Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Buty Cross/enduro , Zbroja Itp:)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do butów O'neal - kolega miał dokładnie ten sam model co podałeś, po 1 sezonie rozwaliły się ; dd Gearne i Fox wyglądają na porządne. Co do zbroi myślę, że nie warto wydawać więcej niż 700zł. +/- tym bardziej, że z tego co wiem dopiero zaczynasz i pewnie będzie to jazda amatorska, słyszałem dobre opinie o zbrojach sixsixone ( 661 ) , cenowo też prezentują się lepiej niż np. O'neal.

you will never know me, you can only follow me.

Opublikowano

tak dopiero bede zaczynał przygode z enduro:) wkońcu zdecydowałem sie na ktm lc4 640 lub 400 miałem kupić teraz ale zdecydowałem że teraz kupie buty kask zbroje itp do motory dozbieram jeszcze z 3 tyś bo narazie mam 7 i kupie cos na zime żeby juz miec na wiosne:) bo nie chce na szybko kupic jakiegos trupa:P   to mówisz że o'neal sa kiepskie oki te gearne też wydajmi mi sie że są pożadne a co do zbroji zaraz poszukam tej co polecileś dzieki za pomoc

Opublikowano

Z tą zbroją to nie wiem czy jest sens tak szaleć z kasą. Za połowę tej kwoty kupisz już coś dobrego. I pamiętaj jeszcze o jakichś nakolannikach, bez tego trochę strach w terenie.

"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem..."

http://bikepics.com/members/bzyq/

Opublikowano

Nie napisałem, że O'neal to kiepska firma, posiadam ich spodnie crossowe od tego sezonu i narazie sprawują się bez zastrzeżeń :smile: Uważam tylko, że ich ceny za zbroje są " lekko " wygurowane i po co przepłacać skoro można kupić coś tańszego, lepszego? Co do butów tak jak mówiłem, koledze rozwaliły się po 1 sezonie.

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

spoko rozumiem hehe   a jakich firm polecacie kaski naprawde chodzi mi o ochrone głowy a nie o wygląd kasku:P jak bede sie uczył jeżdzic napewno zalicze pare gleb hehe wiec chce mieć wszystko porządne:)

Opublikowano (edytowane)

Buty forma terrain. Przykładowy link pierwszy z brzegu-

http://allegro.pl/forma-terrain-tx-z-zawiasem-r-44-cross-enduro-atv-i3347681445.html

Mam je od zeszłego roku i złego słowa nie powiem.

No znajdą się dwa minusy:

skrzypią na zawiasie i jak tylko zobaczą wodę to przesiąkają, ale w końcu to crossiaki, a nie turystyki transglobalne :smile:

Nic się nie popruło blacha na swoim miejscu, klamry plastik, ale dobrze trzymają. Po długim lataniu trochę trolą ale i na to sposób jest :laugh2:

W połączeniun z nakolannikami thor force gicoł chroniony do samego uda :smile:

A co do zbroi za trochę mniejsze pieniądze masz ufo scorpion. Czasem na aukcjach można wytargać za małe pieniądze, a zbroja naprawdę pancerna :smile:

Edytowane przez Dawid Xrv (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Airoh, Fox, O'neal - Osobiście szukałbym kasków w tej kolejności jeśli chodzi o producentów ;)

P.S

Luknij na stronę : http://www.24mx.pl/  czasami można wyłapać fajne rzeczy za dobrą kase ;)

Opublikowano

Fox 2, mam takiego od wiosny i jest w pipeczkę. Wentylacja super :smile: Dookoła łba przeciągi :smile:  Idealnie się spasował :smile:

Opublikowano

spoko zaraz poszukam wszystkiego hehe dzieki za info panowie:P jak coś to bede jeszcze pisał hehe

Opublikowano

Taka jedna opinia z forum Afrykańczyków:

TOP 3 wśród zbroi na dziś jeśli chodzi o bezpieczeństwo i jawnie potwierdzone certyfikaty CE:
1. Leatt Brace -- ochraniacze SAS-TEC
2. O'neal Hellraiser --ochraniacze SAS-TEC
3. Forcefield -- swój własny patent.

Wiele tam napisano o zbrojach i butach. Warto poczytać.

Opublikowano

spoko a podał bys mi linka do strony to poczytam sobie:)

działkowy emeryt
Opublikowano

zbroja - taka, żeby chroniła obojczyki, klatkę piersiową i plecy. Naramienniki mocowane na conajmniej dwa paski - nie będą się przemieszczać

kask - jak najlżejszy, jak wytelepie Ci czupryną w terenie, zrozumiesz dlaczego, no i z atestem rzecz jasna

buty - polecam z metalowymi klamrami, nie pękają jak te plastikowe przy byle szarpnięciu badylem/korzeniem. Mogą być z wewnętrznym butem żelowym (jeżdziłem parę sezonów w Forma Dominator) komfort użytkowania bardzo dobry, no i wodoszczelne - jazda 5tą godzinę z rzędu z mokrymi nogami to słaba przyjemność. Tyle, że tanio nie będzie...

Do tego nakolanniki i nałokietniki, im więcej pasków mocujących tym lepiej. Firma to ... marketing.

...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę....

... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!?

... bo to nieładne jest...

enduro-cross-lodz
Opublikowano

Witam,

Wtrące się delikatnie:) Na buty dajemy 2 lata gwarancji, jeśli kolega uważa że to wina producenta to czemu nie reklamował. NIestety buty off-road w 99% są niszczone przez użytkowników oraz ich złą pielęgnację.

Co do ochraniaczy mamy zbroje w różnych cenach nawet za 160 zł... więc naprawdę warto nas odwiedzić. Myśle że nikt w Łodzi nie posoada takiego wyboru ochraniaczy.

Zapraszam serdecznie na Cyprysową 11A

Sebastian

Opublikowano

Tak się składa, że kolega kontaktował się z wami w sprawie gwarancji ale pierwszą odpowiedź daliście negatywną. Nie wiem jak dalej sprawa się potoczyła.

Pozdrawiam :smile:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

butki uniwersalne (chodzenie/jazda off) to polecam Forma.Nie dość że fajnie zrobione to jeszcze dobrze się w nich jeździ i chodzi. A zbrojka to "rowerowa" 661 :smile: Bo te stricte moto to tylko Dainese za pierdylion złotówek.

Najważniejsze by nie nadużywać sosu

• 4 lata później...