Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemanko,

czy może ktoś z forumowiczów zajmuje się naprawą telefonów komórkowych ponieważ mam mały problem, najprawdopodobniej padł mi wyświetlacz dotykowy. Po rozmowie telefonicznej odłożyłem telefon na półkę a kiedy później chciałem z niego znów skorzystać już nie mogłem nic zrobić, wyłączyłem i włączyłem telefon ponownie i również nic, klawiaturą qwerty można wpisać pin i telefon się włącza ale to koniec, później już nie mogę zrobić kompletnie nic, kiedy próbuje wpisać pin dotykiem wpisuje się 1 cyfra i również przestaje działać wtedy dotyk jak i klawiatura qwerty. Czy to faktycznie może być spowodowane uszkodzeniem ekranu dotykowego? (dodam że 2 dni temu zdjąłem folie ochronną od nowości ponieważ zaczęła mi się odklejać). Jeśli tak to czy ma ktoś może dojście do tanich części zamiennych ponieważ chciałbym naprawić tanim kosztem ten telefon ponieważ całkiem dobrze mi się sprawował ostatnio a na allegro znalazłem używki dotyku już od 10zł przez 30 do nawet 100zł ale niestety nie ma nic z Łodzi a wolałbym jednak kupić gdzieś blisko ponieważ jak by używka również była uszkodzona to bym wymienił lub po prostu zwrócił...z góry dzięki za pomoc:)

Opublikowano

nie kupuj używanego bo właśnie nie wiadomo w jakim będzie stanie, a tak swoją drogą to mogła paść Ci taśma albo coś z softem więc najprościej rozkręcić i zobaczyć czy taśma gdzieś nie jest pęknięta, wgrać nowego softa i dopiero zająć się dotykiem.

Opublikowano

no postaram się tak zrobić tylko nie mam nic zastępczego;/ weekend się zbliża i wyjeżdżam jutro po południu do rodzinki:( mam jakąś starą nokie 3120 ale niestety ma simlocka na orange a kodem nie da rady jej odblokować bo widocznie już ktoś wcześniej próbował i "niema możliwości zmiany ograniczeń";/ jak pech to pech....

Opublikowano

soft nie ma nic wspólnego z dotykiem. Uszkodzona warstwa dotyku do wymiany wyświetlacz bądź ekran dotykowy. Mogę Ci to zrobić odezwij się na pw

Opublikowano

Ale jeżeli nie działa klawiatura to może to być wina softu. Najpierw zaczyna się od oprogramowania.

wolę dwieście po mieście

Opublikowano

soft nie ma nic wspólnego z dotykiem. Uszkodzona warstwa dotyku do wymiany wyświetlacz bądź ekran dotykowy. Mogę Ci to zrobić odezwij się na pw
Jak soft nie ma nic do dotyku??  :hammer:  Powiedz mi co ma wyświetlacz do niedziałającego dotyku? Lepiej mu tego nie rób  :rock:
Opublikowano

No nie ma soft nic do dotyku chłopak. jest to uszkodzenie fizyczne, softem zaltawisz reset zawieche telefonu itp.

Opublikowano

dotyk się nie psuje od tak w sekundę. Tak samo jak do klawiatury, dźwięku czy wyświetlacza tak i dotyk jest uzależniony od softu... jeśli tak nie jest to podłącz pod pralkę ten dotyk i ustaw pranie :smile:

Opublikowano

telefon zaczął działać;| wyłączyłem go na dwa dni a po włączeniu działa wszystko (klawiatura oraz dotyk) poza "zieloną słuchawką", która oczywiście jest na dotyk. Spróbuje zrobić mu hard reseta i zobaczymy czy pomoze, potem aktualizacje oprogramowania ale jeśli to nie pomoże to chyba jednak bedzie do wymiany digitizer;/ na chwilę obecną niemam telefonu, czy umiałby ktoś zdjąć sim locka z nokii 3120? Niechce za to płacić w komisie 20zł bo to stary telefon jak świat...:P z góry dzięki wszystkim za pomoc:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki Patryk, próbowałem z tej stronki ale niestety niepomogło, zaniosłem w końcu telefon do zwykłego serwisu i tam zdjęli za 20zł bo potrzebowałem pilnie ten telefon, a do N97 zamówiłem dotyk, obecnie czekam na części i zobaczymy czy pomoże mu reanimacja :P  jak też nie to chyba będzie trzeba poszukać czegoś nowego...

Temat do zamknięcia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...