bvm=bv.73231344,d.bGQ

Panasiuk to jest paprok jakich mało... Omal nie zostałem kaleką przez tego konowała. Polecam gorąco wspomnianego to Marka Syndera - przyjmuje na Księżym. Dzięki niemu mogę zginać rękę. Panasiuk twierdził że "nie da się nie mam czasu, panie zarobiony jestem", coś w tym stylu. Pewnie trzeba było wyjąć portfel z zawartością i mu wręczyć.NIGDY najgorszemu wrogowi nie zyczę takiej opieki. BTW temat urazowo-ortopedyczny widać bardzo popularny wśród motocyklistów skoro wzbudza takie emocje.

Edytowane przez Rebel (wyświetl historię edycji)

Live slow!!!

• 5 tygodni później...
  • 6 miesięcy temu...

Zdecydowanie dr Sobieraj jeszcze chwilka w Atlas Arenie a potem okolice ronda Solidarności( przeniesienie gabinetu). Na nartach skręciłam kolano 6 lutego na SOR w Nowym Targu wsadzili mi cała nogę w gips... Natychmiastowa konsultacja(8 lutego)u Dr Sobieraja i prawidłowa diagnoza( na SOR stwierdzono jedynie skręcenie bez ruchomości w stawie i z brakiem naruszenia więzadeł tymczasem okazało się że mam 4 więzadła naderwane), zmiana gipsu na ortezę ( stabilizator) dzięki czemu już po 1,5 miesiąca mogłam jeździć na moto a tak pewnie łaziłabym ze sztywną nogą i musiała się długo rehabilitować. Oczywiście jeszcze walczę bo piętą do tyłka nie dam rady dotknąć :sad2: ale na motocyklu daje radę jeździć a to przecież najważniejsze ;)

Jeżeli musisz wybierać pomiędzy byciem sobą a realizacja marzeń, zastanów się czy to napewno Twoje marzenia...

A dla Maniaków i Masochistów  Państwowej Służby zdrowia na CKD tzn Szpital Widmo Czechosłowacka po przeniesieniu Ortopedii z Drewnowskiej też wizyty nie są wybitnie odległe i To na NFZ.

Moja pasja i mój cel , jeżdżę chinolkiem bo tak chcę

A dla Maniaków i Masochistów  Państwowej Służby zdrowia na CKD tzn Szpital Widmo Czechosłowacka

Także polecam !

... na pewno można liczyć na dłużący i niekończący się pobyt, niezapomniane chwile i emocje, dobre zaopatrzenie w kroplówki z ketanolem i pochodnymi pb (nawet o 3 w nocy pod warunkiem, że leży się na dziecięcym, bo na męskim można jedynie dostać wpier... ewentualnie cewnik... za przeszkadzanie w śnie pielęgniarek), bardzo dobra (a)klimatyzacja, szczególnie w salach gdzie max temp w listopadzie sięgała 15 stopni C przy łóżku, można także ujrzeć ordynatora w charakterze hydraulika, któremu zdaje się, że odpowietrza kaloryfery nożem do masła, wspaniałą opiekę rehabilitacyjną, w osobie blond rehabilitantki, która stawia na nogi bez względu na wszystko już 12h po operacji i zaprasza na zwiedzanie schodów kilkupiętrowego szpitala oczywiście w ramach szybkiego powrotu do zdrowia ( fakt jak już się nie zdoła wrócić z wycieczki ze względu na powalający ból i się pier... jak kłoda to ponoć pan salowy dociągnie do wyra). Jak już dojdzie do operacji to polecam zamówić podwójną dawkę "głupiego jasia", bo można obudzić w środku akcji z wkrętarka i śrubami - ale jak kto lubi.

Bym zapomniał...szpital ma standard europejski, naprawdę czysto i schludnie tylko nie wiem czemu kible są na wysokości kostek (hm może dlatego, że dziecięcy)

Reasumując pobyt tam to... bunkrów nie było ale i tak było za***iście..

Pozdrawiam współosadzonych z sali w tamtym okresie ;) i Panią pielęgniarkę z dziecięcego, że się jej chciało tyle lodu robić :smile:

aaa polecam tez katering (śniadania, obiady, kolacje) - pierwsza klasa jak ktoś na głodówce jest ale to chyba norma w PL szpitalach :smile:

• 4 lata później...