Marsel Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 To wcale nie jest śmieszne, nic a nic 0 Cytuj http://www.babelkowy-swiat.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 (edytowane) A co do białego kasku z punktu widzenia bezpieczeństwa jest to najlepsze rozwiązanie aby być rozpoznawalnym jako moto na drodze można np doczepić irokeza na przyssawki - to gwarantuje, że stajemy się jeszcze bardziej widoczni... może jakaś wersja FŁM i zakup grupowy dla nas? Suchy, jest pomysł Edytowane 12 Lutego 2013 przez Piotr (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyygy Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Proponuje jeszcze na szybkę w motocyklu nakleić napis dużymi literkami np. POLICE. Efekt murowany. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 albo POLSKA 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOti Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 nie chce marudzić ale trzymajcie się tematu - to nie jest dział offtopic 0 Cytuj "Motocykl to znak, że jego posiadacz nie utonął w szarości życia" Newsweek Polska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 (edytowane) Mam dylemat, który kask wybrać? http://www.motorwings.pl/80-airoh-force-color-kask-motocyklowy.html http://www.kurtkimotocyklowe.pl/index.php?products=product&prod_id=256 Jakby były jeszcze jakieś propozycje kasków to też proszę napisać Edytowane 4 Marca 2013 przez Olo (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolo Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Ja bym brał AGV, wydaje mi się ładniejszy a jeśli już AIROH to raczej wersja czarny mat (http://www.motorwings.pl/3216-airoh-force-color-kask-motocyklowy.html) Ale chyba najważniejsze żeby tobie się podobał 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 a jeśli już AIROH to raczej wersja czarny mat (http://www.motorwings.pl/3216-airoh-force-color-kask-motocyklowy.html) Teraz mam kask czarny mat i trochę mnie denerwuje bo w lato to patelnia na nim jest :woot: 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolo Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Teraz mam kask czarny mat i trochę mnie denerwuje bo w lato to patelnia na nim jest :woot: No rozumiem, komfort jazdy jest ważniejszy niż to jak wyglądasz ale wydaje mi się, że z tych dwóch AGV jest bardziej uniwersalny, bo raczej będzie Ci pasował nawet po zmianie ubioru/motocykla a biały to raczej taki specyficzny kolor i nie ze wszystkim będzie dobrze wyglądał. Takie moje zdanie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diclac Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Ja bym polecił kask cabrga w tych pieniądzach mozna znaleść bardzo fajnie doposażony podjedź na Północna do MTTR mają ich tam troche w bardzo dobrych cenach 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motocykloza Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Ja obecnie mam szczękowy AGV Longway II i chwalę sobie bardzo. Niskie temperatury i jazda w deszczu nie sprawiają żadnych problemów z widocznością. Dodatkowo na szybkę jest możliwość nałożenia drugiej, przeciwsłonecznej co jest bardzo praktyczne. W daleką podróż, gdzie pogoda może zaskoczyć jest po prostu idealny. Za to jeśli ktoś lubi osiągać maksymalne prędkości to nie polecam, bo jest w miarę lekki i wiatr wtedy robi swoje...Wszystko zależy od tego, jaki kierowca preferuje styl jazdy... A na alledrogo z tego co widzę cenę mocno obniżyli http://allegro.pl/kask-szczekowy-agv-longway-ii-antifog-wyprzedaz-i3006544721.html 0 Cytuj If you think you don't need a helmet, you probably don't. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Teraz mam kask z otwieraną szczęką. Używam tej szczęki tylko do ściągania i zakładania kasku, bo inaczej nie da rady. Może w innych lepiej to rozważali Nie jest mi to potrzebne. Wolał bym zwykłą blendę. Większość jeżdżę po mieście gdzie często zmienia się kierunek jazdy i blendę raz się chowa, a raz otwiera Kaski które mi odpowiadają tylko 2 znalazłem i teraz nie wiem na który się zdecydować ewentualnie coś w podobie do tych. Dzięki za dotychczasowe opinię 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfeti Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 (edytowane) http://www.kurtkimot...uct&prod_id=256 Jakby były jeszcze jakieś propozycje kasków to też proszę napisać ja mam forca w malowaniu i tak jak w testach jest głośno! po sezonie nie wiem czy kupił bym jeszcze raz... ale cena czyni cuda za nowy dałem 99 euro teraz myślę nad takim: Edytowane 4 Marca 2013 przez elfeti (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boras Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Olo Ja zrobiłem tak.. pojechałem do liberty. Bo mają kasków dużo... Akurat była "wyprz". Przymierzyłem co mi się podobało i wziąłem tani, komfortowy i fajny. Shark s600 akurat padł ofiarą dałem 350zl chyba. Z kasku jestem zadowolony bo dość cichy, nie paruje mocno, bardzo wygodny. Blendy nie ma ale zakładam sunglasy jak potrzebuję i mieszczą się świetnie. Żona ma Caberga Xhosa ale bym się z nią nie zamienił mimo blendy itd...jakiś taki ciężki , twardy w środku... Mankament kasków jeszcze jeszcze taki że jak ci upadnie (zaraz powiedzą o "upadaniu kasków" albo gdzieś zaczepisz to może pęknąć jakieś mocowanie szybki lub sama szybka na mocowaniu, wlot powietrza (przełączniki) i takie tam bajerki , które są drogie i trudno osiągalne. Mnie rok załatwiali tzw. visiorbutton Będziesz to brał pod uwagę czy nie... sam zdecydujesz. A te dwa co pokazujesz załóż na głowę i weź ten który Ci bardziej leży. Pojeździsz sezon czy dwa jak będzie nie trafiony kupisz sobie inny. Pozdrawiam LwG 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzDariusz Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 ja jezdze w ls2 (jak zejde do garazu to sprawdze jaki model) kask jest z blenda, "deflektorem" czy jak to sie nazywa na nos, i pompowane poduszki na policzki - wypas sprzet. No nie jest za cichy ale wygodny super, te poduszki baaardzo fajnie dzialaja, i blenda tez fajny wynalazek po poludniu dopisze model i jakies foto Pozdrawiam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Teraz mam LS2 delta z blenda i już drugi raz nie popelnie tego błędu 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreklodz Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Co jest z tym ls2 nie tak? Pytam bo myślę o ls2 na drogę.... Z kasków "budżetowych" polecam AGV, odradzam HJC 0 Cytuj Tylko Honda -> XL600V + XR400R = Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 (edytowane) bierz mojego agv ti tech'a (używany, ale 4 stówki to nie półtora, które dałem) http://allegro.pl/kask-agv-ti-tech-titech-multi-rozmiar-ms-4-sharp-i3060641201.html ja zanabyłem tego force'a białego, którego pokazałeś (całkiem pochlebne opinie), zobaczę jak się jeździ. jak bez sensu - kupię inny garnek potrzebna mi była blenda (a nie wachlowanie szybkami) + miejsce na bluetooth - stąd zakup. minusem jest to, że ma wloty powietrza również centralnie, i kamerę muszę mocować lekko z boku :] Edytowane 5 Marca 2013 przez jaquzie (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 A teraz pytanie nie dotyczące kasku ale nie będę zakładał nowego tematu, gdyż mieści się to w tematyce, czy używacie zatyczek do uszu podczas jazdy ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Nie, w Neotecu nie trzeba 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Mnie w moim HJC IS-16 na Zippie też hałas nie przeszkadza, ale nie ma go dużo. Kask wycisza i tak z 50% 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreklodz Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Ja używam kiedy jadę dalej niż 100km bez postoi, ale to dlatego że mam badziewny kask hjc. 0 Cytuj Tylko Honda -> XL600V + XR400R = Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrzej Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Szukam taniego (300-400 zł) kasku dla mojego plecaczka. W grę wchodzi integralny albo szczękowy. Polecicie mi coś w jakimś ładnym czarno-białym albo szarym malowaniu? 0 Cytuj wolę dwieście po mieście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred89 Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Szukam taniego (300-400 zł) kasku dla mojego plecaczka. W grę wchodzi integralny albo szczękowy. Polecicie mi coś w jakimś ładnym czarno-białym albo szarym malowaniu? również dołączę się do kolegi... tylko, że ja szukam dla siebie i za 500zł integralny (nowy lub używka) XL 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 (edytowane) Co jest z tym ls2 nie tak? Pytam bo myślę o ls2 na drogę.... Żeby zdjąć albo założyć, trzeba rozkładać szczękę. Blenda nie chce się do końca wysunąć, ani wsunąć, a po dziurach sama opada. Wywietrznik po wciśnięciu wyskakuje. Wagę niby jest 1450g a realna to 1900g. Przedni wlot powietrza, łapie wszystko co w powietrzu i trzeba co trochę wydłubywać jakieś muchy itp Co o tym myślicie? http://motorwings.pl/3173-hjc-is-16-pike-kask-motocyklowy.html Czy Airoh? http://motorwings.pl/80-airoh-force-color-kask-motocyklowy.html Edytowane 5 Marca 2013 przez Olo (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi