krzysiek94 Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 a mozecie cos polecic 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robcio Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 nie ma cichych kasków nie ma nie ma nie ma koniec kropka tylko dobre interkomy i zatyczki do uszu reszta to bełkot marketingowy.Jak chcesz oszczędzać na swojej głowie to pewnikiem masz jakąś zapasową.Ma być wygodnie i bezpiecznie cicho nigdy nie będzie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logan Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 (edytowane) Mój ostatni kask to jeden z wyższych modeli LS2. Integral z pompowanymi policzkami i blendą (nie pamiętam oznaczenia modelu). Podczas mojego wypadku, po rozstaniu się z moto, odbiłem się głową od krawężnika. Skorupa przyjęła wszystko i zachowała integralność. Badania w obrębie głowy nie wykazały żadnego urazu. To chyba najlepsza rekomendacja dla kasku. Natomiast głośność, to względne pojęcie. Jednemu głośno będzie 90dB, innemu 70dB. W mojej opinii cichym kaskiem jest BMW SYSTEM6, ale jest też jednym z droższych. Tak samo Schuberth C3 PRO. Edytowane 11 Października 2015 przez Logan (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek94 Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 dziekuje za wasze opinie i polecane kaski wybor padl na hjc rpha 10 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robcio Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 (edytowane) ja mam evo 6 po 100km nawet starą skarpetke wciśniesz do ucha hehe no ale ja jestem po 40 i krytykuje coś nawet jeśli to jest drogie.Słaba wentylacja ! nawet bardzo, otwarcie wywietrznika na szczęce powoduje HUK ,ale wygoda użytkowa super, zapiecie paska, zapięcie szczęki ,blęda opuszcza się troszke staromodnie hehe ale pewnie.zwyczajny kask po prostu dobry z wadami i zaletami ale przy tej cenie można byłoby się bardziej postarać Edytowane 12 Października 2015 przez Robcio (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Od dłuższego czasu oglądam kaski. Obejrzałem kaski HJC, Nolan, AGV, Sharp do 1000 zł. Najlepiej wypadły kaski Nolan od strony jakości wykonania. Malowanie najlepsze dla mnie w kasku Shark S700S Finks . Dzisiaj byłem w Black & Jack i przypadkowo obejrzałem kask LS2 FF320 STREAM STINGER BLACK RED. Phi, ceny w ogóle nie odzwierciedlają jakości towaru. Kask LS2 miał o niebo lepsze wykonanie niż wszystkie kaski jakie obejrzałem oprócz Nolanów. AGV za 990 zł wyglądał bardzo mizernie w stosunku do LS2 i jeszcze kosztował 2-krotnie więcej. Też macie takie wrażenie, płacimy za nalepki firmowe a nie za produkt? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Też macie takie wrażenie, płacimy za nalepki firmowe a nie za produkt? od dawna o tym mówie, widzę towary z najwyższej półki cenowej i te z dużo niższej, ja sobie już dawno wyrobiłem zdanie o "metkach" ale nie którzy muszą mieć dane logo na ciuchu żeby się czuć dobrze. 1 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuksik96 Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Niedługo ukaże się nowość od HJC a mianowicie rpha11. Jestem użytkownikiem rpha10+ i naprawdę za cenę jaką nabyłem ten kask (1300pln) nie znalazłem nic innego w tak dobrym wykonaniu i w tej klasie garnków... P.S. do Motorwings noże jakiś test nowości od HJC? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Korzystając z odświeżenia tematu chciałbym poznać zdanie użytkowników na temat wyboru między Shoei NXR a HJC RPHA 10+. Noszę się z zamiarem zmiany kasku (choć teraz kasa pójdzie w awarię moto) z myślą o odciążeniu karku. Jeżdżę w HJC IS-17 i w zasadzie niema się do czego przyczepić atrakcyjna jakość/cena jednak przy podróżach autostradowych kilkaset km odczuwam zmęczenie karku no i hałas (bez zatyczek to masochizm). Dlatego głównym kryterium wyboru jest u mnie aerodynamika, waga, wielkość skorupy jako drugie kryterium wygłuszenie czyli coś bliżej sportowego garnka. Słyszałem opinię, że ludzie testujący te dwa kaski skłaniają się ku HJC . Na YT można znaleźć sporo testów i recenzji ale chciałbym poznać opinię kierowników . 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTORWINGS Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Niedługo ukaże się nowość od HJC a mianowicie rpha11. Jestem użytkownikiem rpha10+ i naprawdę za cenę jaką nabyłem ten kask (1300pln) nie znalazłem nic innego w tak dobrym wykonaniu i w tej klasie garnków... P.S. do Motorwings noże jakiś test nowości od HJC? W przyszłym sezonie na 100% zapewnimy rpha11 do testów. Co do pierwszych wrażeń na temat tego i innych nowych garnków będziemy się wypowiadać po EICMie czyli pod koniec listopada. 2 Cytuj Polub nas na Facebook'u http://www.facebook.com/Motorwings Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boodgee Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Korzystając z odświeżenia tematu chciałbym poznać zdanie użytkowników na temat wyboru między Shoei NXR a HJC RPHA 10+. Noszę się z zamiarem zmiany kasku (choć teraz kasa pójdzie w awarię moto) z myślą o odciążeniu karku. Jeżdżę w HJC IS-17 i w zasadzie niema się do czego przyczepić atrakcyjna jakość/cena jednak przy podróżach autostradowych kilkaset km odczuwam zmęczenie karku no i hałas (bez zatyczek to masochizm). Dlatego głównym kryterium wyboru jest u mnie aerodynamika, waga, wielkość skorupy jako drugie kryterium wygłuszenie czyli coś bliżej sportowego garnka. Słyszałem opinię, że ludzie testujący te dwa kaski skłaniają się ku HJC . Na YT można znaleźć sporo testów i recenzji ale chciałbym poznać opinię kierowników . Pit, może weź pod uwagę Scorpiona. Ja zanabyłem EXO 1000 i jest rewelka. Dobra skorupa, pompowane poliki + wentylacja robią swoje. 0 Cytuj "Try not to become a man of success but rather to become a man of value."-- Albert Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuksik96 Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Korzystając z odświeżenia tematu chciałbym poznać zdanie użytkowników na temat wyboru między Shoei NXR a HJC RPHA 10+. Noszę się z zamiarem zmiany kasku (choć teraz kasa pójdzie w awarię moto) z myślą o odciążeniu karku. Jeżdżę w HJC IS-17 i w zasadzie niema się do czego przyczepić atrakcyjna jakość/cena jednak przy podróżach autostradowych kilkaset km odczuwam zmęczenie karku no i hałas (bez zatyczek to masochizm). Dlatego głównym kryterium wyboru jest u mnie aerodynamika, waga, wielkość skorupy jako drugie kryterium wygłuszenie czyli coś bliżej sportowego garnka. Słyszałem opinię, że ludzie testujący te dwa kaski skłaniają się ku HJC . Na YT można znaleźć sporo testów i recenzji ale chciałbym poznać opinię kierowników . Pit jeżeli chodzi o RPHA 10+ niestety do cichych nie należy. Areodynamika i waga jak najbardziej na +. Po 2 sezonach użytkowanie praktycznie brak jakiego kolwieg wygniecenia się gąbek w środku. Jestem bardzo zadowolony i nie żałuję ani jednej złotówki, którą na niego wydałem. Poczytałem troszkę o RPHA 11 i aerodynamika oraz wentylacja zostały poprawione w stosunku do 10+. A zresztą jeśli masz ochotę poczytaj sam tutaj. Osobiście poczekałbym na RPHA 11 i przetestował. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 W przyszłym sezonie na 100% zapewnimy rpha11 do testów. Osobiście poczekałbym na RPHA 11 i przetestował. Tak właśnie zrobię skoro "W rozwoju i ulepszeniu tego modelu brał udział Jorge Lorenzo, który używał go w w czasie zamkniętych testów." to i ja nie będę grymasił 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamiano Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 A co myślicie o Nolanie N64? Przymierzam się do jego zakupu z czarnymi wizjerem (wygląda kozacko). Mieliście jakieś doświadczenia z tym kaskiem? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kefas Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Hey W tym sezonie chciałem sobie zmienić kask i szukam czegoś stosownego. Może ktoś będzie miał coś godnego polecenia bo w nim lata / słyszał dobre rzeczy itp A oto co bym chciał: - Budżet: do 2k - jakby było coś naprawdę super - 1500 tak normalnie - Integral - Zapięcie DD - Pinlock - Wyjmowany środek - Najlepiej cichszy od Shoei Raid II - Jakby była bledna to fajnie ale nie jest niezbędna Ktoś coś? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 shark speed-r wersja carbon, 1300g, blenda, pinlock max vision, DD, ok 1300-1400 zł jak dla mnie za***isty 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 (edytowane) Dokładnie ten kask posiadam (patrz avatar) i powiem, że jest w pytę lekki. Jak chcesz to Ci go obfotografuje i wrzucę foty. Edytowane 2 Lutego 2016 przez Piuriel (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kefas Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 No i elegancko W takim razie prośba Piuriel - wrzuć foty 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Proszę zdjęcia Kefas. Przy rozmiarze M waga to ok 1350g.Specyfikację znajdziesz spokojnie na necie. Tylko szybkę się trochę "dziwnie" otwiera. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kefas Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 No całkiem niezły - tylko jak dla mnie chyba za dużo czerwonego... Ale to bym musiał na żywo stwierdzić Nie wiesz czy można gdzieś w Łodzi na żywo Lke przymierzyć? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaDDoggY Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Tylko szybkę się trochę "dziwnie" otwiera. Ja mam Speed-R'a od 1,5 roku i to trochę dziwne otwieranie szybki spowodowało że uszczelka szybki kasku zaczęła się odklejać... Niby zostało to naprawione przez Libery Motors (tam kask został kupiony) ale niesmak pozostaje. Więc z mojej strony zastanów się przy przymiarkach czy taki sposób otwierania kasku Ci odpowiada - ja uważam, że istnieją lepsze rozwiązania. Generalnie moim zdaniem kask jest ok ale na pewno w tej cenie można rozważyć konkurencję - np HJC czy Shoei o którym wspominałeś wcześniej. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 u mnie limanowskiego 213, na poniedziałek bede miał HJC czy Shoei problem tylko w tym ze jeszcze hjc aż tak nie ale shoei to 40% ceny to tylko znaczek, nic innego 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cris89 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Hej, Poszukuję kasku Integral do 1000zł w kolorze czarnym, Co bym chciał: zapięcie DD pinlock wyjmowany środek dobra wentylacja najlepiej fotochromatyczny wizjer Proszę, pomóżcie i doradźcie co byłoby trafnym wyborem? Dzięki, 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 pisałem Ci wczoraj maila, chciałem żeby podał jaki motocykl bo inny kask dobrałbym do sporta a inny do turystyka, co do wizjera nie spotkałem sie z fotochromatycznym, są szyby progresywne co najwyżej, poza tym jak sobie wyobrażasz jak jedziesz wieczorem, auto wali lampami z przodu a tobie właśnie przyciemnia sie wizjer ? jak już to szukaj kasku z blendą. Ze swojego doświadczenia moge polecić sharka speed-r, ma DD, blende, pinlock max vision, i bardzo fajną wentylacje, co do wyjmowanego wnętrza to chyba od kilku lat nie spotkałem sie z kaskiem który by nie miał wyjmowanego, chyba tylko agv k3 nie ma. 1 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cris89 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Wysłałem Ci wczoraj zwrotnego maila, chodzi o motocykl Honda Varadero. Faktycznie z tym fotochromatycznym wizjerem to nie jest jednak tak kolorowo, a sytuacja może stać się niebezpieczna. Zainteresowałem się poleconym kaskiem, w jakiej cenie mógłbym kupić Shark Speed-R? Patrząc na ceny z allegro to jest całkiem niezły przedział. Interesuje mnie kolor czarny połysk. Obwód głowy 57cm. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi