Kukiz Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Co powiecie o kasku Shark S900c ? Miał ktoś z nim kontakt ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zduneeek Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 A ja polecam tego bo sprzedaje : http://motocykle-lodz.pl/topic/5516-s-sprzedam-kask-bandit-helmetsimpsoncraftstigtop-gear/?hl=%2Bkask+%2Bbandit 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Co powiecie o kasku Shark S900c ? Miał ktoś z nim kontakt ? ja posiadam taki kask. albo posiadałem ? wygodny jak dla mnie, głośny.. dość, ale znośnie jak dla mnie. pompowane policzki fajna sprawa jak ktoś ma problem z dobraniem rozmiaru lub jak się ciut zużyje. blenda jest, i sprawuje się nieźle, pinlock też. 1,5 kg waży, więc też dobrze. po wypadku (poleciałem na asfalt prosto na łeb) poza tym, że (co najważniejsze) nic mi się nie stało, to kask się tylko porysował i szyba do wymiany, i plastik z przodu ułamał - reszta jak najbardziej ok. brat w nim teraz lata bo ja kupię nowy z odszkodowania, i ponownie będzie to s900c. no, chyba że uzbieram na coś z wyższej półki cenowej (chciałbym hjc r-pha 10 plus). także ze swojej strony bardzo polecam, w tej cenie chyba najlepszy wybór ( sugerując się opiniami znajomych oraz tych w internecie). z resztą, kogo nie pytałem o kask w tej cenie to od razu mówiła o sharku s900c. 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzonek Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Co powiecie o kasku Shark S900c ? Miał ktoś z nim kontakt ? Ja mam i ogólnie poleca. Fakt głośny ale pinlock jest i blenda. Za tą cenę ok. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClearWater Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Znaczy do 500 zł - ja mam HJC Is-max BT. Fajny kask, dla mojej bani wygodny. Co do głośności to nie mam porównania z innymi szczękowcami, ale w stosunku do sharka s 700 był głośny. Jak za tą kasę - polecam. Dokladnie chyba kosztuje 550 w motorwings. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kukiz Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Dzięki za pomoc już jest Shark 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 I bardzo dobry wybór 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
achmed Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 A co sadzicie o ls2 carbon?? 0 Cytuj Blacharstwo Lakiernictwo Mechanika Serwis rowerów Łódź ul. Helska 60 Tel. 530 679 839, 501 529 991 Dla posiadaczy kart członkowskich RABATY !!!!!Czynne pn - pt 9-17Sob 9- 13 YAMAHA FJ 1200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikey Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Szukałem ostatnio kasku dla plecaczka w jakiś rozsądnych pieniądzach i natknąłem się na test porównawczy tanich kasków. Artykuł świeży, bo z końca września 2013 - TUTAJ link. Może komuś się przyda 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominikf6 Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Ma lub miał ktoś do czynienia z HJC CS-14 i może kilka słów o nim powiedzieć ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seb94 Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 A co sadzicie o ls2 carbon?? powiem tak, nie wiem jak te wyższe modele które stosunkowo niedawno wilmat nam zaoferował (btw w niemczech mają ls2 z carbonowymi skorupami, dorównujące jakością wykonaniem i wgl kaskom takim jak agv,nolany) ale z tymi tańszymi mam złe doświadczenia po 1,5 roku z m-ki zrobiła się l-ka parowanie norma wysokie prędkości na cbr kończyły się wstrząsem mózgu prawie o hałasie nie wspomnę 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitt.Łdz Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Szukam opinii o Cabergu VOX? Czy ktoś użytkuje ten model? Chcę kupić taki lub podobnym przedziale cenowym dla plecaczka, możecie coś polecić? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEju_THC Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Panowie i Panie mam pytanie Poszukuje kasku integralnego z blenda. Cenowo do ok 1200zl.Z tego co widzialem w gre wchodza Sharki:- S900c- Speed R.HJC FS-11HJC IS-17Mial ktos stycznosc z wyzej wymienionymi kaskami?? Czy moze proponujecie cos zupelnie innego?? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 HJC IS-17 Mam wcześniejszy model IS-16 i pamiętam, że porównywałem z kimś z forum kto ma IS-17. Generalnie różnic wielkich nie ma, różni się głównie wlotami powietrza, które w 17stce wyglądają wg mnie lepiej (w IS-16 wlot powietrza na szybę był plastikowy i się luzował - chyba to poprawili. Co do jazdy w IS-16 - kask nie jest specjalnie cichy ale i nie głośny (miałem wcześniej AGV w porównywalnej cenie i była tragedia). Największa wada IS-16 jest taka, że po ok roku zdarła się powłoka antifog i kask zaczął parować. Poza tym na lato bardzo dobra wentylacja, blenda rewelka. FS-11 jest już za to z włókna szklanego (ISy to poliwęglany) więc na pewno lżejszy i mocniejszy. Nic więcej o nim nie wiem... 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figaro Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 LEju_THC, mam sharka speed-R. Przelatalem w nim caly sezon i jestem bardzo zadowolony z zakupu. Akurat na mojej glowie dobrze lezy, bebechy jeszcze sie nie wyklepaly i nie mam duzych luzow. Blenda w tym kasku to strzal w 10, praktycznie caly czas jezdze z opuszczona. Wentylacja mogla by byc troche lepsza na tyle kasu, bo do frontowej nie mam zastrzezen. Jezeli chodzi o halas to do 120km/h mozna spokojnie latac dlugie trasy, 150km/h i po kilkudziesieciu kilometrach musisz prosic kasjera w mcdonaldzie zeby mowil glosniej Zapiecie DD na plus. Z akcesoriow dostajesz pinlocka ktory spelnia swoje zadanie doskonale, ja mialem jeszcze kominiare w prezencie i duza puche z preparatem do czyszczenia kasku. Jedyny minus, o ktorym slyszalem to irytujace otwieranie szybki. Mala powierzchnia do zahaczenia kciukiem, ale temat do rozpracowania. Za 1200 bedziesz mial speedera w calkiem przyjemnym malowaniu. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTORWINGS Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Mam wcześniejszy model IS-16 i pamiętam, że porównywałem z kimś z forum kto ma IS-17. Generalnie różnic wielkich nie ma, różni się głównie wlotami powietrza, które w 17stce wyglądają wg mnie lepiej (w IS-16 wlot powietrza na szybę był plastikowy i się luzował - chyba to poprawili. Co do jazdy w IS-16 - kask nie jest specjalnie cichy ale i nie głośny (miałem wcześniej AGV w porównywalnej cenie i była tragedia). Największa wada IS-16 jest taka, że po ok roku zdarła się powłoka antifog i kask zaczął parować. Poza tym na lato bardzo dobra wentylacja, blenda rewelka. FS-11 jest już za to z włókna szklanego (ISy to poliwęglany) więc na pewno lżejszy i mocniejszy. Nic więcej o nim nie wiem... Co do różnic między IS-16 a IS-17 to jest kilka znaczących zmian na korzyść IS-17. Tak jak wspomniałeś poprawiono wentylację a ponadto: -lepsza aerodynamika -lepsze wyciszenie -centralne domknięcie szybki, uszczelniające szybę i intuicyjne w korzystaniu (zaczerpnięte z RPH-10) -Pinlock Max vision- dużo większy dzięki czemu poprawia widoczność (w zestawie) -poprawione bezpieczeństwo Co do antifoga, polecam kupic Pinlocka lub folię działającą na tej samej zasadzie, ponieważ natryskiwany antifog nieważne jak dobry po pewnym czasie się wyciera i przestaje działać. Panowie i Panie mam pytanie Poszukuje kasku integralnego z blenda. Cenowo do ok 1200zl. Z tego co widzialem w gre wchodza Sharki: - S900c - Speed R. HJC FS-11 HJC IS-17 Mial ktos stycznosc z wyzej wymienionymi kaskami?? Czy moze proponujecie cos zupelnie innego?? Jeżeli chodzi o kaski, które wymieniłeś wyżej to załączam skan testu kasków z Motorrada, w którym uwzględnili dwa z nich. Natomiast HJC FS-11 jest kaskiem z jeszcze wyższej półki (m.in. lepsza skorupa) aczkolwiek starszym modelowo. Co za tym idzie nie ma w nim niektórych ciekawych rozwiązań, które znajdziesz w is-17 jak centralne domknięcie szybki czy Pinlock Max vision. Wagi obu kasków są porównywalne ze względu na zastosowanie w FS-11 pompowanych poduszek policzkowych. Ostatnia z ważniejszych różnic to zapięcia: w FS-11 mamy DD natomiast w IS-17 zapięcie microlock. test is-17.pdf 0 Cytuj Polub nas na Facebook'u http://www.facebook.com/Motorwings Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEju_THC Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 No spoko, dzieki za jakies tam info Kazda informacja zawsze pomocna.Wybor zawezil sie do:HJC IS-17Shark Speed-RW oko wpadl tez HJC R-PHA 10, pomimo braku blendy zbiera calkiem niezle noty.O ile czas pozwoli to moze wpadne w piatek na Wólczańska zobaczyc tego IS-17.Ale oczywiscie dalej zbieram info 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quki Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Siemka A co powiecie w temacie tych trzech skorup : SHARK VISION R vs. AGV SKYLINE 2013 vs. AGV HORIZON Za każde info wielkie dzięki 0 Cytuj Panie władzo, ma pan rację, niestety, zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaję sobie sprawę z tego, że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale... Jechałem szybko, gdyż...lubię zapie..lać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quki Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 W końcu zakupiłem ten model : http://www.motocyklowy.pl/kask-shark-s900-comfort-integralny-kolor-darkin-bialy-czarny-czerwony,19406.html Tyle że w ciut innym malowaniu Ogólnie wrażenie zrobił na mnie pozytywne, w zestawie był również Pinlock. Jak się będzie sprawował w praktyce napiszę jak polatam Pozdrawiam 0 Cytuj Panie władzo, ma pan rację, niestety, zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaję sobie sprawę z tego, że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale... Jechałem szybko, gdyż...lubię zapie..lać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 W końcu zakupiłem ten model : http://www.motocyklo...wony,19406.html Tyle że w ciut innym malowaniu Ogólnie wrażenie zrobił na mnie pozytywne, w zestawie był również Pinlock. Jak się będzie sprawował w praktyce napiszę jak polatam Pozdrawiam taki jak mój - tylko czarny mat miałem. ogólnie wrażenia pozytywne, blenda działa, "crash test" przetrwał i tylko szybka poszła.. ale nie, że pękła, porysowała się tylko, a mnie się nic absolutnie nie stało. myślę, że dobry zakup. ) 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quki Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Też mam nadzieje że będzie się spisywał Ciekaw jestem ile kosztuje pinlock bo ceny szyb są jeszcze wyższe niż w AGV 0 Cytuj Panie władzo, ma pan rację, niestety, zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaję sobie sprawę z tego, że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale... Jechałem szybko, gdyż...lubię zapie..lać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 cześć. ponieważ kask mam do wymiany, rozglądam się za nowym. tym razem chciałbym zakupić jakiegoś szczękowca, w granicach 1000 - 1500 zł. czy ktoś używa kasku w tej cenie, który z czystym sumieniem może polecić? 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chippe Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 (edytowane) a ja kupiłem niedawno CABERG RIVIERA PURE, ale jeszcze mi go mama nie przywiozła, więc dopiero za niecały miesiąc będę w nim śmigał prawdopodobnie przemaluję go całego na biało http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/38/15/47/64/3815476475 Edytowane 21 Stycznia 2014 przez chippe (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quki Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 (edytowane) cześć. ponieważ kask mam do wymiany, rozglądam się za nowym. tym razem chciałbym zakupić jakiegoś szczękowca, w granicach 1000 - 1500 zł. czy ktoś używa kasku w tej cenie, który z czystym sumieniem może polecić? Ja używałem nawet ciut tańszych i byłem zadowolony Edytowane 22 Stycznia 2014 przez Suchy-wolk (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Panie władzo, ma pan rację, niestety, zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaję sobie sprawę z tego, że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale... Jechałem szybko, gdyż...lubię zapie..lać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Ja używałem nawet ciut tańszych i byłem zadowolony na przykład ? 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi