crosiak Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Po wypadku moj AGV K3 (glosny jak cholera) zostal wymieniony na Suomy Apex Tornado skorupa wykonana z Carbonu niesamowicie lekki, posiada szybe z Antifog i scratch, cichy bardzo dobra wentylacja blokada szybki przed otwieraniem podczas jazdy z duzymi predkosciami, podwojne DD (co jest dla mnie minusem) Kask byl w promocji w Inter Motors za 489zl przecena z (1400 nawet w niektorych sklepach internetowych jest jeszcze za taka cene sprzedawany) Polecam ten kask wiadomo jechalem w nim raz 13 stycznia po zdjeciu gipsu wiec malo jeszcze o nim wiem ale jak narazie jest super 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Lekki waży 1300gram skorupa carbonowo-kevlarowaMiałbym szczere wątpliwości czy w tej cenie, z tych materiałów da się zrobić kask w tej cenie ;PUni-composite high performance shell. -- i chyba producent też wychodzi z tego założenia bo o tych materiałach nic nie wspomina.O ile w markowych kaskach płacimy sporo za nazwe to jednak nie da sie ukryc, że carbonowo-kevlarowe kaski nie chca kosztować mniej niż 800 w przecenie (taki widziałem najtańszy a i tak nie jestem w 100% pewny materiałów).Chociaż ten Suomy Apex Tornado wyglada zaje... w tej cenie. jest jeszcze w dobrej cenie tu http://www.4ride.pl 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filet Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Uważajcie na nuvo!!!!!!!!!!!!! To jedno wielkie g...o. Szyba nieszczelna przy 70-80 oczy łzawią tak wieje po 3 miesiacach z naprawdę ciasnego zrobił sie 2 x wiekszy. Pasek zapięcia postrzępiony od zwykłego użytkowania. Wlot powietrza na szczęce wpadł do środka. Mechanizm zdejmowania szyby pękł. OK wymienili tyle że jadąc chciałem podnieść szybę i co? Po prostu wypadła z mocowania po naprawie. Już go nie będę reklamował bo mi się nie chce. Ale obiecałem sprzedawcy że zrobię im tzn dystrybutorowi nuvo -poznań złą opinię co niniejszym z przyjemnością czynię.!!!!! K A T A S T R O F A!!!!! Reklamacja odrzucona jakiś debil z poznania który nie ma pojęcia o czym mówi tłumaczy się głupio że rozszczelnienie szyby w granicach normy itd Nie warto tego kupować. Malowania piękne i to kusi. Jak ktoś jest zainteresowany to piszcie oddam na testy rozmiar xl. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwutek Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 obiektywna opinia - testować mi się nie chce szczególnie w takie śniegi hehe a jak zaopatrujecie się na firmę NAXA i LS2 albo HJC ?? 0 Cytuj Powyższy post jedynie wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym.W dniu jutrzejszym ani w każdym innym następującym po tym terminie dniu - nie może on służyć przeciwko autorowi. Ponadto autor zastrzega sobie prawo i możliwość zmiany poglądów bez podawania przyczyny. Przed przeczytaniem należy skontaktować się z lekarzem lub farmaceutą. Po przeczytaniu jedynie z PSYCHIATRĄ Zawsze gdy zapier***am, boję się, się że z przeciwka spotkam takiego samego poje**a jak ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturro Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Miałbym szczere wątpliwości czy w tej cenie, z tych materiałów da się zrobić kask w tej cenie ;PUni-composite high performance shell. -- i chyba producent też wychodzi z tego założenia bo o tych materiałach nic nie wspomina.O ile w markowych kaskach płacimy sporo za nazwe to jednak nie da sie ukryc, że carbonowo-kevlarowe kaski nie chca kosztować mniej niż 800 w przecenie (taki widziałem najtańszy a i tak nie jestem w 100% pewny materiałów).Chociaż ten Suomy Apex Tornado wyglada zaje... w tej cenie. jest jeszcze w dobrej cenie tu 4ride - odzież dla motocyklistów Polecamy 4ride - odzież dla motocyklistówWklejam co umieścił Uma-bike importer kasków Airoh:- skorupa carbon-kevlar- dodatkowa osłona odcinka szyjnego- zapewnia doskonałą ochronę bez względu na kąt uderzenia- bardzo lekki- zgodny z wymogami europejskich standardów bezpieczeństwa- bardzo dobry system wentylacji- wyjmowalna oraz nadająca się do prania wkładka- wkładka z tkaniny Coolmax- system zapobiegający parowaniuTu masz jeszcze jeden dodatkowy linkSylizium SY05 carbon-kevlar - Motoshop KTMAlbo ten:http://moto.allegro.pl/kask-airoh-leox-karbon-kevlar-kompozyt-xl-legnica-i2108549337.htmlale na pewno sprzedawca kłamie, skoro cena jest trochę ponad 500złNaprawde nie chciałoby mi się zdzierać lakieru by sprawdzać czy napisano prawdęKto taki, powiedział że nie możne kosztować mniej niż 800zł, że niby wysokie notowania kevlaru i carbonu na giełdach światowych uniemożliwiają sprzedawania kasków w tej ceni?. Nie ma się co czarować ich wyjątkowością, przecież kaski powstają gdzieś w Chinach w wielkich fabrykach w setkach tysięcy sztuk i jak już parokrotnie zauważyłem, oglądając kaski sygnowane logo różnych firm, różnią się malowaniem dodatkami i wykończeniem a skorupa jest taka sama. I tak się płaci parę stówek więcej za naklejkę, i można nawet samemu naocznie się przekonać, wystarczy przyjrzeć się dokładnie wystawionym kaskom na najbliższym Motoweteran bazarze.Generalnie mam głęboko w..., czy użyto kevlaru czy carbonu czy włókna szklanego, byleby kask zapewniał jak największe bezpieczeństwo i w miarę wygodny, a jak wykazano w testach Sharp, kaski za kupę kasy mogą być mniej bezpieczne od tych całkiem tanich np: Lazer lz6 pięć gwiazdek- najwyższą notę, który można kupić już za 250zł, a Schubert S1 pro za 450 euro marne dwie gwiazdki. Uważajcie na nuvo!!!!!!!!!!!!! To jedno wielkie g...o. Szyba nieszczelna przy 70-80 oczy łzawią tak wieje po 3 miesiacach z naprawdę ciasnego zrobił sie 2 x wiekszy. Pasek zapięcia postrzępiony od zwykłego użytkowania. Wlot powietrza na szczęce wpadł do środka. Mechanizm zdejmowania szyby pękł. OK wymienili tyle że jadąc chciałem podnieść szybę i co? Po prostu wypadła z mocowania po naprawie. Już go nie będę reklamował bo mi się nie chce. Ale obiecałem sprzedawcy że zrobię im tzn dystrybutorowi nuvo -poznań złą opinię co niniejszym z przyjemnością czynię.!!!!! K A T A S T R O F A!!!!! Reklamacja odrzucona jakiś debil z poznania który nie ma pojęcia o czym mówi tłumaczy się głupio że rozszczelnienie szyby w granicach normy itd Nie warto tego kupować. Malowania piękne i to kusi. Jak ktoś jest zainteresowany to piszcie oddam na testy rozmiar xl.I to się nazywa rzeczowa opinia, dzięki za ostrzeżenie, dobrze że jednak nie popełniłem błędu 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Przymierzałem się do Airoha ale zawsze przeszkadzało mi ich zapięcie. Po ułożeniu się na moto po prostu dusiło.Oczywiście może to być kwestia mojej budowy ale zdecydowanie pasuje mi zapięcie DD. 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturro Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 W moim Airohu jest zapięcie DD 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinGraczykLDZ Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Po wypadku moj AGV K3 (glosny jak cholera) zostal wymieniony na Suomy Apex Tornado skorupa wykonana z Carbonu niesamowicie lekki, posiada szybe z Antifog i scratch, cichy bardzo dobra wentylacja blokada szybki przed otwieraniem podczas jazdy z duzymi predkosciami, podwojne DD (co jest dla mnie minusem) Kask byl w promocji w Inter Motors za 489zl przecena z (1400 nawet w niektorych sklepach internetowych jest jeszcze za taka cene sprzedawany) Polecam ten kask wiadomo jechalem w nim raz 13 stycznia po zdjeciu gipsu wiec malo jeszcze o nim wiem ale jak narazie jest super Mam identyczny Kask, nawet w takim samym kolorze. Nie mam go zbyt długo, więc nie mogę wyrazić opinii. Kupiłem go właśnie w sklepie 4ride. Zapłaciłem ok 500 zł. Moim zdaniem starannie wykonany i bardzo lekki. Obiektywnie patrząc to dużo wyższa jakość w porównaniu do ceny. Na żywo prezentuje się jeszcze lepiej. Długo go szukałem, ceny na aukcjach były różne, od 500 zł do nawet 1400 zł 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosiak Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgadza sie jakosc jest naprawde powalajaca jak za ta cene! no i lekkosc jak w nim pojezdzilem chwile to jak bym nie mial nic na glowie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filet Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Co sadzicie o HJC fs-11 fajny jak do turystyki blenda podobno cichy i system pompowania poduszek policzkowych, dobra wentylacja. Zastanawiam sie nad nim poważnie cena sklepowa ok 1200 pln ale na allegro już od 600 pln i myslę z kad taka rozbiezność???. Ma ktos jakies doświadczenia? Czy to normalne ze w sklepie koszt tak wysoki??? Jeśli nie kupie tego to chyba sie zdecydje na shoei xr 1100 niby sportowy ale z opini wynika że pewniak jesli chodzi o jakość i bezproblemowe używanie choć podobno głośny?. Może doradzicie a moze macie inne propozycje. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Jeśli myślisz o turystyce, szczególnie tej dalszej niż 'przydomowej' , zastanów się czy nie wejść w szczękowce. Wygoda codziennej eksploatacji jest o niebo lepsza niż przy integralu. Ja przeszedłem na szczękowca i już raczej powrotu sobie nie wyobrażam.Oczywiście na ogół trochę cierpi na tym bezpieczeństwo. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosiak Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Ja nie jestem przekonany do szczekowych kaskow. Jakos mi nie odpowiadaja, raz mialem okazje jechac w takim kawalek zeby zobaczyc jak to jest i po chwili czulem jaki on jest ciezki i jak bardzo halasuje w srodku. Jak dla mnie lipa straszna ale wiadomo sa rozne kaski moze poprostu w takim kiepskim jechalem (Schuberth). 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Ja mam właśnie Schubertha - model C3. :) Ale akurat C3 należy do najcichszych kasków w ogóle. A co do wagi to prawda - szczękowce niestety są na ogół cięższe. Nie wiem w jakim konkretnie wtedy śmigałeś, ale wszystko zależy od konkretnego modelu kasku, a nie tylko od producenta. Jeden model może być super, kolejny jest do d*py... Ja z C3 jestem bardzo zadowolony. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benusso Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Co sądzicie o kaskach z otwieraną szczenką ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 to tak jak w dowcipie:- hej, zobacz, pająk je biedronkę- a co to jest dronka?a co to jest szczenka? (nie, żebym się czepiał)Co do tematu, jeździłem w Uvexie - był fajny, ale szybko się.. niszczył (kwestia materiału?).Przyszedł czas na airoha i.. to samo odczucie co u ridrick'a - dusiło zapięcie, poza tym był tandetnie wykonany (plastik, wiało do wewnątrz, nie układał się na głowie; plusem była dodatkowa (prócz przezroczystej szybki) ciemna wysuwana blenda.Skończyło się na AGV (obecnie Ti-Tech Multi), i na inną firmę nie zmienię. 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Co sądzicie o kaskach z otwieraną szczenką ?Ja jakoś nie jestem do nich przekonany chociaż widziałem porównania i ponoć oferują podobny poziom bezpieczeństwa. Oczywiście ze względu na mechanizm otwierania szczęki są one zazwyczaj cięższe. i na inną firmę nie zmienię.eeee a moze jednak ??? ;Pmnie jakoś AGV nie przekonało. Jedynie osoba Rossiego jakoś przyciąga do tej firmy. Jak dla mnie Arai, Shoie, Schubert mają lepsze garnki. Chociaż to jeszcze kwestia dopasowania kształtu Poza tym mam ostatnio koncepcje na szukanie kasku znacznie mniej znanego producenta np.: Nexx XR1R Carbon 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pagbat Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Ja zakupiłem w Wolfie Longway'a II i teraz po pierwszej jeździe nie narzekam : ) >Zobaczymy co będzie później<To jest kask szczękowy, tak jak kolega pytał.Padł wybór na ten, ponieważ czerwony integralny nie był już dostępny a ten jako jedyny był logiczną alternatywą. Póki co polecam : ) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrycjusz Rak Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Poszukuję kasku za około 400-500 zł jest to mój pierwszy zakup kasku. Kask raczej do turystyki niż do miasta. Powiem szczerze, ze zgłupiałem już obserwując setki postów i każdy twierdzi inaczej. Proszę o pomoc! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozzy Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Racja, najważniejsze to dobrze dobrać rozmiar, mój na początku był lekko za luźny, po kilku wypadach to masakra - ruszał się na głowie w każdą stronę, musiałem kupić inny bo w tamtym się nie dało jeździć... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julka Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 W swojej krótkiej karierze motocyklistki przerobiłam aż trzy kaski. Pierwszy był AGV-GP Multi-R - fajny dopóki jeździ się w charakterze plecaka i na krótkie trasy. Strasznie głośny i słabo wykonany - osłony wlotów powietrza zgubiłam w ciągu połowy sezonu. Potem był HJC CS-R1 w popularnym malowaniu Samurai. Byłam bardzo zadowolona do momentu wypadku - lekarz stwierdził, że prawdopodobnie kask oddał energię z uderzenia o asfalt właśnie na głowę stąd utrata przytomności i uraz, a prędkość oscylowała wokół 40-45km/h. Poza tym bardzo wygodny, cichutki. Zimą na wyprzedaży w Intermotors kupiłam AGV GP-TECH. Wczoraj była pierwsza jazda - wygodny, dobrze wykonany, cichy, choć mam wrażenie, że HJC był cichszy. Mam nadzieję, że będę zadowolona i za jakiś czas polecę go wszystkim z czystym sumieniem 0 Cytuj Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricaldo Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Jestem tu nowy i grzecznie witam wszystkich forumowiczów http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/bye.gif Co sądzicie o kasku UVEX UVISION ostatnio jak kupowałem kask żonie ,miałem okazję taki przymierzyć. Na mojej bani kask leży świetnie ,lekki ,wygodny dobra widoczność ,cenę zaproponowano mi około jednego tysiaka zł.Może ktoś używa taki i podzielił by się opinią ,a może za te pieniądze kupię lepszy kask link do takiego uvexa http://www.motosprzet.pl/index.php?m=Main&f=Assortment&id_ass=4935 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Poszukuję kasku za około 400-500 zł jest to mój pierwszy zakup kasku. Kask raczej do turystyki niż do miasta. Powiem szczerze, ze zgłupiałem już obserwując setki postów i każdy twierdzi inaczej. Proszę o pomoc!Miałem 2 gleby na motorze, w tym jedną dość poważną. Dodam, że nie zapierniczałem jak głupi i wina była nie moja a kierowcy, który zajechał mi drogę. Mogę powiedzieć jedno: wolałbym wydać na kask 200 zł więcej a oszczędzić na ciuchach czy butkach. Obecnie jeżdżę w HJC IS-16 i polecam. Ja zapłaciłem 665 zł (zależy jak trafisz, ponoć można i za 600 zł kupić ale można i za 780 zł - handlarze ). 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piyok Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 warto wziąć pod uwagę wyniki testów Sharp ( http://sharp.direct.gov.uk/ ), warto popatrzeć globalnie na wyniki danej firmy, jedna z najtańszych linii AGV K-3 ma 4 gwiazdki, a kosztuje około 300zł, schuberth c3 ma gwiazdek 3, a cena kilka razy większa, ja obecnie mam agv k-3 multi assymetry i nie narzekam ale nie mam też odniesienia bo nie miałem innego jak do tej pory, ale tak czy tak następny chyba też będzie agv, z tym że już z blendą, pewnie chętnie bym przyjrzał się Shoeiowi ale poza nowością szczękowcem neotec nie posiadają blendy 0 Cytuj nie ufaj, nie proś, nie bój się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 pewnie chętnie bym przyjrzał się Shoeiowi ale poza nowością szczękowcem neotec nie posiadają blendyNo Shoei czy Arai to marki mówią same za siebie. Mój kask jest standardowo z blendą (HJC IS-16) i nieźle wycisza. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony. Opis znajdziesz na necie 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micek1968 Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Fajny kask http://www.kaskownia.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=71&category_id=28&option=com_virtuemart&Itemid=53&vmcchk=1&Itemid=53 0 Cytuj pozdrawiamMicek-----------Yamaha Virago XV 750 ' 1993----------------------Nice to Be Important, But More Important to Be NiceMOTOCYKLE-ZGIERZ.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi