JASTRZAB Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Też 2 lata temu kupiłem SCHUBERTHA C3 i jestem zadowolony aczkolwiek nie ta półka cenowa o jakiej wspomniano na forumie :-)Wcześniej miałem bardzo udany zakup X-LITE najwyższa półka NOLANA kupiłem nowy u handlarza z Mikołajek Pomorskich na MWB w Łodzi dałem 800zł i dostałem jeszcze drugą przyciemnianą szybę oraz 2 pinlocki , kask kosztuje w sklepie 2000zł , to dopiero udany zakup , miał zepsuty nawiew , który naprawiłem w 0.5 godz , później widziałem te same kaski końcówkę sprzedawał po 400zł za sz.Reasumując płacąc 400zł mamy garnek z najwyższej póły , gdyby ktoś chciał mam namiar na gościa :-)) 0 Cytuj Odszkodowania powypadkowe z polisy OC sprawcy za różne zdarzenia z ostatnich 19 lat , bezpłatna analiza sprawy , wypłacam zaliczki do 20 tys. zł na osobę po podpisaniu umowy , pokrywam wszelkie koszty sądowe , daję pisemną gwarancję wygranej sprawy sądowej.Artur JastrzębskiDyrektor Generalny woj. ŁódzkieEuropejskie Centrum Odszkodowań S. A.606-342-812 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thebestof78 Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Cholera szukam kasu dla siebie i trafiłam na to. Dziś brzmi jak chichot złego losu Schuberth -nie znam lepszych kasków i bezpieczniejszych a do tego tak cichych i z system szybkiego zapinania ktorego nie ma w innych ....moze sa drogie ale jak ci nie zalerzy na nowce to na allegro kupisz dobra uzywke za nie duza kase ...ja mam kilka na chacie takich starszych wiec jak cos zawsze mozna podjechac i obczaic jak sie sprawuje Co do bezpieczeństwa to fakt nie ma kasku co wytrzyma strzał z TIR-em ale chodzi tu też o wytrzymałość przy uderzeniu ...Schuberth na testach wytrzymał predkosć 80km/h przy uderzeniu gdzie jakis Tiger rozpada sie przy 5km/h ...inna ważna cecha to to że szybe ma tak zrobioną że rozpada sie na boki i nie wpada do srodka raniąc oczy (mozna to zobaczyć bo przez kask przechodzi cienka linia) pozatym jest pokryty ponad 20 powłokami ...warto poczytac zreszta wiecej na stronie schubertha 0 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicram Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 polecam UVEX 525 bardzo fajny i cichy kask , zerknij na ebay jak masz mała głowę możesz mieć za 450zł lub na http://www.fc-moto.de ja tam kupowałem kask mam teraz UVEX X - Xride może być choć 525 lepszy. A i nie polecam polarvision bo jest 2 wersjach kas 525, polar strasznie paruje w zimne dni ... NA FCMOTO.DE 525 są od 109euro + kilka euro przesyłka .... 0 Cytuj ==============================Mercedes CLA 45 AMG Klub Polska - MV AGUSTA DRAGSTER RR 2016 - Aprilia RSV4 2014 SC-Project - Suzuki GSXR 1000 K6 RaceFIT- Honda CB1000R 2009r PCIII, GP RACEFIT- Buell 1125 CR 4000KM- Yamaha FZ1 15000KM - crash- Buell XB12S- Suzuki GSX-r 1000 K2 15000KM- Suzuki GSX-F 600 12000KM https://www.youtube.com/user/nicram82b YouTube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Ja mam Uvex 525 Boss i mogę go spokojnie polecić. Za swojego dałem 550zł z przesyłką z allegro. Jednak do super cichych nie należy. Ale za to jest lekki (1350g+-50g) w porównaniu do innych. Szybka nie rysuje się aż tak bardzo. Nie ma co prawda pinlocka, ale ma jakieś tam filtry antypara. Ogólnie sympatyczny. I za taką cenę jest naprawdę super wyborem. IMHO lepiej wykonany niż inne kaski za większe pieniądze. 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zidus Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Ja zawsze marzyłem o HJC Samurai ale tak wyszło że mam Shoei Interceptora. Fajny w miare cichy zapinany na DD. Polecam też XR 1000 w malowaniu Diabolico bo jest nieziemski http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif ale niestety nie było na mnie rozmiaru 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwood Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Mam zamiar kupić kask szczękowy, znalazłem na allegro HJC FS-Max za 450 PLN http://allegro.pl/hjc-fs-max-anthracite-nowy-rozm-s-xxl-w-wa-i2919926712.html .Czekam na Wasze opinie o kasku. Za kaskiem szczękowym rozglądam się już od dłuższego czasu, ale jak jest dobra cena, to zazwyczaj nie ma na mnie rozmiaru. Teraz mam Nolana N-62 w rozmiarze XL, ale niektóre XL i XXL które przymierzałem były za małe. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Sam stanąłem przed wyborem nowego kasku, mój Shark S900 oddałem i zwrócili mi kasę po tym jak okazało się że blenda miała wadę fabryczną. Obecnie rozważam zakup albo Shoei Neoteca albo Schubetha C3. Oba prezentują podobny, wysoki poziom. Znalazłem artykuł, sponsorowany pewnie, który mimo to ciekawie porównuje oba kaski http://www.scigacz.pl/Lewy,szczekowy,Shoei,Neotec,vs,Schuberth,C3,19000.html. Poczekam jeszcze na ew promocje tych producentów przed sezonem. Gdzie w Łodzi mogę w 1 miejscu przymierzyć oba kaski? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 O ile się nie mylę, to Shoei - znajdziesz w Profi, a Schuberth - znajdziesz w Motopublice. Najlepiej przedzwoń, popytaj czy mają 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ErR Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Tak w motopublice masz schuberty ale w astronomicznych cenach 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółwik Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Sam stanąłem przed wyborem nowego kasku, mój Shark S900 oddałem i zwrócili mi kasę po tym jak okazało się że blenda miała wadę fabryczną. Obecnie rozważam zakup albo Shoei Neoteca albo Schubetha C3. Oba prezentują podobny, wysoki poziom. Znalazłem artykuł, sponsorowany pewnie, który mimo to ciekawie porównuje oba kaski http://www.scigacz.pl/Lewy,szczekowy,Shoei,Neotec,vs,Schuberth,C3,19000.html. Poczekam jeszcze na ew promocje tych producentów przed sezonem. Gdzie w Łodzi mogę w 1 miejscu przymierzyć oba kaski? Brałes pod uwage HJC RPHA MAX? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Brałes pod uwage HJC RPHA MAX?Nie, tylko Schuberth i Shoei, więcej szczęścia mi nie trzeba :DW Profi mają Neotec w Motopublice C3 zatem musze wybrać się do nich. Krucho z czasem. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółwik Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Trafnego wyboru i udanego zakupu 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyygy Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Nie, tylko Schuberth i Shoei, więcej szczęścia mi nie trzeba W Profi mają Neotec w Motopublice C3 zatem musze wybrać się do nich. Krucho z czasem. Trzeba było jechać do motopublici kiedy była blisko ciebie. Teraz to masz kawałek Ps. Ale jak sezon się rozpocznie to będziesz miał więcej czasu tylko z tego co pamiętam to jesteś bez żadnego kasku teraz? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 (edytowane) Od wczoraj jestem bez kasku, ale myślę że do końca lutego zakupie juz nowy. Chyba ze dowiem się o ew promocji któregoś na start sezonu wtedy poczekam. Edytowane 19 Stycznia 2013 przez Piotr (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyygy Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 W profi często mają fajne ceny na starsze modele które się nie sprzedały przez ostatnie dwa trzy lata. Ale tego którego ty chcesz może jeszcze nie być w promocji 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zawsze wiatr w oczy - po pewnym czasie można się przyzwyczaić 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emq Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Tak w motopublice masz schuberty ale w astronomicznych cenach Schuberthy powinni mieć jeszcze w Bemotor 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zino Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zamówiłem dzisiaj caberga v2r zonda-zobaczymy co to to 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Info z 1 reki: już nie długo Shoei zagości w Liberty 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Info z 1 reki: już nie długo Shoei zagości w Liberty A kultura i profesjonalizm też się pojawi ?? Ja sobie chwale KBC chociaż w kolejnym kroku planuje schubertha 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 (edytowane) takie tam porównanie Edytowane 21 Stycznia 2013 przez Piotr (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricardus Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Ja zakupiłem Caberg JUSTISSIMO GT, Cena 650 pln Zobaczymy jak się będzie sprawował. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 prosimy o opinie, btw ładny kask 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zino Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Właśnie mam na głowie,odebrany garnek. Jak na razie jest ciasno-myślę że się trochę ubije... Poprzednio jezdziłem w AGV K3-najuboższa wersja,rozklapił się bardzo.Tak,że albo mnie dusiło,albo nos miałem w szybie. Caberga kupiłem rozmiar mniejszy. Posiada blendę,nosek,podbródek,no i szyba nie paruje... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricardus Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Jeszcze za wcześnie na opinie odnośnie wrażeń z jazdy. Jak się rozpocznie sezon to będę mógł napisać coś więcej w temacie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi